CEO-ul Netflix donează 120 de milioane de dolari pentru educaţia universitară a studenţilor de culoare

0

Cofondator şi CEO al companiei Netflix, Reed Hastings şi soţia sa Patty Quillin, vor dona suma de 120 de milioane de dolari în beneficiul universităţilor în care învaţă în mod tradiţional studenţi de culoare, potrivit unui anunţ făcut miercuri, informează AFP.

„Amândoi am beneficiat de privilegiul unei educaţii frumoase şi vrem să ajutăm mai mulţi studenţi, în special studenţi de culoare, să aibă parte la rândul lor de acelaşi început excelent în viaţă”, au declarat cei doi filantropi americani într-un comunicat.

Într-o perioadă de mai multe săptămâni  în care sute de mii de oameni participă la proteste în Statele Unite  pentru a denunţa violenţele Poliţiei şi, într-un sens mai larg, rasismul sistemic din această ţară, numeroase companii au anunţat în mod public diverse măsuri de sprijinire a mişcării „Black Live Matter”.

Suma de 120 de milioane de dolari va fi repartizată în părţi egale între două universităţi din Atlanta – Spelman şi Morehouse College – şi United Negro College Fund.

Astfel, donaţia va permite finanţarea unor burse de patru ani pentru zeci de tineri studenţi în următorii 10 ani.

Aceste universităţi „au rezultate spectaculoase şi, totuşi, sunt dezavantajate prin prisma donaţiilor financiare primite. Capitalurile ‘albe’ sunt în general atribuite într-o manieră predominantă unor instituţii ‘albe’, fapt care perpetuează separarea capitalurilor”, au declarat cei doi soţi americani.

Asadar, Grupul Apple a lansat recent o iniţiativă de 100 de milioane de dolari pentru a lupta împotriva rasismului sistemic, iar grupul Google va dona 275 de milioane de dolari pentru a îi ajuta pe artiştii de culoare pe YouTube, pentru a participa la finanţarea micilor companii deţinute de afro-americani şi pentru alte proiecte ce vizează susţinerea comunităţii de culoare.

Sursa: Financiarul.ro.

Citește și