Social

Coafeza de câini din Lugoj, despre pasiunea pentru patrupede: „Am făcut un curs special pentru ei, îi ador, sunt suflete sincere şi bune”

Coafeza de câini din Lugoj, despre pasiunea pentru patrupede: „Am făcut un curs special pentru ei, îi ador, sunt suflete sincere şi bune”

Cetateanul Lugoj

Pasiunea pentru căţei a determinat-o pe o lugojeancă să investească mii de lei şi luni bune din timpul propriu pentru a-i face pe patrupezi să arate impecabil, aşa cum merită fiecare animal de companie. După ce a văzut că tinerii din oraş care îşi cumpără câini de rasă nu îi îngrijesc corespunzător şi după ce a plătit 80 de lei pentru o tunsoare canină mediocră la Timişoara, Ecaterina Ciucu a decis să urmeze cursurile de coafeză pentru câini.

Dragostea pentru câini este mare în întreaga familie a lugojencei, care în timpul liber şi în funcţie de bugetul disponibil adună câini vagabonzi de pe străzi, pe care îi curăţă şi la care le caută stăpâni.

„Avem şase câini acasă, am avut şi mai mulţi, dar nu mai puteam să ţinem atâţia. Doi sunt de rasă, iar restul sunt vagabonzi, de la adăposturi, de pe străzi. Pe toţi îi ducem pe banii noştri la veterinar, le luăm mâncare, le facem controale periodice. Sunt parte a familiei noastre şi fiecare are câinele lui, chiar dacă sunt momente în care e greu să ai grijă de atât de multe guri, nu ne putem despărţi de ei. Îi adorăm şi dacă ar păţi ceva nu ştiu ce am face. Eu copii am trei, dar şi pe câini îi consider ca pe copiii mei”, povesteşte Ecaterina Ciucu.

După ce a mers cu unul dintre căţei la un salon din Timişoara, acolo unde a plătit o grămadă de bani pentru o coafură pe care a considerat-o nefericită, Ecaterina a decis să se înscrie la un curs pentru înfrumuseţarea patrupedelor.

„Am plătit 80 de lei pentru 45 de minute de muncă, iar la final câinele, un pudel, mi l-au chelit de pe lume. Am zis că e cazul ca şi la Lugoj să existe o persoană care să poată facă munca aceasta, de a le reda câinilor frumuseţea naturală, cu îngrijire corespunzătoare a părului şi nu numai. Am făcut trei luni de cursuri la Timişoara, am fost să învăţ, nu să mă plimb, dar a meritat din plin”, a explicat Ecaterina.

Chiar dacă în oraş mai există femei care prestează serivicii asemănătoare pentru cel mai bun prieten al omului, Ecaterina este singura care are pregătire în domeniu. La scurtă vreme după terminarea cursurilor, vestea s-a răspândit cu repeziciune, aceasta primind deja primele comenzi din partea clienţilor. Aceştia sunt deocamdată sunt prieteni şi rude, femeia fiind în proces de a-şi deschide oficial salonul.

„Deocamdată sunt în procedură de a deschide firma, nu pot să dau şi o dată la care va fi deschisă oficial. Accept să îngrijesc câinii prietenilor, rudelor, ca să îmi fac experienţă, să testez piaţa. Am investit destul de mult în aparatură şi în curând voi deschide şi salonul pentru toţi doritorii”, a precizat lugojeanca.

Frizeriţa de câini a explicat pentru Cetăţeanul cum decurge o şedinţă la coaforul pentru animale.

„Prima şi prima fază este să ne împrietenim, să ne iubim, să ne cunoaştem între noi, eu şi căţelul. Apoi, în funcţie de cum decurge asta, începe îngrijirea propriu-zisă, nu înainte să dăm drumul la puţină muzică, să facem atmosferă plăcută în salon. Dacă avem de-a face cu animale mai mari, ciobăneşti germani sau alte rase mai uriaşe, recurgem şi la sedare câteodată, care este inofenisvă pentru patrupede”, a mai adăugat Ecaterina Ciucu.

În munca de zi cu zi pe care Ecaterina o dedică animalelor de companie, aceasta este ajutată şi de fiul şi nora sa, care se ocupă de îngrijirea patrupedelor abandonate, vaccinarea şi deparazitarea lor, precum şi de găsirea unui nou stăpân pentru acestea. Familia Ciucu spune că nu are niciun beneficiu din acest hobby, fiind de fapt o cheltuială în plus, însă „noi adorăm câinii, sunt suflete sincere şi bune, câteodată mai bune ca oamenii, motiv pentru care îi ajutăm de fiecare dată când avem puterea”.

Clic pentru a adăuga un comentariu

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe în Social

[VIDEO] Furt ca în filme, surprins de camerele de supraveghere lângă Lugoj! Unul dintre hoţi „a pozat” fără să vrea, în timp ce acţiona

Gabriel Iosa5 decembrie 2016

Ziua Internaţională a Persoanelor cu Dizabilităţi, marcată în centrele din Lugoj

Iasmina Olariu28 noiembrie 2016

Liceele „Brediceanu”, „Braniște” și „Vlaicu” îi ajută pe lugojeni să scape de deșeurile electrice

Iasmina Olariu24 noiembrie 2016

Zeci de timişeni şi-au pierdut pensia de boală în acest an. În zona Lugoj-Făget-Buziaș au fost depensionate 17 persoane

Iasmina Olariu22 noiembrie 2016

Adăpostul de iarnă pentru oamenii străzii va funcţiona şi în acest an la Lugoj

Iasmina Olariu16 noiembrie 2016

Zeci de participanți la a doua ediție a competiției sportive „Știu că pot!”, organizată de DGASPC Timiș

Iasmina Olariu16 noiembrie 2016

Anul acesta au solicitat șomaj mai puțini absolvenți decât în 2015

Iasmina Olariu14 noiembrie 2016

Lugojenii își pot testa gratuit glicemia, de Ziua Mondială a Diabetului

Iasmina Olariu9 noiembrie 2016

S-a promulgat legea prin care românii își pot cumpăra vechimea în câmpul muncii. Cine are dreptul și în ce condiții

Iasmina Olariu4 noiembrie 2016

Un nou curs de calificare pentru agenți de securitate organizat gratuit de ALOFM Lugoj

Iasmina Olariu1 noiembrie 2016

Peste 6.000 de doze de vaccin antigripal au ajuns la medicii de familie din județul Timiș. Cine poate fi imunizat

Iasmina Olariu31 octombrie 2016

Hella achiziționează pentru spitalul din Lugoj aparatură în valoare de peste 2.800 de euro

Iasmina Olariu29 octombrie 2016