Autoliv Lugoj

Sport

Cinci atleţi din Lugoj, participanţi la Maratonul Regal de la Sinaia

Cinci atleţi din Lugoj, participanţi la Maratonul Regal de la Sinaia

O echipă formată din cinci alergători lugojeni a participat marţi, 10 mai, la a V-a ediţie a Maratonului Regal, o competiţie organizată la Sinaia, cu start de la Palatul Peleş, unde s-au reunit aproximativ 200 de concurenţi. Evenimentul a avut o semnificaţie aparte, fiind organizat la un secol şi jumătate de la crearea Familiei Regale Române.

Traseul a fost următorul–  Poteca Regală – Stâna Regală – Poiana Țapului – Cascada Urlătoarea – Bușteni – Pârtia Kalinderu –  Mănăstirea Bușteni – drum forestier Poiana Țapului Sinaia – Palatul Peleș pe un traseu de 21 km, care va fi parcurs de 2 ori de participanții la proba de maraton. Pe lângă proba de maraton, atleţii au putut opta să alerge  la semimaraton (21 km) sau la cros (10 km).

Dintre lugojeni, 4 au ales să participe la semimaraton: Alexandru Szilagy, Rodica Drăgoi, Alin Treantă şi Mirela Treantă. Un singur atlet lugojean a luat startul la proba de cros. Este vorba despre Cristian Căprariu.

“A fost o experienţă frumoasă şi unică deoarece această competiţie s-a desfăşurat până acum la Bucureşti. A V-a ediţie aniversară s-a desfăşurat într-un loc special, la Castelul Peleş. A fost o motivaţie în plus pentru noi să participăm la acest concurs. La medalii nu am putut spera deoarece noi suntem sportivi amatori, iar start au luat parte şi atleţi profesionişti. Traseul a fost unul dificil şi noroios, iar diferenţa de nivel de 1200 m altitudine”, a declarat Alexandru Szilagy, unul dintre reprezentanţii Lugojului.

Startul s-a dat la ora 8, apoi de la 15 a avut loc festivitatea de premiere, iar începând cu 17.30 organizatorii şi concurenţii au luat parte la “garden party”, pe terasa Castelului Peleş, unde s-au delectat cu muzică simfonică, oferită de formaţia Palatului.

Ca element inedit al evenimentului, concurenţii au fost serviţi la punctele de alimentare cu produse specifice naturiste, specifice zonei, şi anume miere, polen, gem de nuci, de afine, ceea ce nu se obişnuieşte la astfel de concursuri.

Clic pentru a adăuga un comentariu

Lasă un răspuns

Mai multe în Sport

Lugojenii sunt aşteptaţi să le susţină pe fetele de la CSM, în meciul cu Dinamo Bucureşti

Daniel Groza28 martie 2017

Nouă lugojeni participă la unul dintre cele mai cunoscute maratoane din România

Gabriel Iosa21 martie 2017

Lugojenii, aşteptaţi să susţină CSM-ul în cel de-al doliea meci din Play-Off

Daniel Groza21 martie 2017

Performanţă record! Spectacolul continuă, CSM Lugoj începe drumul în play-off

Cetateanul17 martie 2017

Voleibalistele au şanse mari să câştige ultimul meci înainte de play-off. Lugojenii, aşteptaţi să încurajeze echipa!

Daniel Groza9 martie 2017

Directorul şcolii sportive din Lugoj, lovit cu pumnul de către un coleg! Profesorul acuzat nu recunoaşte incidentul

Daniel Groza2 martie 2017

Un nou turneu de fotbal cu scop caritabil a reunit la Lugoj patru echipe, printre care şi Liga Studenţilor Facultăţii de Mecanică din Timişoara

Alina Damian27 februarie 2017

Voleibalistele lugojene au obţinut un punct în Moldova. Penicilina Iaşi- CSM Lugoj 3-2

Alina Damian27 februarie 2017

După victoria importantă de pe teren propriu contra celor de la SCM Piteşti, voleibalistele de la CSM Lugoj caută un nou succes în Moldova

Alina Damian22 februarie 2017

Echipa de tenis de masă a Şcolii Eftimie Murgu va reprezenta judeţul Timiş la Olimpiada Gimnaziilor

Alina Damian22 februarie 2017

Denis Berciu, medaliat cu argint la Campionatul Naţional. Sportivul a fost selectat pentru Europene

Alina Damian21 februarie 2017

Simion Moatăr a participat la prima şedinţă a Federaţiei Române de Fotbal ca membru în Comisia Centrală de Copii şi Juniori

Alina Damian21 februarie 2017
%d blogeri au apreciat: