Actualitate

Claudiu Buciu şi-a prezentat programul pentru Primăria Lugoj! Vezi care sunt punctele cheie

Claudiu Buciu şi-a prezentat programul pentru Primăria Lugoj! Vezi care sunt punctele cheie

Autoliv

Candidatul independent Claudiu Buciu şi-a prezentat, în cadrul unei conferinţe de presă susţinută marţi, programul pentru Lugoj într-un eventual mandat 2016-2020. Acesta a împărţit agenda în opt părţi distincte, pe care le-a şi detaliat într-o broşură pe care o va împărţi la câţi mai mulţi lugojeni în perioada următoare.

La educaţie, Buciu a precizat, printre altele, că va elimina numirile politice în instituţiile de învăţământ, dar şi că va scădea numărul copiilor dintr-o grupă de grădiniţă la 10 şi respectiv la 20 într-o clasă de şcoală generală.

În domeniul sănătăţii, Buciu are ca prioritare curăţarea spitalului, construirea unui cămin pentru medicii navetişti, dar şi realizarea mai multor cabinete pentru medicii de familie. De asemenea, candidatul a precizat că vrea să realizeze un spital nou şi modren de la zero, proiect care va avea nevoie însă de timp şi planificare.

La capitolul locuinţe, candidatul a declarat că se va ocupa de finalizarea celor începute de administraţiile trecute, dar şi dotarea cu utilităţi a cartierului Militari. În cazul infrastructurii, Buciu a precizat că va asfalta străzile doar acolo unde vor exista utilităţi trase. Pe lângă achiziţionarea unui utilaj pentru gurile de canal, acesta a mai amintit şi schimbarea iluminatului public din cel cu becuri convenţionale într-unul cu iluminat LED.

Pentru spaţiile verzi, candidatul independent spune că va fi creat un registru al parcurilor şi arborilor. Spaţiile verzi din întreg oraşul vor fi remodelate pe baza unui proiect care să le confere un ton unitar. Buciu mai vrea şi un loc de joacă pentru copiii cu dizabilităţi în Parcul George Enescu.

Administraţia transparentă este de asemenea esenţială pentru candidat. Acesta a anunţat că va participa la toate licitaţiile majore, pentru o mai bună gestionare a cheltuirii banului public. Întreaga agendă a lui Buciu o veţi putea consulta într-un material ce va apărea în ediţia de joi, 19 mai, a ziarului nostru.

Vezi comentarii (4)

4 Comments

 1. Alex

  18 mai 2016 at 8:32

  daca isi dorea sa facă ceva pentru oras si nu pentru buzunarul lui ar fii candidat si pentru consilier local nu doar la primar , chiar daca nu ieșea primar macar ar fii putut fii o voce in consiliu si ar fii putut încerca sa pună in aplicare câteva din proiectele pe care le vrea. Dar se pare ca doar interesul lui primează si nu al cetățenilor

 2. 10 lei postarea

  18 mai 2016 at 8:42

  Cautam tineri ambitiosi care vor sa se remarce in politica

 3. un elector dezamagit

  18 mai 2016 at 9:44

  Oare de ce nu imi publicati commentul??? Este prea obiectiv?? Prea pragmatic? Aaaa… Sunteti platiti de candidat! Lasati! Buni ziaristi, chiar excelenti! Domnule Iosa parca erati ultimul ziarist vertical. M-am inselat!

  • Popa Cosmin

   19 mai 2016 at 7:38

   Poate a-ti folosit cuvinte tendentioase.Altfel nu vad nici un motiv pentru care sa nu va fie publicat comentariul.Daca nu a fost publicat intentionat e foarte grav.

Lasă un răspuns

Actualitate

Mai multe în Actualitate

Unde găseşti un loc de muncă în zona Lugojului. Care sunt firmele care fac angajări în această săptămână

Cetateanul23 mai 2017

VIDEO – Accident grav pe Autostrada Timişoara – Lugoj. Şapte persoane, printre care şi un copil printre pasagerii microbuzului implicat în coliziune

Cetateanul23 mai 2017

Încă un avion a „aterizat” în parcul de la Buziaş. A costat 3.000 de euro

Cetateanul23 mai 2017

Meridian 22 opreşte apa în tot Lugojul, pentru a trece pe noua reţea

Cetateanul22 mai 2017

Poliţiştii de la Rutieră au reţinut 35 de permise de conducere. Cele mai multe pentru viteză excesivă

Cetateanul22 mai 2017

Trei bărbaţi au cerut unei minore să facă sex cu unul dintre ei, ca să nu distribuie pe Facebook fotografii în care apărea dezbrăcată

Cetateanul22 mai 2017

Poliţiştii de la Rutieră au aplicat 1.000 de sancţiuni în patru zile. Cele mai multe pentru viteză

Cetateanul19 mai 2017

Săptămâna viitoare vor fi multe întreruperi de curent. Enel are programate lucrări în zona Lugoj-Făget-Buziaş

Cetateanul18 mai 2017

Programul „Primul salariu” va garanta absolvenţilor de facultate un salariu de 2.500 lei pe lună, timp de 3 ani

Cetateanul18 mai 2017

Judecătoria Lugoj a autorizat 121 de interceptări telefonice, în ultimii cinci ani. În Timiş au fost aproape 3.000

Cetateanul17 mai 2017

Tinerii din Timiş, care vor să devină poliţişti, aşteptaţi la IPJ să-şi depună dosarele

Cetateanul17 mai 2017

Orăviţan clarifică situaţia retragerii sculpturii de la Lugoj: “Nu acolo era locul ei. Nu s-au ţinut de cuvânt”

Cetateanul17 mai 2017
%d blogeri au apreciat: