Cetateanul Lugoj

Cetateanul Lugoj

Educație

Cerc pedagogic cu peste 100 de cadre didactice la Centrul Școlar „Alexandru Roșca”

Cerc pedagogic cu peste 100 de cadre didactice la Centrul Școlar „Alexandru Roșca”

Cetateanul Lugoj

Cetateanul Lugoj

Peste 100 de cadre didactice din învățământul special din Lugoj, Recaș și Timișoara, dar și cadre didactice din învățământul de masă din Lugoj, au participat vineri, începând cu orele 11.00, la Cercul pedagogic organizat la Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă „Alexandru Roșca” din Lugoj.

„În cadrul cercului vom face o diseminare a activităților de pe Agenda Proiectului Internațional Erasmus +, vom prezenta două metode – Modelarea video și schemele de imagini. Dorim să împărtășim impresiile noastre cu colegii din învățământul special și cu cei din învățământul de masă, dorim o diversificare a metodelor de învățare pentru că vrem să dezvoltăm creativitatea, imaginația, motivația pentru învățare a copiilor noștri”, a declarat prof. Viorica Paraschivu, directoarea Centrului Școlar pentru Educație Incluzivă „Alexandru Roșca”.

Intitulat „My work is my fu­ture”, proiectul Erasmus + se desfășoară până în 2017, şcoala lugojeană lucrând cot la cot cu alte cinci țări partenere pentru a îmbunătăţi procesul educaţional, adaptabilitatea şi implicit viitorul elevilor cu nevoi speciale. Cu un buget aprobat de peste 21.000 euro, proiectul prevede trei reuniuni transnaționale și trei cursuri comune de for­mare continuă pentru profesori.

„Proiectul Erasmus+ „My work is my future” este un proiect inovator prin crearea unei bănci deschise de resurse educaționale variate pentru sprijinul educației de pre-profesionalizare și profesionalizare în școli la diferite niveluri și calificări ale persoanelor cu CES. Una dintre aceste metode este  video modeling/modelarea video – o formă de învățare prin observare, în care comportamentele dorite sunt învățate urmărind o demonstrație video și apoi imitând comportamentul observat. În ceea ce privește schemele de imagini, acestea sunt de asemenea materiale folositoare în învățământul special, dar și în cel de masă, facilitând procesul de învățare, până la dobândirea unei autonomii personale în raport cu sarcinile și obiectivele propuse”, a mai adăugat prof. Viorica Paraschivu.

Tot în cadrul cercului  s-a lansat Concursul județean „Diversitatea metodelor de învățământ – modelarea video și schemele de imagini”. Prin lansarea acestui concurs, organizatorii își doresc crearea unei baze de date deschide prin colectarea materialelor didactice-video și schemele de imagini – create de cadrele didactice participante.

 

Vezi comentarii (4)

4 Comments

 1. pusa

  8 aprilie 2016 at 14:24

  Uitati-va ce fete au profesorii copiilor nostri! Plictisite, satule…zici ca dau test la vreo materie!! Daca nici ei nu sunt entuziasmati de proiectele pe care tot ei le propun..atunci elevii ce fete vor avea? Romania te iubesc!

 2. cãPUŞA

  8 aprilie 2016 at 16:43

  Profesorii copiilor vostri au fetele alea deoarece, in timp ce tu nu petreci cu odrasla ta nici macar o ora pe zi, „plictisitii aia” petrec cel putin 4 ore, ii asculta, ii lauda, ii incurajeaza, ii impaca. Nu doar pe odrasla ta, careia nici macar tu nu-i acorzi atentia asta, ci pe toti 22 din clasa. Apoi, dupa program, se duc la cursuri.
  Si daca citeai stirea, aflai ca e vb de cadre didactice din invatamantul special. Adica aia care lucreaza cu „handicapati”, asa cum ii numiti voi si apoi va dati degetele pe la partea dorsala, ca „doamne fereste sa nu se ia”!.
  Profesorii aia lucreaza nu doar cu „un handicapat” (pe care, daca ar fi al tau, l-ai abandona), ci cu zeci.
  Si acum, crezi ca mai au nevoie de lectii, cand ei participa zilnic la lectia despre viata langa acesti copii cu nevoi speciale?

 3. pusa

  11 aprilie 2016 at 9:28

  Da ce te-ai aprins asa..capusa? Te simti cumva in situatie?

 4. pusa

  11 aprilie 2016 at 10:22

  scuze..cred ca m-am aprins si eu..realitatea e dura…facem fiecare ce putem …

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe în Educație

123

„Roadele toamnei în orașul meu” – serbare la Centrul de Plasament din Recaş

Iasmina Olariu27 octombrie 2016
balul-bobocilor-valeriu-braniste-lugoj-parazitii-foto-cetateanul-53

(VIDEO&FOTO) Paraziţii, show incendiar la Lugoj! Au fost aleși cei mai frumoși și talentați boboci de la Colegiul Tehnic „Valeriu Braniște”

Iasmina Olariu21 octombrie 2016
1378864_680652125285904_1851609672_n

Concurs judeţean de chimie – Memorial „Octavian Larionescu” la Lugoj

Iasmina Olariu21 octombrie 2016
balul-bobocilor-aurel-vlaicu-2016-foto-cetateanul-9

Va fi show! Vezi bobocii şi cine cântă la Balul Bobocilor de la Liceul Tehnologic „Aurel Vlaicu” din Lugoj

Iasmina Olariu18 octombrie 2016
Clubul Copiilor Lugoj

Clubul Copiilor Lugoj organizează un concurs de artă și tehnologie. Ce trebuie să faci ca să participi

Iasmina Olariu18 octombrie 2016
dscn0068

Cinci elevi și două cadre didactice de la Colegiul „Brediceanu”, în vizită de lucru în Cehia

Iasmina Olariu17 octombrie 2016
balul-bobocilor-colegiul-national-coriolan-brediceanu-lugoj-foto-cetateanul-2016-23

FOTO – BREDI SQUAD – Balul Bobocilor de la Colegiul „Brediceanu”, o reușită!

Iasmina Olariu14 octombrie 2016
expozitie-culinara-braniste-lugoj-foto-cetateanul-10

Concurs culinar pentru elevi la UED. Mâncarea gătită a fost jurizată de elevii și profesorii veniți din Italia, Spania, Portugalia și Turcia

Iasmina Olariu14 octombrie 2016
examen-definire-invatamant-500x300

Mai mulți candidați la funcțiile de directori pentru școlile din Lugoj au fost respinși după proba scrisă

Iasmina Olariu13 octombrie 2016
646x404

Directorul “porno” de la Hasdeu susține examen să ajungă din nou pe funcție

Daniel Groza12 octombrie 2016
profesori

Profesorii nu sunt interesați de posturile de directori. La concursuri s-au prezentat cei numiți în funcții cu sprijinul partidului

Iasmina Olariu12 octombrie 2016
dsc_0659

Zeci de elevi și profesori din Turcia, Italia, Portugalia și Spania în vizită la Colegiul Tehnic „Braniște” din Lugoj

Iasmina Olariu11 octombrie 2016