Chevron înregistrează profit din reduceri profunde ale costurilor și îmbunătățirea prețurilor la petrol

0

Chevron Corp CVX.N a raportat vineri un profit ajustat în al treilea trimestru, deoarece prețurile la petrol s-au recuperat de la minimele din primăvară și reducerile cheltuielilor au beneficiat de rezultatele operaționale.

Chevron și colegii săi au redus bugetele de cheltuieli anul acesta pentru scăderea cererii și a prețurilor la țiței, care rămân cu aproximativ 40% sub locul în care au început anul acesta.

Royal Dutch Shell Plc RDSa.L și BP Plc BP.L au înregistrat, de asemenea, rezultate trimestriale mai mari decât se așteptau, după reduceri profunde ale cheltuielilor în acest an.

Al doilea cel mai mare producător de petrol din SUA a raportat câștiguri de 201 milioane de dolari sau 11 cenți pe acțiune, cu excepția articolelor unice.

Asta în comparație cu un profit de 2,9 miliarde de dolari, sau 1,55 dolari pe acțiune, cu un an mai devreme.

Pierderea netă, inclusiv efectul valutelor și al taxelor, a fost de 207 milioane dolari.

Directorul financiar al Chevron, Pierre Breber, a declarat că este prea devreme să spunem că s-a încheiat cel mai grav declin al pandemiei în cererea de petrol.

Perspectivele privind consumul de energie „depind de momentul în care lumea – această țară și alte țări – primește controlul asupra pandemiei și se reiau acele activități.

Nu știm când va fi asta ”, a spus Breber.

Chevron se apropie de sfârșitul unei restructurări de un an a operațiunilor sale pentru a reflecta o perioadă prelungită de prețuri mici, a spus Breber.

Efortul va reduce forța de muncă cu până la 15% din cei 45.000 de angajați.

În ciuda volumelor mai mici, a înregistrat un profit operațional modest în producția și rafinarea de petrol și gaze prin reducerea cheltuielilor cu 12% și cheltuielile pentru proiecte noi cu 48%, excluzând achizițiile, ambele de la nivelurile de acum un an.

Acest lucru a contribuit la compensarea combustibilului mai ieftin. În timp ce petrolul său s-a vândut în ultimul trimestru cu 63% mai mult decât în ​​al doilea trimestru, acesta a fost încă mult sub prețul de 47 USD pe baril primit în urmă cu un an.

„Economia mondială continuă să funcționeze sub nivelurile pre-pandemice, afectând cererea pentru produsele noastre, care sunt strâns legate de activitatea economică”, a declarat directorul executiv Michael Wirth într-o declarație.

Producția de petrol și gaze a Chevron în al treilea trimestru a scăzut cu 7%, comparativ cu anul precedent, reflectând vânzările de active, reducerea din cauza prețurilor mici și acordurile contractuale. Volumele de rafinare s-au recuperat după o scădere bruscă din al doilea trimestru, rămânând în același timp sub nivelurile de acum un an.

Citeste continuarea Chevron înregistrează profit din reduceri profunde ale costurilor și îmbunătățirea prețurilor la petrol

Citește și