Chapecoense a retrogradat în Liga a II-a din Brazilia

0

 Formația Chapecoense a devenit cunoscută în toată lumea la sfârșitul lunii noiembrie în anul 2016. Atunci, antrenorul formației din Brazilia, Caio Junior, și 19 dintre fotbaliștii grupării au decedat în urma unui accident aviatic. Acum, în noiembrie 2019, clubul a retrogradat în Liga a II-a.

Chapecoense și-a semnat sentința miercuri, 27 noiembrie, după înfrângerea suferită în fața formației Botafogo, scor 0-1. Deși mai sunt trei etape până la finalul sezonului, gruparea braziliană nu mai are nicio șansă să rămână în Liga 1 și anul următor.

Chapecoense, pregătită de Marquinhos Santos, ocupă penultimul loc în clasamentul primei divizii din Brazilia, cu 28 de puncte, iar primul loc care se salvează are 37 de puncte, nouă puncte diferență, dar un golaveraj mai mare.

La 29 noiembrie 2016 a avut loc tragicul accident. Aeronava care s-a prăbușit transporta echipa la Medellin, pentru meciul cu Atletico Nacional, din prima manşă a finalei Cupei Americii de Sud (echivalentul sud-american al Europa League).

Doar șase persoane dintre cei 77 de pasageri din avion au supraviețuit, dintre care trei fotbalişti, portarul Jackson Ragnar Follmann, fundaşii Helio Hermito Zampier Neto şi Alan Luciano Ruschel, jurnalistul Rafael Henzel, însoţitoarea de bord Jimena Suarez şi tehnicianul de zbor Erwin Tumiri.

 

Sursa: News24.ro.

Citește și