Cineworld caută să învingă scăderile cauzate de pandemie printr-un acord de exclusivitate cu Warner Bros.

0

Lanțul american Regal al Cineworld se va redeschide luna viitoare după închiderile prelungite cauzate de pandemie, la timp pentru lansarea la buget mare „Godzilla vs. Kong”, a declarat marți, în timp ce stabilea un acord de exclusivitate cu Warner Bros.
Al doilea cel mai mare operator de cinematografe din lume, ale cărui planuri de redeschidere urmează rivalului mai mare al SUA AMC, a declarat că acordul său multianual cu Warner Bros. îi va permite să ruleze filmele studioului exclusiv în cinematografele americane timp de 45 de zile, cu anumite prevederi, începând cu anul viitor .

Acțiunile au scăzut cu 2%, după ce au crescut mai devreme cu până la 5%, un analist Berenberg a afirmat că piețele se concentrează asupra modului în care tranzacția a redus la jumătate tradiționala fereastră de exclusivitate de 90 de zile.

Operatorii de cinema s-au luptat, deoarece criza sănătății a accelerat trecerea la online și întreruperile producției de filme înseamnă că au fost lansate mai puține filme noi.

Anul acesta pare mai promițător, deoarece lansările de vaccinuri sporesc speranța că regulile de distanțare socială se vor ușura și lansările întârziate, cum ar fi noul film James Bond „No Time to Die”, sunt premiate în cinematografe.
Unele filme majore, inclusiv „Mulan” și „Enola Holmes”, au trecut anul trecut de debutul teatral convențional pentru a fi transmis direct pe platforme precum Netflix.

„Suntem foarte fericiți pentru acordul încheiat cu Warner Bros. Acest acord arată angajamentul studioului față de afacerea teatrală”, a spus directorul executiv Mooky Greidinger.

Cu limitele de capacitate crescând la 50% sau mai mult în majoritatea statelor americane, Cineworld va putea să funcționeze profitabil pe cele mai mari piețe ale sale, a spus el.

În Regatul Unit, Warner Bros. și Cineworld au fost de acord cu o fereastră teatrală exclusivă de 31 de zile înainte ca filmul să ajungă la video premium la cerere (PVOD), cu o fereastră extinsă de până la 45 de zile pentru filmele care se deschid la un acord de box-office.
Cineworld, care a închis majoritatea celor aproape 800 de site-uri din octombrie anul trecut, punând temporar în pericol 45.000 de locuri de muncă, intenționează să-și redeschidă cinematografele din Marea Britanie în luna mai, în conformitate cu orientările guvernamentale.

Analiștii au estimat în medie pierderile lui Cineworld în 2020 la 1,29 miliarde de dolari atunci când raportează rezultatele joi, arată datele Eikon de la Refinitiv. Aceasta se compară cu un profit de 220,2 milioane de dolari în 2019.

Rezultatele ar fi sigilat un an torid pentru Cineworld, în care a fost forțat să caute scutiri de datorii și să asigure 750 de milioane de dolari în finanțare suplimentară, în timp ce și-a văzut propunerea de fuziune cu Cineplex, colegii canadieni, prăbușindu-se într-o confuzie legală.

Piețele se vor concentra, de asemenea, pe finanțele Cineworld, grămada de datorii depășind 4 miliarde de dolari în iunie anul trecut.

Sursa: Financiarul.ro

Citește și