Sport

Concursuri interne şi internaţionale pentru lugojenii de la Archery

Concursuri interne şi internaţionale pentru lugojenii de la Archery

Cetateanul Lugoj

Reprezentanţii clubului lugojean Archery vor participa în perioada 19-21 august la finala Campionatului Naţional de Tir cu Arcul Field, care se va desfăşura la Alba Iulia. Chiar dacă Federaţia Română de Arc Tradiţional şi Field cuprinde 11 cluburi, până în momentul de faţă sunt înscrişi 60 de participanţi de la opt cluburi din ţară. Listele cu sportivii care vor participa sunt însă deschise până cu două zile înainte de concurs.

Dintre lugojeni, Cosmin Grueiescu, Cristian Kelemen, Daniela Cristescu şi Adrian Samu vor concura la arc compus, iar Lazăr Cristescu şi Victor Nemecseck sunt înscrişi la arc simplu. Un trăgător de la Arad mai este aşteptat să participe pentru Archery la această competiţie, însă prezenţa lui este incertă.

Vineri, 19 august, va avea loc şedinţa tehnică de verificare a materialelor şi antrenamentul oficial. Sâmbătă se va desfăşura o etapă de field în teren variat într-o pădure limitrofă oraşului, iar seara se va trage în nocturnă o etapă de target în linie dreaptă la 50 de metri distanţă fixă. Duminică vor avea loc finalele cu primii opt clasaţi la fiecare categorie. Se va trage în şanţurile cetăţii din circuitul turistic.

“Se va efectua un clasament individual şi un clasament pe cluburi, în funcţie de numărul de participant şi locurile obţinute. Pentru locul I fiecare participant acumulează opt puncte, locul al II-lea- şase puncte şi locul al III-lea patru puncte’’, a declarat Cosmin Gruiescu, unul dintre participanţi.

O altă competiţie importantă la care lugojenii de la Archery vor participa este finala Campionatului Est European, care va avea loc în 12 septembrie la Belgrad. Calificarea în prima lor întrecere internaţională au obţinut-o în urma concursului regional de la Arad. Reprezentanţii clubului lugojean de tir cu arcul intenţionează să participe la această întrecere în aceeaşi formulă ca la Campionatul Naţional de la Alba Iulia.

“Va fi un fel de Campionat Est-European care se va desfăşura doar pe parcursul unei zile, pentru a înlesni participarea tuturor sportivilor din ţările est- europene, fără costuri de deplasare prea mari, cazare sau taxe de înscriere, în scopul promovării sportului”, a mai spus Cosmin Gruiescu

Lugojenii participă în competiţii sub egida a două federaţii. În unele întreceri reprezintă clasica Federaţie Română de Tir cu Arcul, care are ca discipline consacrate doar arcul olimpic şi arcul compus, iar în alte concursuri participă pentru Federaţia Română de Arc Tradiţional şi Field, care are ca specific activităţile desfăşurate în aer liber. Cele două întreceri sportive menţionate mai sus se vor desfăşura sub egida Federaţiei Române de Arc Tradiţional şi Field.

 

Clic pentru a adăuga un comentariu

Lasă un răspuns

Mai multe în Sport

Handbaliştii s-au reunit pentru a pregăti Cupa de Iarnă

Alina Damian20 ianuarie 2017

Voleibalistele de la CSM Lugoj vor juca în deplasare la Unic Piatra Neamţ primul meci oficial din 2017

Alina Damian20 ianuarie 2017

Luptătorii de la CSM Lugoj vor să dea lovitura la Campionatul Naţional Individual şi să se califice la Europene

Alina Damian18 ianuarie 2017

“Trebuie să se găsească mereu un cap sec”! Fostul director al CSM, surprins de decizia defiinţării echipelor de lupte, campioane naţionale

Daniel Groza18 ianuarie 2017

Echipele campioane nationale ale Lugojului vor fi desfiinţate. Primaria nu le mai susţine

Alina Damian17 ianuarie 2017

Lugojul va avea un reprezentant în FRF. Marius Maier va face parte din comisia care are ca scop dezvoltarea fotbalului românesc

Alina Damian17 ianuarie 2017

Foto! Peste 1000 de lei s-au adunat pentru a-l ajuta pe Ioji, în urma turneului de fotbal în sală

Alina Damian16 ianuarie 2017

Ivan Guidea face senzaţie în Germania. Luptătorul de la CSM a învins un rus în finala din Bundesliga

Alina Damian16 ianuarie 2017

Foto! CSM Lugoj a câştigat Cupa Rieker la volei

Alina Damian14 ianuarie 2017

Turnee de fotbal în scop caritabil la Lugoj şi în împrejurimi

Alina Damian13 ianuarie 2017

Două lugojence vor lupta pentru titlu la Campionatul Naţional de Pescuit la Copcă

Alina Damian12 ianuarie 2017

Motocicletă de ultimă generaţie pentru Mihai Stoichescu la început de an

Alina Damian12 ianuarie 2017
%d blogeri au apreciat: