Compania Stripe planifică o expansiune europeană, după ce a fost evaluată la suma de 95 miliarde de dolari

0

Cel mai valoros start-up al Americii, Stripe, planifică o expansiune majoră în Europa.

Firma, care este evaluată la suma de 95 de miliarde de dolari (68 miliarde de lire sterline), intenționează să adauge 1.000 de locuri de muncă doar în Irlanda în următorii cinci ani, după ce a strâns 600 milioane de dolari de la investitori. Acest lucru îi va tripla prezența în țară.

Lansat în SUA de doi frați irlandezi în 2011, Stripe procesează plăți pentru firme care variază de la giganți tehnologici, precum Amazon, la Waitrose.

Afacerile sale au crescut în perioada pandemiei, în timp ce cumpărăturile online au explodat. Stripe, care are sediul central în San Francisco și Dublin, este acum activ în 42 de țări, inclusiv 31 de țări din Europa, unde sunt stabiliți mulți dintre clienții săi.

Se estimează că trei din patru adulți din Marea Britanie au efectuat o plată prin Stripe în ultimul an.

„Oportunitatea de creștere pentru economia digitală europeană este imensă”, a declarat președintele și cofondatorul Stripe, John Collison.

El a deschis firma în timp ce încă era în perioada adolescenței, după ce s-a mutat în SUA pentru a urma studiile universitare.

Cel mai valoros start-up din SUA

Evaluarea de 95 miliarde de dolari anunțată duminică pune start-up-ul în fața companiei de rachete SpaceX a lui Elon Musk, care valorează aproximativ 74 de miliarde de dolari.

Este de aproape 10 ori mai mare decât evaluarea pe care a obținut-o într-o rundă de strângere de fonduri din 2016, care i-a plasat pe Collison și fratele său Patrick în rândul celor mai tineri miliardari din lume.

Sursa: News24.ro.

Citește și