Educație

Cerc pedagogic cu peste 100 de cadre didactice la Centrul Școlar „Alexandru Roșca”

Cerc pedagogic cu peste 100 de cadre didactice la Centrul Școlar „Alexandru Roșca”

Cetateanul Lugoj

Peste 100 de cadre didactice din învățământul special din Lugoj, Recaș și Timișoara, dar și cadre didactice din învățământul de masă din Lugoj, au participat vineri, începând cu orele 11.00, la Cercul pedagogic organizat la Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă „Alexandru Roșca” din Lugoj.

„În cadrul cercului vom face o diseminare a activităților de pe Agenda Proiectului Internațional Erasmus +, vom prezenta două metode – Modelarea video și schemele de imagini. Dorim să împărtășim impresiile noastre cu colegii din învățământul special și cu cei din învățământul de masă, dorim o diversificare a metodelor de învățare pentru că vrem să dezvoltăm creativitatea, imaginația, motivația pentru învățare a copiilor noștri”, a declarat prof. Viorica Paraschivu, directoarea Centrului Școlar pentru Educație Incluzivă „Alexandru Roșca”.

Intitulat „My work is my fu­ture”, proiectul Erasmus + se desfășoară până în 2017, şcoala lugojeană lucrând cot la cot cu alte cinci țări partenere pentru a îmbunătăţi procesul educaţional, adaptabilitatea şi implicit viitorul elevilor cu nevoi speciale. Cu un buget aprobat de peste 21.000 euro, proiectul prevede trei reuniuni transnaționale și trei cursuri comune de for­mare continuă pentru profesori.

„Proiectul Erasmus+ „My work is my future” este un proiect inovator prin crearea unei bănci deschise de resurse educaționale variate pentru sprijinul educației de pre-profesionalizare și profesionalizare în școli la diferite niveluri și calificări ale persoanelor cu CES. Una dintre aceste metode este  video modeling/modelarea video – o formă de învățare prin observare, în care comportamentele dorite sunt învățate urmărind o demonstrație video și apoi imitând comportamentul observat. În ceea ce privește schemele de imagini, acestea sunt de asemenea materiale folositoare în învățământul special, dar și în cel de masă, facilitând procesul de învățare, până la dobândirea unei autonomii personale în raport cu sarcinile și obiectivele propuse”, a mai adăugat prof. Viorica Paraschivu.

Tot în cadrul cercului  s-a lansat Concursul județean „Diversitatea metodelor de învățământ – modelarea video și schemele de imagini”. Prin lansarea acestui concurs, organizatorii își doresc crearea unei baze de date deschide prin colectarea materialelor didactice-video și schemele de imagini – create de cadrele didactice participante.

 

Vezi comentarii (4)

4 Comments

 1. pusa

  8 aprilie 2016 at 14:24

  Uitati-va ce fete au profesorii copiilor nostri! Plictisite, satule…zici ca dau test la vreo materie!! Daca nici ei nu sunt entuziasmati de proiectele pe care tot ei le propun..atunci elevii ce fete vor avea? Romania te iubesc!

 2. cãPUŞA

  8 aprilie 2016 at 16:43

  Profesorii copiilor vostri au fetele alea deoarece, in timp ce tu nu petreci cu odrasla ta nici macar o ora pe zi, „plictisitii aia” petrec cel putin 4 ore, ii asculta, ii lauda, ii incurajeaza, ii impaca. Nu doar pe odrasla ta, careia nici macar tu nu-i acorzi atentia asta, ci pe toti 22 din clasa. Apoi, dupa program, se duc la cursuri.
  Si daca citeai stirea, aflai ca e vb de cadre didactice din invatamantul special. Adica aia care lucreaza cu „handicapati”, asa cum ii numiti voi si apoi va dati degetele pe la partea dorsala, ca „doamne fereste sa nu se ia”!.
  Profesorii aia lucreaza nu doar cu „un handicapat” (pe care, daca ar fi al tau, l-ai abandona), ci cu zeci.
  Si acum, crezi ca mai au nevoie de lectii, cand ei participa zilnic la lectia despre viata langa acesti copii cu nevoi speciale?

 3. pusa

  11 aprilie 2016 at 9:28

  Da ce te-ai aprins asa..capusa? Te simti cumva in situatie?

 4. pusa

  11 aprilie 2016 at 10:22

  scuze..cred ca m-am aprins si eu..realitatea e dura…facem fiecare ce putem …

Lasă un răspuns

Mai multe în Educație

Toate şcolile din Lugoj şi din judeţul Timiş, închise luni şi marţi! De ce au luat autorităţile decizia de a lăsa elevii acasă

Gabriel Iosa8 ianuarie 2017

Lecții interactive pe Skype cu elevi din Cehia, la Colegiul Național „Coriolan Brediceanu”

Iasmina Olariu15 decembrie 2016

Mai multe școli din Lugoj vor rămâne fără conducere. Ce soluție a găsit Inspectoratul Școlar Timiș

Iasmina Olariu14 decembrie 2016

Șezătoarea prichindeilor, cu copiii mai multor grădinițe din zona Lugojului

Iasmina Olariu9 decembrie 2016

Colegiul Tehnic „Valeriu Braniște” din Lugoj, într-un program al Comisiei Europene

Iasmina Olariu7 decembrie 2016

Moș Nicolae a venit mai devreme pentru peste 70 de elevi din Lugoj

Iasmina Olariu5 decembrie 2016

Ruby, la Balul Bobocilor de la Universitatea Europeană Drăgan

Iasmina Olariu29 noiembrie 2016

Peste 70 de burse municipale de la Primăria Lugoj pentru elevii merituoși

Iasmina Olariu28 noiembrie 2016

Concurs directori și directori adjuncți – peste 20 de candidați au contestat notele în Timiș

Iasmina Olariu25 noiembrie 2016

Olimpicii Lugojului şi îndrumătorii acestora vor fi premiaţi de Primăria Lugoj

Iasmina Olariu24 noiembrie 2016

Zeci de educatoare din estul județului au venit la Lugoj pentru a-și îmbunătății modul de a lucra cu copiii

Iasmina Olariu23 noiembrie 2016

Liceul Teoretic „Traian Vuia” din Făget, premiat de Enel România cu o excursie la Roma și suma de 6.000 de lei

Iasmina Olariu22 noiembrie 2016
%d blogeri au apreciat: