Comentariile lui Piers Morgan pentru interviul cu Meghan Markle și Oprah, bat recordul de reclamații la Ofcom

0

Comentariile lui Piers Morgan despre ducesa de Sussex la Good Morning Britain au atras un număr record de plângeri către TV Ofcom.

Au fost depuse aproximativ 57.000 de reclamații cu privire la ascunderea emisiunii în ceea privește interviul lui Oprah Winfrey din 8 și 9 martie.

Pe data de 9 martie, Morgan a spus că „nu a crezut” niciun cuvânt spus de Meghan. A părăsit programul ITV mai târziu în acea zi.

Numărul total de 57.121 de reclamații este cu 12.600 mai multe decât cele formulate în rândul unei curse la Celebrity Big Brother în 2007.

Ducesa însăși se numără printre cei care s-au plâns la Ofcom.

Morgan a răspuns pe Twitter:

„Doar 57.000? Am avut mai mulți oameni decât aceștia care mă felicită pe stradă pentru ceea ce am spus. Marea majoritate a britanicilor sunt chiar în spatele meu, susținându-mă”.

Ofcom, care reglementează televiziunea britanică din 2003, a lansat deja o anchetă asupra Good Morning Britain. Miercuri, o purtătoare de cuvânt a declarat că ancheta este în curs.

Alte 4.398 de plângeri au fost depuse cu privire la interviul lui Oprah în sine, care a fost difuzat pe ITV pe 8 martie. Unii s-au opus afirmațiilor ducelui și ducesei cu privire la Familia Regală, unii cu privire la detaliile date despre sănătatea ducelui de Edinburgh și alții cu privire la utilizarea unor titluri de presă pretinse a fi înșelătoare în program.

Ofcom a spus: „Evaluăm plângerile împotriva regulilor noastre de difuzare, înainte de a decide dacă vom investiga sau nu”.

Autoritatea de reglementare nu a spus care aspect al interviului a atras reclamațiile.

În interviul aprofundat, Meghan i-a spus lui Oprah că sănătatea sa mentală a devenit atât de grav afectată încât „nu mai voia să mai fie în viață”, deoarece nu a primit ajutorul cerut de la Palatul Buckingham și că un membru nenumit al Familiei Regale întrebase „cât de închisă la culoare” ar putea fi pielea fiului lor Archie.

A doua zi după difuzarea sa în Marea Britanie, Morgan a spus că nu o crede, adăugând că, „cred că este disprețuitor faptul că a declanșat acest atac împotriva Familiei noastre Regale”.

A renunțat imediat la program după ce s-a certat cu prezentatorul meteo Alex Beresford și a fost criticat de organizația caritabilă de sănătate mentală Mind.

Mai târziu, Morgan a recunoscut că „nu este de datoria mea să întreb dacă se simte sinucigașă”, dar și-a apărat „dreptul de a avea voie să aibă o opinie”.

Sursa: News24.ro.

Citește și