Politică

Claudiu Buciu le cere tinerilor să intre în partide să le reformeze: „În primele rânduri sunt oameni pe care îi leagă prietenii vechi, dar nu țin cont de interesele lugojenilor”

Claudiu Buciu le cere tinerilor să intre în partide să le reformeze: „În primele rânduri sunt oameni pe care îi leagă prietenii vechi, dar nu țin cont de interesele lugojenilor”

Autoliv

Claudiu Buciu a ținut marți, 25 octombrie, prima conferință de presă în calitate de președinte al PNL Lugoj. Buciu a explicat că este membru PNL din 2001 și că a acceptat propunerea liberalilor pentru a-și putea pune în aplicare proiectele pentru care a obținut votul a peste 4000 de lugojeni, la alegerile locale din acest an, dar a și a anunțat că peste patru ani va candida din nou la funcția de primar, indiferent pe ce poziție se va afla.

“ PNL Timiș mi-a solicitat o întâlnire în care mi-au propus să colaborăm pentru a intra în lupta de la parlamentare și a obține un rezultat mult mai bun. Am acceptat această popunere, deoarece candidatura de independent mi-a adus confirmarea că lugojenii vor cu adevărat altceva, vor să fie implementate proiectele și programele pe care le-am prezentat în campanie, dar ca și independent e foarte greu să pui în aplicare aceste programe. Fiind într-un partid ai posibilitatea să promovezi proiecte. Calitatea de independent o câștigi într-o democrație atunci când oamenii nu se simt reprezentați”, a spus Buciu.

Nu e suficient ca Ambruș să fie liberal loial dacă nu luptă pentru cetățeni

Acesta a menționat că așteaptă de la Ioan Ambruș, fostul președinte al PNL să fie un liberal la fel de dedicat, dar să lupte pentru cetățeni și a precizat că nimeni nu a plecat din partid și nici nu va fi dat afară. Întrebat cine îi va lua locul lui Ambruș în Consiliul Local Lugoj, Buciu a spus că urmează ca în zilele următoare să se decidă în cadrul partidului.

“E prematur să vă spun acum cine îi va lua locul. Avem o listă de candidați și în baza acestei liste vom vota și în partid cine va ajunge în Consiliul local. A demisionat din funcția de președinte, a fost numit vicepreședinte pe Timiș, cu atribuții pe Lugoj în această campanie. Probabil că urmează joi să-și dea demisia și din funcția de consilier local. În rest, nu l-am întrebat ce planuri are. Domnul Robu nu ascunde faptul că, pe lângă relația de partid, are o relație de prietenie cu domnul Ambruș și vrea să-l țină aproape de noi. Domnul Ambruș trebuie să rămână un liberal loial și să lupte pentru cetățeni, pentru că nu e suficient să fie un liberal loial dacă nu luptă pentru cetățeni. Biroul Politic Local a votat în unanimitate numirea mea. Nimeni nu s-a retras și nici nu cred că se va retrage”, a declarat Buciu.

Invitație pentru tineri să intre în partide să le reformeze din interior

Președintele PNL Lugoj a mai spus că a venit timpul, ca la Lugoj să se schimbe clasa politică și i-a invitat pe tineri să intre în partide, să le reformeze din interior.

“Consider că politica trebuie făcută de oameni mai tineri, mă refer la Lugoj în special. Aici primele rânduri sunt ocupate de oameni pe care îi leagă prietenii vechi, dar nu țin cont de interesele lugojenilor. Toți avem nemulțumiri, nu ne place una, nu ne place alta, dar actuala clasa politică nu ne rezolvă aceste nemulțumiri. Mă uitam și astăzi, la colegii de la PSD. Toți sunt angajați la stat. Absolut toți! Majoritate sunt în vârstă, cei tineri doar le cară valiza. Dacă PNL și-a deschis ușile pentru mine, așa trebuie să rămână, cu ușile deschise. Îi invit pe tineri să vină și să intre în partid pentru că numai așa își vor pune în aplicare ideiile. Partidele trebuie reformate din interior”, a mai spus Buciu.

Claudiu Buciu a explicat cum a ajuns să prindă, pe ultima sută de metri, un loc eligibil pe lista PNL Timiș, pentru alegerile parlamentare. “În urmă cu trei săptămâni PNL Timiș a hotărât o listă. Pe urmă au venit și mi-au cerut să vin alături de partid. Solicitarea de a fi pus pe locul doi la Senat a venit din partea primarilor din partea estul județului ca o contrapondere pentru faptul că PSD are un candidat pe primul loc pe Timiș, care e din Lugoj. Eu le mulțumesc primarilor, pentru că unii dintre ei nici nu m-au cunoscut, dar au apreciat ceea ce am făcut în campania de la locale”, afirmă Buciu.

 

Vezi comentarii (2)

2 Comments

  1. sandug

    25 octombrie 2016 at 17:20

    Dobra la Deputati, Buciu la senat. Dincolo de dispute politice si maimutareli, nu e rau pentru Lugoj !

  2. Bianka

    25 octombrie 2016 at 18:01

    Tanara doamna din dreapta domnului mBuciu !! :)))

Lasă un răspuns

Politică

Mai multe în Politică

Doi parlamentari vor să-şi deschidă cabinet la Lugoj. Unul e de la PSD, celălalt e de la PNL

Cetateanul26 aprilie 2017

Un consilier local îşi pierde mandatul. Partidul i-a retras sprijinul politic, iar prefectul l-a demis

Cetateanul26 aprilie 2017

Acuzaţii grave la adresa primarului Boldea: “poartă făcută de Microroyal, casă la Surduc şi apartament lângă primărie”

Daniel Groza21 aprilie 2017

Lugojul, bun doar pentru cules voturi. De patru luni, niciun parlamentar nu a mai călcat în municipiul de pe Timiş

Daniel Groza20 aprilie 2017

Ce spune Francisc Boldea despre o nouă candidatură pentru funcţia de primar al Lugojului

Daniel Groza10 aprilie 2017

Claudiu Buciu este noul preşedinte ales al PNL. Prima decizie: ”Îi retrag sprijinul politic domnului Ambruş”

Daniel Groza8 aprilie 2017

Ambruş a vrut să se înscrie în cursa pentru funcţia de preşedinte al PNL după trecerea termenului de depunere a candidaturilor

Daniel Groza6 aprilie 2017

Claudiu Buciu e singurul candidat pentru funcţia de preşedinte al organizaţiei lugojene a PNL

Daniel Groza5 aprilie 2017

Plângere împotriva Primăriei Lugoj! Este reclamată finanţarea balurilor PSD cu bani de la bugetul local

Daniel Groza3 martie 2017

Casa de Cultură a Municipiului Lugoj finanţează balurile PSD-ului

Daniel Groza21 februarie 2017

Consilier lugojean, la un pas să-şi piardă mandatul. Partidul îi retrage sprijinul politic

Daniel Groza8 februarie 2017

Consilierul local „amenințat cu moartea” de colegii de partid și-a retras plângerea

Daniel Groza7 februarie 2017
%d blogeri au apreciat: