Sport

Cinci atleţi din Lugoj, participanţi la Maratonul Regal de la Sinaia

Cinci atleţi din Lugoj, participanţi la Maratonul Regal de la Sinaia

Cetateanul Lugoj

O echipă formată din cinci alergători lugojeni a participat marţi, 10 mai, la a V-a ediţie a Maratonului Regal, o competiţie organizată la Sinaia, cu start de la Palatul Peleş, unde s-au reunit aproximativ 200 de concurenţi. Evenimentul a avut o semnificaţie aparte, fiind organizat la un secol şi jumătate de la crearea Familiei Regale Române.

Traseul a fost următorul–  Poteca Regală – Stâna Regală – Poiana Țapului – Cascada Urlătoarea – Bușteni – Pârtia Kalinderu –  Mănăstirea Bușteni – drum forestier Poiana Țapului Sinaia – Palatul Peleș pe un traseu de 21 km, care va fi parcurs de 2 ori de participanții la proba de maraton. Pe lângă proba de maraton, atleţii au putut opta să alerge  la semimaraton (21 km) sau la cros (10 km).

Dintre lugojeni, 4 au ales să participe la semimaraton: Alexandru Szilagy, Rodica Drăgoi, Alin Treantă şi Mirela Treantă. Un singur atlet lugojean a luat startul la proba de cros. Este vorba despre Cristian Căprariu.

“A fost o experienţă frumoasă şi unică deoarece această competiţie s-a desfăşurat până acum la Bucureşti. A V-a ediţie aniversară s-a desfăşurat într-un loc special, la Castelul Peleş. A fost o motivaţie în plus pentru noi să participăm la acest concurs. La medalii nu am putut spera deoarece noi suntem sportivi amatori, iar start au luat parte şi atleţi profesionişti. Traseul a fost unul dificil şi noroios, iar diferenţa de nivel de 1200 m altitudine”, a declarat Alexandru Szilagy, unul dintre reprezentanţii Lugojului.

Startul s-a dat la ora 8, apoi de la 15 a avut loc festivitatea de premiere, iar începând cu 17.30 organizatorii şi concurenţii au luat parte la “garden party”, pe terasa Castelului Peleş, unde s-au delectat cu muzică simfonică, oferită de formaţia Palatului.

Ca element inedit al evenimentului, concurenţii au fost serviţi la punctele de alimentare cu produse specifice naturiste, specifice zonei, şi anume miere, polen, gem de nuci, de afine, ceea ce nu se obişnuieşte la astfel de concursuri.

Clic pentru a adăuga un comentariu

Lasă un răspuns

Mai multe în Sport

Luptătorii de la CSM Lugoj vor să dea lovitura la Campionatul Naţional Individual şi să se califice la Europene

Alina Damian18 ianuarie 2017

“Trebuie să se găsească mereu un cap sec”! Fostul director al CSM, surprins de decizia defiinţării echipelor de lupte, campioane naţionale

Daniel Groza18 ianuarie 2017

Echipele campioane nationale ale Lugojului vor fi desfiinţate. Primaria nu le mai susţine

Alina Damian17 ianuarie 2017

Lugojul va avea un reprezentant în FRF. Marius Maier va face parte din comisia care are ca scop dezvoltarea fotbalului românesc

Alina Damian17 ianuarie 2017

Foto! Peste 1000 de lei s-au adunat pentru a-l ajuta pe Ioji, în urma turneului de fotbal în sală

Alina Damian16 ianuarie 2017

Ivan Guidea face senzaţie în Germania. Luptătorul de la CSM a învins un rus în finala din Bundesliga

Alina Damian16 ianuarie 2017

Foto! CSM Lugoj a câştigat Cupa Rieker la volei

Alina Damian14 ianuarie 2017

Turnee de fotbal în scop caritabil la Lugoj şi în împrejurimi

Alina Damian13 ianuarie 2017

Două lugojence vor lupta pentru titlu la Campionatul Naţional de Pescuit la Copcă

Alina Damian12 ianuarie 2017

Motocicletă de ultimă generaţie pentru Mihai Stoichescu la început de an

Alina Damian12 ianuarie 2017

Echipa de fotbal CSM Lugoj se reuneşte. Vezi programul meciurilor de pregătire

Alina Damian11 ianuarie 2017

“ RIEKER CUP 2017 “ – turneu internaţional de volei la Lugoj

Daniel Groza11 ianuarie 2017
%d blogeri au apreciat: