Autoliv Lugoj

Educație

Cerc pedagogic cu peste 100 de cadre didactice la Centrul Școlar „Alexandru Roșca”

Cerc pedagogic cu peste 100 de cadre didactice la Centrul Școlar „Alexandru Roșca”

Business Strategist

Peste 100 de cadre didactice din învățământul special din Lugoj, Recaș și Timișoara, dar și cadre didactice din învățământul de masă din Lugoj, au participat vineri, începând cu orele 11.00, la Cercul pedagogic organizat la Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă „Alexandru Roșca” din Lugoj.

„În cadrul cercului vom face o diseminare a activităților de pe Agenda Proiectului Internațional Erasmus +, vom prezenta două metode – Modelarea video și schemele de imagini. Dorim să împărtășim impresiile noastre cu colegii din învățământul special și cu cei din învățământul de masă, dorim o diversificare a metodelor de învățare pentru că vrem să dezvoltăm creativitatea, imaginația, motivația pentru învățare a copiilor noștri”, a declarat prof. Viorica Paraschivu, directoarea Centrului Școlar pentru Educație Incluzivă „Alexandru Roșca”.

Intitulat „My work is my fu­ture”, proiectul Erasmus + se desfășoară până în 2017, şcoala lugojeană lucrând cot la cot cu alte cinci țări partenere pentru a îmbunătăţi procesul educaţional, adaptabilitatea şi implicit viitorul elevilor cu nevoi speciale. Cu un buget aprobat de peste 21.000 euro, proiectul prevede trei reuniuni transnaționale și trei cursuri comune de for­mare continuă pentru profesori.

„Proiectul Erasmus+ „My work is my future” este un proiect inovator prin crearea unei bănci deschise de resurse educaționale variate pentru sprijinul educației de pre-profesionalizare și profesionalizare în școli la diferite niveluri și calificări ale persoanelor cu CES. Una dintre aceste metode este  video modeling/modelarea video – o formă de învățare prin observare, în care comportamentele dorite sunt învățate urmărind o demonstrație video și apoi imitând comportamentul observat. În ceea ce privește schemele de imagini, acestea sunt de asemenea materiale folositoare în învățământul special, dar și în cel de masă, facilitând procesul de învățare, până la dobândirea unei autonomii personale în raport cu sarcinile și obiectivele propuse”, a mai adăugat prof. Viorica Paraschivu.

Tot în cadrul cercului  s-a lansat Concursul județean „Diversitatea metodelor de învățământ – modelarea video și schemele de imagini”. Prin lansarea acestui concurs, organizatorii își doresc crearea unei baze de date deschide prin colectarea materialelor didactice-video și schemele de imagini – create de cadrele didactice participante.

 

Vezi comentarii (4)

4 Comments

 1. pusa

  8 aprilie 2016 at 14:24

  Uitati-va ce fete au profesorii copiilor nostri! Plictisite, satule…zici ca dau test la vreo materie!! Daca nici ei nu sunt entuziasmati de proiectele pe care tot ei le propun..atunci elevii ce fete vor avea? Romania te iubesc!

 2. cãPUŞA

  8 aprilie 2016 at 16:43

  Profesorii copiilor vostri au fetele alea deoarece, in timp ce tu nu petreci cu odrasla ta nici macar o ora pe zi, „plictisitii aia” petrec cel putin 4 ore, ii asculta, ii lauda, ii incurajeaza, ii impaca. Nu doar pe odrasla ta, careia nici macar tu nu-i acorzi atentia asta, ci pe toti 22 din clasa. Apoi, dupa program, se duc la cursuri.
  Si daca citeai stirea, aflai ca e vb de cadre didactice din invatamantul special. Adica aia care lucreaza cu „handicapati”, asa cum ii numiti voi si apoi va dati degetele pe la partea dorsala, ca „doamne fereste sa nu se ia”!.
  Profesorii aia lucreaza nu doar cu „un handicapat” (pe care, daca ar fi al tau, l-ai abandona), ci cu zeci.
  Si acum, crezi ca mai au nevoie de lectii, cand ei participa zilnic la lectia despre viata langa acesti copii cu nevoi speciale?

 3. pusa

  11 aprilie 2016 at 9:28

  Da ce te-ai aprins asa..capusa? Te simti cumva in situatie?

 4. pusa

  11 aprilie 2016 at 10:22

  scuze..cred ca m-am aprins si eu..realitatea e dura…facem fiecare ce putem …

Lasă un răspuns

Mai multe în Educație

Patru eleve de la Brediceanu reprezintă Timişul la faza naţională a olimpiadelor de Limba engleză şi germană

Gabriel Iosa28 martie 2017

Colegiul “Brediceanu” are încă un elev care va reprezenta Timişul la olimpiada naţională. Sergiu Novac, cel mai bun la matematică!

Daniel Groza21 martie 2017

Elevă de la Colegiul “Brediceanu” din Lugoj, bolnavă de TBC! Conducerea şcolii a trimis restul clasei la analize

Gabriel Iosa20 martie 2017

O elevă din Lugoj e cea mai bună din judeţ la Logică. Va reprezenta Timişul la olimpiada naţională

Cetateanul14 martie 2017

Nu s-a putut abţine! Elev din Făget, prins cu telefonul la simularea de luni

Gabriel Iosa13 martie 2017

Elevii din Lugoj se pregătesc de simulări! Vezi aici calendarul probelor la Evaluarea Naţională şi Bacalaureat

Gabriel Iosa10 martie 2017

Doi elevi de la “Brediceanu” reprezintă Timişul la Olimpiada naţională de chimie. Ce premii au mai obţinut elevii colegiului

Daniel Groza7 martie 2017

[FOTO] Revoltă a părinţilor la o şcoală din Lugoj! Plângerea a ajuns pe masa primarului şi poliţiei

Gabriel Iosa3 martie 2017

Donaţie de monitoare la şcolile din Lugoj, din partea Clubului Rotary

Gabriel Iosa2 martie 2017

VIDEO – Anchetă la centrul de plasament din Lugoj după acuzaţii grave lansate de copii: „Ne bat şi ne iau din bunuri“

Daniel Groza21 februarie 2017

[FOTO] Elevii de la Brediceanu participă la campania „Zilele Bandanei” care susţine lupta împotriva cancerului la copii

Gabriel Iosa14 februarie 2017

Modificări de regulament şcolar după bătaia de al Liceul „Aurel Vlaicu” de la Lugoj

Daniel Dancea2 februarie 2017
%d blogeri au apreciat: