Cele mai ușoare laptop-uri și ultrabook-uri în 2021

0

Tehnologia secolului 21 implică viteze mai mari și dimensiuni mai mici pentru toate dispozitivele inteligente (smart). Nici segmentul Laptop-uri și Ultrabook-uri nu se lasă mai prejos, întâmpinând utilizatorii cu o mulțime de device-uri care sunt foarte ușoare și portabile. „Această abordare este una cu un viitor strălucit”, spun experții diferitelor companii care își desfășoară activitatea preponderent în mediul online. Spre exemplu, membrii departamentului Tehnologie și IT al NetBet afirmă despre laptop-uri că sunt „tot ce are nevoie un utilizator pentru a își putea desfășura activitatea oriunde”.  

 

Pentru a îți putea face o idee referitoare la cât de ușoare sunt laptopurile anului 2021, ți-am pregătit un set de informații importante despre cele mai populare dispozitive disponibile pe piața IT din România. Totodată, datele prezentate în textul de mai jos te vor ajuta să iei o decizie atunci când vine vorba de achiziția unui ultrabook foarte ușor în anul 2021. 

Fujitsu Lifebooks

Binecunoscuta companie Fujitsu este una din cele mai populare firme care produc laptopuri ultraușoare. Cele mai ușoare modele se situează sub valoarea de 1 kg. Totuși, specificațiile acestor dispozitive nu se lasă mai prejos, comparativ cu laptop-uri uzuale, a căror greutate este de peste 1,5 – 2 kg. 

 

Fujitsu Lifebook UH-X este un laptop destinat persoanelor care își desfășoară activitate preponderent în sectorul Business. Având un ecran de 13.3 inch și beneficiind de cel mai nou CPU (Core Processing Unit) al Intel Core U, acest laptop este perfect pentru cei care vor să rezolve probleme legate de serviciu chiar și atunci când nu sunt la birou. Totodată, acest laptop are o baterie de 25 W/h, oferind o autonomie cel puțin decentă pentru dimensiunile sale. Greutatea totală a acestui laptop este de doar 1.39 lbs sau 0.64 kg. 

 

Fujitsu Lifebook UH75 este fratele mai mic al Lifebook UH-X. Având un procesor AMD Ryzen U și o baterie identică cu cea a laptopului menționat anterior, acesta cântărește doar 1.71 lbs sau 0.78 kg. Ecranul este același, 13.3 inch mat.

 

Fujitsu Lifebook UH90 este laptopul potrivit pentru cei care se regăsesc frecvent în ipostaza de a avea nevoie de un dispozitiv de pe care să lucreze la distanță. Greutatea acestuia este de 0.87 kg sau 1.92 lbs, iar procesorul este Intel Core U. Chiar dacă ecranul este identic cu cel de pe Fujitsu Lifebook UH-X, bateria este mult mai mare. Având 54 W/h, oferă o autonomie cel puțin dublă față de celelalte modele Fujitsu ultrabook. 

De ce să îți iei un laptop sau ultrabook ușor?

Există multe motive care te-ar putea îndemna să îți cumperi un dispozitiv al cărei greutate este sub pragul de 1 kg. Totuși, unul din cele mai elocvente avantaje este acela că este mult mai ușor să îl transporți cu tine, indiferent de locul în care te deplasezi. Fie că mergi la birou, în parc, în vacanță sau cu trenul, poți avea acces oricând la fișierele de pe laptopul tău ultraușor. 

 

Alte companii importante care produc laptopuri foarte ușoare sunt:

Citește și