Actualitate

Cheltuieli de peste 1.000 de euro pentru tinerii care termină liceul la Lugoj

Cheltuieli de peste 1.000 de euro pentru tinerii care termină liceul la Lugoj

Autoliv

În loc să se pregătească pentru Bacalaureat, majoritatea elevilor de clasa a douăsprezecea întreprind cu totul alte activităţi decât mersul la şcoală, meditaţii şi studiu până târziu în bibliotecile şcolare. În ultimii ani, la final de liceu mai importante par a fi evenimentele anexe ale finalului de şcoală obligatorie. Banchetele, cel mare şi cel mic, dar şi crearea de albume foto au devenit o adevărată extravaganţă pentru tinerii din Lugoj, care se dau la propriu în spectacol cu ocazia finalului de ciclu liceal.

Cetăţeanul a stat de vorbă cu mai mulţi elevi de clasa a douăsprezecea de la un liceu din Lugoj, aceştia povestind ce cheltuieli, unele exorbitante, ajung să aibă. Doar pe banchetul mic, elevii au plătit 850 de lei pentru trei nopţi de distracţie, în preţ fiind incluse cazarea, transportul şi celelalte cheltuieli.

„Banchetul mare îl vom face la J’adore, va costa 270 de lei de persoană cu tort şi muzică. Pe lângă preţul meniului, vor mai fi şi machiajul, 300 de lei, coafura, vreo 200 de lei, dar şi rochia, care e cea mai scumpa”, povesteşte o elevă.

Rochie a la Kim Kardashian

Dacă la băieţi nu se pune prea mare accent pe costumul pe care îl poartă la petrecerea de la banchetul mare, la fete lucrurile stau cu totul altfel. Astfel, o simplă rochie fără niciun fel de design special porneşte de la 1.000 de lei, putând ajunge chiar şi la peste 3.000 de lei. Unele eleve se inspiră din ţinutele vedetelor de talie internaţională atunci când îşi aleg vestimentaţia.

„Sunt colege care şi-au comandat rochii foarte scumpe, ajung şi la 4.000 de lei, sunt copii după cele ale lui Kim Kardashian, Beyonce, cu cristale Swarovski sau pene. Se fac comenzi la croitorese foarte bune din Lugoj sau Timişoara, şi costă foarte mult şi materialele, câteva milioane bune”, a explicat o altă elevă.

Album din trei şedinţe foto

Nu doar banchetele de la finalul liceului sunt costisitoare pentru elevi şi, într-un final, pentru părinţii care le achită. La fel de mulţi bani sunt folosiţi şi pentru albumele foto, care rămân în posesia elevilor după ce termină clasa a douăsprezecea. De la un simplu album cu poze făcute în clasă, aşa cum era acum câţiva ani, în 2016 tinerii au ales să meargă chiar şi în trei locaţii pentru a-şi umple paginile albumelor cu memorii de neuitat.

„Am făcut poze la castel, apoi la cetate la Alba Iulia, pe la Sibiu şi aşa mai departe. Facem cu un fotograf din Timişoara, cam 300 de lei costă albumul. Doar că pe lângă album mai sunt şi ţinutele şi machiajul, încă vreo 1.000 de lei pe puţin”, a povestit o tânără a unui liceu din oraş.

Fotografii şi cameramanii lugojeni au mult de lucru în această perioadă.

„Noi facem cu o clasă de la Brediceanu pentru banchetul mare şi cu o clasă de la Făget pentru albume. Fiecare fotograf şi cameraman va avea clasa lui, se filmează în prima zi ora de dirigenţie, festivitatea la Casa de Cultură a Sindicatelor, după care a doua zi la banchet se fac poze, individuale şi de grup, după care se filmează evenimentul. Cel mai important pentru noi este să scoatem în evidenţă ţinutele, dar şi coafurile şi atmosfera, care sunt de obicei foarte plăcute”, a declarat un fotograf lugojean.

Banchetele elevilor lugojeni încep la începutul lunii iunie.

Sursa foto: arhivă

Vezi comentarii (2)

2 Comments

 1. tz

  24 mai 2016 at 20:12

  Campioni pe sate :))

 2. Sorana

  24 mai 2016 at 21:41

  Hei, tramvai, cu etaj şi tras de cai,
  Hei, joben, ce umblai la „Mon jardin”,
  Toate-au fost la timpul lor ceva exagerat,
  Anii au trecut în zbor şi lumea le-a uitat.
  Hei, pletoşi, cu pantaloni strâmţi şi soioşi,
  Toate sunt la modă-acum şi tot exagerat,
  Timpul trece ca un fum, şi tot va fi uitat.

  Toate sunt la modă-acum şi tot exagerat,
  Timpul trece ca un fum, şi tot va fi uitat.

Lasă un răspuns

Mai multe în Actualitate

Un nou conflict provocat de romi. Au snopit în bătaie un tânăr care se plimba pe stradă cu prietena sa

Cetateanul25 mai 2017

FOTO – Un primar de lângă Lugoj s-a pozat dezbrăcat, iar fotografiile au ajuns pe facebook:”Mi-au fost furate din telefon”

Cetateanul24 mai 2017

S-a urcat la volan fără permis de conducere. Acum are dosar penal

Cetateanul24 mai 2017

Lucrările la Colonada de la Buziaş se apropie de final. Aleea pe care s-a plimbat împărăteasa Sisi îşi recapătă strălucirea

Cetateanul24 mai 2017

Unde găseşti un loc de muncă în zona Lugojului. Care sunt firmele care fac angajări în această săptămână

Cetateanul23 mai 2017

VIDEO – Accident grav pe Autostrada Timişoara – Lugoj. Şapte persoane, printre care şi un copil printre pasagerii microbuzului implicat în coliziune

Cetateanul23 mai 2017

Încă un avion a „aterizat” în parcul de la Buziaş. A costat 3.000 de euro

Cetateanul23 mai 2017

Meridian 22 opreşte apa în tot Lugojul, pentru a trece pe noua reţea

Cetateanul22 mai 2017

Poliţiştii de la Rutieră au reţinut 35 de permise de conducere. Cele mai multe pentru viteză excesivă

Cetateanul22 mai 2017

Trei bărbaţi au cerut unei minore să facă sex cu unul dintre ei, ca să nu distribuie pe Facebook fotografii în care apărea dezbrăcată

Cetateanul22 mai 2017

Poliţiştii de la Rutieră au aplicat 1.000 de sancţiuni în patru zile. Cele mai multe pentru viteză

Cetateanul19 mai 2017

Săptămâna viitoare vor fi multe întreruperi de curent. Enel are programate lucrări în zona Lugoj-Făget-Buziaş

Cetateanul18 mai 2017
%d blogeri au apreciat: