CFR SA:Toate trenurile care aveau graficul de circulaţie prin Ploieşti Triaj,redirecţionate pe altă rută,începând cu ora 17 : 17

0

Toate trenurile care aveau graficul de circulaţie prin staţia Ploieşti Triaj au fost redirecţionate, începând cu ora 17:17, pe ruta Bucureşti – Brazi – Ramificaţie Ploieşti Triaj – Ploieşti Vest – Ploieşti Sud, informează CFR SA.

Circulaţia trenurilor a fost închisă pe raza staţiei Ploieşti Triaj din cauza producerii unui accident între un tren privat de marfă şi un tren de călători, conform unui anunţ anterior al companiei.

Iniţial, pentru asigurarea continuităţii traficului feroviar pe relaţia Bucureşti – Ploieşti Triaj, CFR SA luase măsura ca toate trenurile înscrise în circulaţie pe relaţia Bucureşti – Ploieşti Triaj să circule deviat pe ruta ocolitoare Brazi – Ploieşti Vest – Ploieşti Sud. Potrivit companiei, este vorba despre 10 trenuri de călători care vor circula pe ruta deviată.

„Menţionăm faptul că o comisie de specialitate va ancheta acest accident şi va stabili cauzele exacte care au condus la producerea accidentului”, se menţiona într-un comunicat al CFR SA.

Conform ISU Ploieşti, în urma accidentului, zece persoane vor fi transportate la spital, dintre care una cu elicopterul.

Mai multe echipe de salvare, printre care 20 de ambulanţe, un elicopter, un echipaj de cercetare chimică, biologică, radiologică şi nucleară (CBRN), dar şi echipaje SMURD şi autospeciale de stingere, au fost trimise în staţia CFR Ploieşti triaj.

IPJ Prahova a anunţat, imediat după incident, că din primele date se pare că un tren marfar a depăşit semnalul de oprire şi a intrat în coliziune cu un tren personal care circula pe ruta Ploieşti Sud -Bucureşti. ISU Prahova anunţă că trenul de marfă transporta zahăr.

Sursa: Financiarul.ro.

Citește și