Cele mai gustoase produse din peste pe care trebuie sa le incerci!

0

Cauti sa-ti diversifici alimentatia si sa introduci in mesele de zi cu zi preparate din peste, care sunt sanatoase si care te ajuta sa-ti echilibrezi sistemul digestiv?

Descopera din randurile de mai jos care sunt cele mai interesante optiuni pe care le ai la dispozitie, incepand de la scrumbia de Dunare, pana la batogul de peste, cotletul de crap si salatele de icre.

Scrumbia de Dunare – cum este pregatita?

Scrumbia de Dunare este unul dintre cele mai gustoase preparate din peste, pe care trebuie sa le incerci, avand in vedere in vedere ca il poti consuma simplu sau alaturi de o garnitura delicioasa. Rondelele de peste sunt marinate atent cu otet din vin, sare, zahar, dar si condiment (ienibahar, coriandru si foi de dafin). Indicat este sa pastrezi acest produs la o temperatura cuprinsa intre 2 si 8 grade Celsius dupa deschidere si sa-l consumi in cel mult 48 de ore de la deschiderea ambalajului.

Macrou marinat

O alta alegere inspirata pentru tine este macroul marinat. Rondelele de peste sunt condimentate bine cu sare, piper negru boabe, ienibahar boabe, coriandru si foi de dafin, iar apoi sunt marinate cu otet din vin si zahar, pana capata un gust cu totul aparte. Macroul este capturat maritim, la traul sau la plasa-punga din Marea Baltica, asa ca merita sa-l incerci!

Rapane marinate in usturoi

Inainte de a fi pregatite, rapanele sunt scoase din cochilie si curatate foarte bine, iar apoi sunt marinate cu grija in ulei de floarea soarelui, usturoi, otet din vin si un mix interesant de condimente: sare, piper, foi de dafin, ienibahar si coriandru boabe. Ideal este sa le consumi cat mai repede dupa ce desfaci ambalajul, pentru ca altfel, rapanele incep sa-si piarda din proprietati.

Pastrama de crap salbatic

Pastrama de crap salbatic este pregatita din fileuri de peste proaspat, care sunt trecute printr-un amestec deosebit de mirodenii si plante aromatice. Gustul de usturoi temperat si cimbru este cel care ofera acestui preparat o nota cu totul aparte!

Inainte de a fi pus la afumat, fileul de crap este dezosat foarte bine, iar apoi depielat, pentru a te putea bucura doar de gustul carnii!

Macrou afumat la rece

Macroul sau scrumbia albastra, asa cum mai este denumit acest peste se gasea odinioara in cantitati foarte mari in bancurile Dunarii. Chiar daca astazi cantitatea de macrou este mult mai mica, inca te poti bucura de un preparat delicios, pregatit prin afumare la rece.

Batog de crap argintiu

Realizat dupa o reteta straveche, care a fost pastrata din generatie in generatie, batogul de crap argintiu este gustos si sanatos! Acest produs este realizat prin afumare la rece, cu lemn de esenta tare. Ingredientul principal, care ii ofera un gust aparte este piperul verde, condimentul exotic ce face legatura intre Dunare si Marea Neagra.

Salate de icre

Nu in ultimul rand, indicat este sa incerci si salatele de icre. Simple sau cu ceapa, acestea sunt usor de savurat pe paine prajita. Le poti pune inclusiv pe platourile cu care iti astepti musafirii, pentru a va bucura impreuna de un gust delicios!

Fie ca vrei sa incerci batogul de peste, pastrama de crap, rapanele marinate sau salatele de icre, trebuie sa stii ca pe toate le poti comanda online! Deltaica.ro iti vine in ajutor in acest sens: imediat dupa ce plasezi comanda, primesti acasa coletul cu produsele preferate in cel mai scurt timp!

Date de contact:

E-mail: vanzari@deltaica.ro

Telefon: 0729.995.529

Citește și