Citigroup susține compania fintech Genesis

0

Citigroup Inc C.N a făcut o investiție strategică în Genesis Global Technology Limited, un startup din Londra care dezvoltă tehnologie pentru a face mai ieftin și mai rapid pentru firmele financiare să construiască aplicații precum sisteme de tranzacționare, au declarat companiile luni.

Companiile nu au dezvăluit valoarea și condițiile investiției. Genesis a dezvoltat o așa-numită „platformă de aplicații cu cod redus” sau instrumente pentru a permite băncilor și altor instituții financiare să construiască un nou software pentru diverse linii de afaceri cu o cantitate mai mică de codificare.

Tehnologia Genesis o poate face în medie cu 80% mai rapidă decât crearea unei aplicații de la zero, a declarat Stephen Murphy, director executiv al companiei.

„Vă oferă fiecare element de construcție de care veți avea nevoie pentru a acoperi orice caz de utilizare pe care doriți să îl implementați pe piețele financiare”, a spus Murphy într-un interviu.

Investiția are loc pe măsură ce băncile continuă să se asocieze cu companii tinere de tehnologie pe care speră să le facă operațiunile IT mai eficiente și mai puțin costisitoare.

Necesitatea de a automatiza mai multe procese mai rapid și de a ține sub control costurile a crescut în timpul pandemiei COVID-19, întrucât acum se desfășoară mai multe activități bancare de la distanță.

Citi a sprijinit Genesis prin intermediul grupurilor sale FinTech Investments și Sprint de pe piețe, a spus compania.

„Dezvoltarea codului redus ca paradigmă prinde destul de repede, are potențialul de a schimba modul în care industria financiară construiește aplicații în viitor”, a declarat Nikhil Joshi, șeful global al tehnologiei produselor răspândite și șeful tehnologiei piețelor din America de Nord. într-un interviu.

Citi a testat tehnologia Genesis pentru a construi o dovadă de concept pentru un sistem structurat de tranzacționare a creditelor, a spus el.

Citeste continuarea Citigroup susține compania fintech Genesis

Citește și