Cele mai benefice poziții de somn

0

Modul în care dormim pe timpul nopții poate afecta în mod direct starea de spirit pe care o avem în dimineața următoare, astfel că, poziția în care alegem să dormim este foarte importantă. Dacă nu este una potrivită și sănătoasă, riscam ca, pe termen îndelungat, să dezvoltăm diverse afecțiuni ale coloanei vertebrale și ale gâtului.

Care sunt cele mai indicate poziții de somn

1. Dormitul pe spate – cea mai recomandată

Dormitul pe spate previne apariția durerilor de spate și de gât, păstrează fermitatea sânilor și previne de asemenea ridurile. Când dormiți pe spate, vă ajutați gâtul, coloana și spatele să rămână într-o poziție neutră, pentru că, în acest mod nu se formează nici o curbă a corpului în plus. În plus, această poziție este perfectă pentru înlăturarea refluxului gastro-esofagian. În cazul în care aveți capul puțin ridicat, stomacul se va afla sub nivelul esofagului, astfel încât acidul sau mâncarea să nu se mai întoarcă pe esofag.

2. Dormitul pe o parte – o altă poziție recomandată

Asemeni dormitului pe spate, dormitul pe o parte previne durerile de spate și de gât, înlătură refluxul gastro-esofagian, scade riscul sforăitului și este perfect pentru femeile însărcinate. Nu este atât de indicat totuși, pentru ten și pentru sâni.

3. Poziția în formă de fetus – o poziție nerecomandată 

somn

Cu toate că scade șansa de a sforăi și este folositoare în perioada sarcinii, această poziție nu mai aduce alte beneficii. Nu scade riscul apariției durerilor de spate și de gât și nu are efecte pozitive asupra pielii. Este puțin probabil să simțiți dureri ale articulațiilor după ce ați dormit câteva nopți la rând cu genunchii ridicați la piept.

4. Dormitul pe burtă – mai mult decât interzis

Dormit

Dormitul pe burtă reprezintă una dintre pozițiile care nu are aproape niciun beneficiu asupra sănătății noastre. Cu toate că reduce posibilitatea de a sforăi peste noapte, dormitul în această poziție vă poate cauza dureri de spate și de gât și crește riscul de apariție a ridurilor și dăunează fermității sânilor.

Sursa – Glow Magazin.

Citește și