Autoliv Lugoj

Actualitate

Cele două eleve bătăușe de la Hasdeu, exmatriculate în consiliul clasei

Cele două eleve bătăușe de la Hasdeu, exmatriculate în consiliul clasei

Business Strategist

Elevele minore care au fost surprinse de colegii lor cu telefonul în timp ce se băteau în sala de clasă au fost exmatriculate în urma consiliului clasei de miercuri, ce a avut loc la Colegiul Naţional „Iulia Hasdeu” din Lugoj. Informaţia a fost furnizată de mai multe surse din interiorul liceului, dar şi de reprezentanţi ai Inspectoratului Judeţean Şcolar Timiş, care confirmă că incidentul este unul deosebit de grav şi trebuie tratat cu seriozitate de către conducerea şcolii.

Filmuleţul postat pe internet a atras atenţia presei locale şi centrale, fiind redat de televiziunile de ştiri din întreaga ţară. În urma incidentului, s-a organizat un consiliu al clasei miercuri, 6 mai, în urma căruia jurnaliştii au încercat să stea de vorbă cu directorul instituţiei de învăţământ. Din nefericire, nicio persoană din cadrul conducerii şcolii nu a dorit să comenteze incidentul, in ciuda insistenţelor reporterilor veniţi la intrarea în liceu.

„E de competenţa şcolii să rezolve, eu am înţeles că s-a decis exmatricularea fetelor şi că ea va fi menţinută şi în consiliul profesoral”, a declarat pentru Cetăţeanul Francisc Halasz, inspector şcolar general adjunct din cadrul ISJ Timiş.

Vă reamintim cele întâmplate: la adresa redacţiei a ajuns un videoclip în care două eleve minore ale liceului „Iulia Hasdeu” s-au luat la bătaie într-una dintre sălile de clasă ale liceului. În urma altercaţiei, care a fost filmată cu mai multe telefoane mobile, incidentul a rămas necunoscut pentru conducerea şcolii până după Paşti, acesta întâmplându-se înainte de vacanţa de sărbători.

În urma mediatizării cazului, tinerele implicate în scandal au participat la consiliul clasei, acolo unde s-a luat decizia exmatriculării lor. Decizia urmează să treacă prin alte consilii până să fie sau nu aprobată.

Vezi comentarii (6)

6 Comments

 1. victor L

  7 mai 2015 at 14:30

  Chiar ca imi vine sa rid: auzi, s-au batut doo fetite („Elevele minore”).
  Si devine stire bomba.
  Dar citi baieti nu se bat?
  Nu cumva chiar un baiat a fost la originea paruielii?!

  • cetatean

   8 mai 2015 at 0:56

   chiar e important daca e baiat sau fata? nu e normal sa se intample asa ceva intr-o scoala care se vrea de prestigiu si in care pana acum doar probleme au fost: eleve de clasa a 10-a gravide, gardul mazgalit de sotia amantului unei eleve.

 2. profesor

  8 mai 2015 at 8:32

  e cam aspra masura! poate ar trebui sa va mai ganditi!

 3. nimi

  8 mai 2015 at 15:47

  Dirigintele/diriginta ce a patit? A primit o suma pentru astfel de „educatie” Traim in tara in care copiii sunt mai vinovati decat adultii. Si tot copiii primesc pedepse? Pe cand profesorii?

 4. un parinte

  8 mai 2015 at 23:52

  Mi se pare o masura aspra. Direct exmatriculare???? Si cel care a filmat? pentru ca a aratat. daca el nu arata, ne faceam ca nu a fost nimic. de ce sa fie exmatriculati? este prea drastic. nu este o masura constructiva dar cine sa realizeze? cei ce vaneaza posturi si au uitat sa fie cadre didactice? educatia nu se face si la scoala? daca mergem pe acelasi principiu de ce sa niu-i scoata si parintii din casa? inainte, cand scoala era ceva, familia si scoala colaborau si incercau sa inteleaga pe cel care a gresit. acum, cerem clementa pentru cei care fura, pentru cei care conduc beti si fara permis, pentru violator( poate nu a fost viol) dar exmatriculam copii ca s-au batut . NU SUNT DE ACORD CU VIOLENTA IN SCOLI. DAR SA FIM DREPTI! TINERII DIN ZIUA DE AZI SUNT OPERA NOASTRA, A ADULTILOR. ASA I-AM CRESCUT, ASA II AVEM. SA NE RECUNOASTEM VINA SI POATE AR FI CAZUL SA NE PEDEPSIM SI NOI. ALERGAM DUPA FUNCTII SI BANI SI UITAM CA SUNTEM RESPONSABILI DE DESTINELE COPIILOR NOSTRI.

 5. inca un parinte

  15 mai 2015 at 12:41

  Din nefericire membrii Consiliului Profesoral…..nu sunt DASCALI. Sunt si ei cadre didactice, oameni intelectuali, ca de, au studii superioare! Filmuletul a distrus prestigiul scolii! mda….prestigiul!
  Iar pentru asta sa-i pedepsim exemplar, sa le distrugem viitorul!
  Profesori care pana mai ieri urecheau si palmuiau elevii s-au transformat peste noapte in aparatorii PRESTIGIULUI SCOLII!
  De distribuirea filmului s-a ocupat una din batause, sa vada tara cine e ea……..si a vazut toata tara.Prostia ei s-a materializat in ceea ce a urmat…….exmatricularea celor doua si note scazute la purtare tuturor celor din clasa!

Lasă un răspuns

Mai multe în Actualitate

Lidl Lugoj îşi închide porţile pentru două zile, pentru a renova spaţiul comercial

Gabriel Iosa30 martie 2017

Tinerii din Timiş se pot implica în implementarea programelor care le sunt destinate în anii 2017-2021

Cetateanul30 martie 2017

Lugojeanul Cristea Cătălin, încă o colaborare de succes cu Oana Radu şi Eli, la piesa „Mă minţeai”

Gabriel Iosa29 martie 2017

BusinessMark: Conferința de resurse umane, „HR Business Strategist”, pentru prima dată la Timișoara (P)

Daniel Groza29 martie 2017

EXCLUSIV Notele deputatului „mitralieră” de la Facultatea de Medicină

Daniel Dancea28 martie 2017

Un elev din Lugoj, premiu naţional la concursul de Public Speaking

Gabriel Iosa28 martie 2017

Filme pe toate gustuile la Cinema Bela Lugosi, în weekend şi joia viitoare

Gabriel Iosa27 martie 2017

Un polițist din Lugoj care a lovit în mafia contrabandiștilor de țigări, în toptul celor mai buni polițiști din România

Gabriel Iosa27 martie 2017

INEDIT! La Lugoj poţi mânca Choco Kebab, un desert cu de toate după care îţi lasă gura apă

Gabriel Iosa27 martie 2017

Garda Lugojeană, mesaj dur pentru edilii oraşului! Cimitirul Eroilor a ajuns o groapă de gunoi

Daniel Groza23 martie 2017

UPDATE FOTO: Ce au ridicat poliţiştii de la tânărul din Coşteiu care vindea tutun pe internet

Gabriel Iosa22 martie 2017

EXCLUSIV „Făbricuță” de tutun în casa unui tânăr de lângă Lugoj. L-a dat de gol anunțul la mica publicitate

Daniel Dancea22 martie 2017
%d blogeri au apreciat: