Sport

Concursuri interne şi internaţionale pentru lugojenii de la Archery

Concursuri interne şi internaţionale pentru lugojenii de la Archery

Autoliv

Reprezentanţii clubului lugojean Archery vor participa în perioada 19-21 august la finala Campionatului Naţional de Tir cu Arcul Field, care se va desfăşura la Alba Iulia. Chiar dacă Federaţia Română de Arc Tradiţional şi Field cuprinde 11 cluburi, până în momentul de faţă sunt înscrişi 60 de participanţi de la opt cluburi din ţară. Listele cu sportivii care vor participa sunt însă deschise până cu două zile înainte de concurs.

Dintre lugojeni, Cosmin Grueiescu, Cristian Kelemen, Daniela Cristescu şi Adrian Samu vor concura la arc compus, iar Lazăr Cristescu şi Victor Nemecseck sunt înscrişi la arc simplu. Un trăgător de la Arad mai este aşteptat să participe pentru Archery la această competiţie, însă prezenţa lui este incertă.

Vineri, 19 august, va avea loc şedinţa tehnică de verificare a materialelor şi antrenamentul oficial. Sâmbătă se va desfăşura o etapă de field în teren variat într-o pădure limitrofă oraşului, iar seara se va trage în nocturnă o etapă de target în linie dreaptă la 50 de metri distanţă fixă. Duminică vor avea loc finalele cu primii opt clasaţi la fiecare categorie. Se va trage în şanţurile cetăţii din circuitul turistic.

“Se va efectua un clasament individual şi un clasament pe cluburi, în funcţie de numărul de participant şi locurile obţinute. Pentru locul I fiecare participant acumulează opt puncte, locul al II-lea- şase puncte şi locul al III-lea patru puncte’’, a declarat Cosmin Gruiescu, unul dintre participanţi.

O altă competiţie importantă la care lugojenii de la Archery vor participa este finala Campionatului Est European, care va avea loc în 12 septembrie la Belgrad. Calificarea în prima lor întrecere internaţională au obţinut-o în urma concursului regional de la Arad. Reprezentanţii clubului lugojean de tir cu arcul intenţionează să participe la această întrecere în aceeaşi formulă ca la Campionatul Naţional de la Alba Iulia.

“Va fi un fel de Campionat Est-European care se va desfăşura doar pe parcursul unei zile, pentru a înlesni participarea tuturor sportivilor din ţările est- europene, fără costuri de deplasare prea mari, cazare sau taxe de înscriere, în scopul promovării sportului”, a mai spus Cosmin Gruiescu

Lugojenii participă în competiţii sub egida a două federaţii. În unele întreceri reprezintă clasica Federaţie Română de Tir cu Arcul, care are ca discipline consacrate doar arcul olimpic şi arcul compus, iar în alte concursuri participă pentru Federaţia Română de Arc Tradiţional şi Field, care are ca specific activităţile desfăşurate în aer liber. Cele două întreceri sportive menţionate mai sus se vor desfăşura sub egida Federaţiei Române de Arc Tradiţional şi Field.

 

Clic pentru a adăuga un comentariu

Lasă un răspuns

Mai multe în Sport

Reprezentanţi ai zece sporturi se vor reuni pe platoul Casei de Cultură

Alina Damian26 mai 2017

Vasile Stoica şi Mărioara Stănescu, medalii de aur pentru Lugoj, la Cupa Danubius de la Galaţi

Cetateanul24 mai 2017

Micuţii baschetbalişti lugojeni au câştigat turneul găzduit de Lugoj

Cetateanul18 mai 2017

Victorie la scor pentru handbaliştii de la CSM Lugoj pe teren propriu

Alina Damian17 mai 2017

Speranţele voleiului lugojean au obţinut titlul naţional

Cetateanul14 mai 2017

Speranţele voleiului lugojean intră în cursa pentru titlul naţional

Cetateanul13 mai 2017

Se reia Lugojul Pedalează. Doar două acţiuni sunt programate în acest an

Cetateanul12 mai 2017

Se fac primii paşi pentru baza de canotaj de la Surduc, în valoare de 2 milioane de euro

Cetateanul11 mai 2017

Speranţele voleiului lugojean încheie prima zi a turneului final cu o victorie

Cetateanul10 mai 2017

Turneu internaţional de baschet la Lugoj

Cetateanul9 mai 2017

Lugojul este gazda turneului final al campionatul naţional de speranţe la volei feminin

Cetateanul9 mai 2017

Sportivi din trei oraşe au participat la un memorial de gimnastică desfăşurat la Lugoj

Alina Damian8 mai 2017
%d blogeri au apreciat: