Educație

Cerc pedagogic cu peste 100 de cadre didactice la Centrul Școlar „Alexandru Roșca”

Cerc pedagogic cu peste 100 de cadre didactice la Centrul Școlar „Alexandru Roșca”

Autoliv

Peste 100 de cadre didactice din învățământul special din Lugoj, Recaș și Timișoara, dar și cadre didactice din învățământul de masă din Lugoj, au participat vineri, începând cu orele 11.00, la Cercul pedagogic organizat la Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă „Alexandru Roșca” din Lugoj.

„În cadrul cercului vom face o diseminare a activităților de pe Agenda Proiectului Internațional Erasmus +, vom prezenta două metode – Modelarea video și schemele de imagini. Dorim să împărtășim impresiile noastre cu colegii din învățământul special și cu cei din învățământul de masă, dorim o diversificare a metodelor de învățare pentru că vrem să dezvoltăm creativitatea, imaginația, motivația pentru învățare a copiilor noștri”, a declarat prof. Viorica Paraschivu, directoarea Centrului Școlar pentru Educație Incluzivă „Alexandru Roșca”.

Intitulat „My work is my fu­ture”, proiectul Erasmus + se desfășoară până în 2017, şcoala lugojeană lucrând cot la cot cu alte cinci țări partenere pentru a îmbunătăţi procesul educaţional, adaptabilitatea şi implicit viitorul elevilor cu nevoi speciale. Cu un buget aprobat de peste 21.000 euro, proiectul prevede trei reuniuni transnaționale și trei cursuri comune de for­mare continuă pentru profesori.

„Proiectul Erasmus+ „My work is my future” este un proiect inovator prin crearea unei bănci deschise de resurse educaționale variate pentru sprijinul educației de pre-profesionalizare și profesionalizare în școli la diferite niveluri și calificări ale persoanelor cu CES. Una dintre aceste metode este  video modeling/modelarea video – o formă de învățare prin observare, în care comportamentele dorite sunt învățate urmărind o demonstrație video și apoi imitând comportamentul observat. În ceea ce privește schemele de imagini, acestea sunt de asemenea materiale folositoare în învățământul special, dar și în cel de masă, facilitând procesul de învățare, până la dobândirea unei autonomii personale în raport cu sarcinile și obiectivele propuse”, a mai adăugat prof. Viorica Paraschivu.

Tot în cadrul cercului  s-a lansat Concursul județean „Diversitatea metodelor de învățământ – modelarea video și schemele de imagini”. Prin lansarea acestui concurs, organizatorii își doresc crearea unei baze de date deschide prin colectarea materialelor didactice-video și schemele de imagini – create de cadrele didactice participante.

 

Vezi comentarii (4)

4 Comments

 1. pusa

  8 aprilie 2016 at 14:24

  Uitati-va ce fete au profesorii copiilor nostri! Plictisite, satule…zici ca dau test la vreo materie!! Daca nici ei nu sunt entuziasmati de proiectele pe care tot ei le propun..atunci elevii ce fete vor avea? Romania te iubesc!

 2. cãPUŞA

  8 aprilie 2016 at 16:43

  Profesorii copiilor vostri au fetele alea deoarece, in timp ce tu nu petreci cu odrasla ta nici macar o ora pe zi, „plictisitii aia” petrec cel putin 4 ore, ii asculta, ii lauda, ii incurajeaza, ii impaca. Nu doar pe odrasla ta, careia nici macar tu nu-i acorzi atentia asta, ci pe toti 22 din clasa. Apoi, dupa program, se duc la cursuri.
  Si daca citeai stirea, aflai ca e vb de cadre didactice din invatamantul special. Adica aia care lucreaza cu „handicapati”, asa cum ii numiti voi si apoi va dati degetele pe la partea dorsala, ca „doamne fereste sa nu se ia”!.
  Profesorii aia lucreaza nu doar cu „un handicapat” (pe care, daca ar fi al tau, l-ai abandona), ci cu zeci.
  Si acum, crezi ca mai au nevoie de lectii, cand ei participa zilnic la lectia despre viata langa acesti copii cu nevoi speciale?

 3. pusa

  11 aprilie 2016 at 9:28

  Da ce te-ai aprins asa..capusa? Te simti cumva in situatie?

 4. pusa

  11 aprilie 2016 at 10:22

  scuze..cred ca m-am aprins si eu..realitatea e dura…facem fiecare ce putem …

Lasă un răspuns

Mai multe în Educație

12 premii pentru elevii de la Şcoala Gimnazială de Muzică „Filaret Barbu” Lugoj, la un concurs internaţional

Cetateanul23 mai 2017

Elevii de la Brediceanu, încă două medalii naţionale de bronz la olimpiadă. O elevă, admisă direct la Facultatea de calculatoare

Cetateanul22 mai 2017

Copiii unei şcoli din Lugoj au fost vizitaţi de pompieri. Maşina şi echipamentele au fost marile atracţii

Cetateanul17 mai 2017

Elevii de la Colegiul “Coriolan Brediceanu”, premiaţi la mai multe concursuri judeţene

Cetateanul16 mai 2017

Patru elevi de la Şcoala „Filaret Barbu” din Lugoj, premiaţi la un concurs internaţional

Cetateanul15 mai 2017

Ziua Europei a fost sărbătorită la Balinţ

Cetateanul9 mai 2017

Proiect european la Centrul pentru Educaţie Incluzivă, în parteneriat cu instituţii din Turcia, Marea Britanie, Slovacia, Croația și Polonia

Cetateanul9 mai 2017

O elevă de la Colegiul “Brediceanu” din Lugoj este cea mai bună din ţară la limba germană

Cetateanul2 mai 2017

Locul al doilea, pe ţară, pentru un elev de la Şcoala Gimnazială Nr. 2

Cetateanul2 mai 2017

Sergiu Novac, de la Colegiul “Brediceanu”, a obţinut primul loc, pe ţară, la olimpiada de matematică

Daniel Groza24 aprilie 2017

Un deputat timişean îşi donează indemnizaţia pentru cinci burse şcolare. Unul dintre elevi e de lângă Lugoj

Daniel Groza14 aprilie 2017

Patru eleve de la Brediceanu reprezintă Timişul la faza naţională a olimpiadelor de Limba engleză şi germană

Gabriel Iosa28 martie 2017
%d blogeri au apreciat: