Politică

Conflict în ograda liberală! Prima demisie din PNL Lugoj după dezastrul de la alegerile locale

Conflict în ograda liberală! Prima demisie din PNL Lugoj după dezastrul de la alegerile locale

Autoliv

Sorin Jivulescu, purtător de cuvânt al PNL Lugoj şi fost candidat pentru un fotoliu în consiliul local şi-a anunţat pe Facebook demisia din funcţia pe care o deţine în partid, ca reacţie după rezultatele slabe pe care liberalii le-au obţinut la alegerile locale. Conflictul a izbucnit, susţin surse din cadrul partidului, între reprezentanţii PNL şi liderul de filială Ambruş, care le-ar fi reproşat acestora că sunt de vină pentru rezultatele slabe din duminica alegerilor.

„Datorită faptului că nu am dorit să vin cu prea multe explicații, îmi anunț aici, pe Facebook, demisia din funcția de purtător de cuvânt al PNL Lugoj, în primul rând ca un gest de onoare, urmare a rezultatelor slabe obținute la ultimele alegeri, dar și în urma acuzațiilor aduse de către președintele organizației locale a partidului, acuzații adresate atât mie, cât și celor veniți mai târziu în partid, în urma fuziunii PNL-PDL, fiind catalogați ca principali vinovați pentru numărul mic de voturi obținute”, a precizat Jivulescu.

Acesta mai susţine că se gândeşte şi la părăsirea biroului permanent local.

„Consider că, în ceea ce mă privește, mi-am dat tot interesul pentru a promova imaginea PNL Lugoj, participând, totodată, la majoritatea acțiunilor avute alături de colegi, atât în calitatea de candidat la CL, dar și în calitatea pe care am avut-o, de purtător de cuvânt, relația avută cu presa în această perioadă fiind una foarte bună. Din păcate, în conjunctura actuală, șansele de a rămâne în Biroul Permanent Local sunt aproape nule, situația urmând a se tranșa zilele următoare. Doresc, însă, ca toți să fim responsabili și să contribuim cum putem la o îmbunătățire a situației din cadrul organizației, dar și a imaginii PNL Lugoj”, a mai adăugat Jivulescu.

Preşedintele PNL Lugoj, Ioan Ambruş, s-a ferit să facă prea multe declaraţii despre conflictul ce se derulează, de la alegeri încoace, în cadrul filialei locale.

„Nu ştiu cine susţine lucrul acesta (conflictul intern, n.r.) aceste lucruri sunt într-o analiză a biroului, a biroului judeţean, inclusiv la un nivel puţin mai înalt şi se vor trage în consecinţă şi nişte concluzii, în zilele următoare. Ceea ce îmi spuneţi dumneavoastră este noutate pentru mine, nici despre domnul Jivulescu nu ştiam”, a precizat liderul PNL Lugoj.

Şefii de la judeţ sunt pregătiţi să îi asculte pe Ambruş şi colegii lui de partid joi seara, când va avea loc şedinţa de final de analiză a rezultatelor scrutinului din 5 iunie.

„Nu sunt la curent, noi joi la 5 avem întâlnirea de analiză finală a rezultatelor, unde va da socoteală şi Ambruş cu motivele, plus, minus, discuţia cu fiecare în parte. De joi vom vorbi despre o decizie deja. Păreri am, dar nu contează astăzi, deciziile contează. Vom avea o decizie în Biroul Judeţean, să fiţi convinşi că vom face lucrurile să stea aşa cum se cade”, a precizat liderul PNL Timiş Dan Popa.

Vezi comentarii (1)

1 Comment

  1. Borosteanu Cristian Stefan

    21 iunie 2016 at 18:58

    PNL Lugoj este precum nationala de fotbal a Romaniei. Nimeni nu-si asuma infrangerea, dar asteapta minuni la toamna. Fara o reforma serioasa, liberalii nu vor aduna nici macar 10% in urbea lugojeana.

Lasă un răspuns

Mai multe în Politică

Scrisoarea lui Buciu, prin care cere să se recupereze banii cheltuiţi pentru chefurile PSD, pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Local Lugoj

Cetateanul25 mai 2017

Lugojeanul Dorin Briciu, candidat la alegerile locale din Italia

Cetateanul24 mai 2017

Călin Dobra este secundul lui Marian Oprişan, în fruntea Uniunii Consiliilor Judeţene din România

Cetateanul24 mai 2017

Claudiu Buciu, preşedintele PNL, cere Consiliului Local Lugoj să recupereze 125 de mii de lei, cheltuiţi illegal pentru balurile şi sindrofiile PSD

Cetateanul11 mai 2017

Primarii scapă de răspundere pentru actele semnate, conform unui proiect aprobat de senatorii din Comisia Juridică

Cetateanul4 mai 2017

Doi parlamentari vor să-şi deschidă cabinet la Lugoj. Unul e de la PSD, celălalt e de la PNL

Cetateanul26 aprilie 2017

Un consilier local îşi pierde mandatul. Partidul i-a retras sprijinul politic, iar prefectul l-a demis

Cetateanul26 aprilie 2017

Acuzaţii grave la adresa primarului Boldea: “poartă făcută de Microroyal, casă la Surduc şi apartament lângă primărie”

Daniel Groza21 aprilie 2017

Lugojul, bun doar pentru cules voturi. De patru luni, niciun parlamentar nu a mai călcat în municipiul de pe Timiş

Daniel Groza20 aprilie 2017

Ce spune Francisc Boldea despre o nouă candidatură pentru funcţia de primar al Lugojului

Daniel Groza10 aprilie 2017

Claudiu Buciu este noul preşedinte ales al PNL. Prima decizie: ”Îi retrag sprijinul politic domnului Ambruş”

Daniel Groza8 aprilie 2017

Ambruş a vrut să se înscrie în cursa pentru funcţia de preşedinte al PNL după trecerea termenului de depunere a candidaturilor

Daniel Groza6 aprilie 2017
%d blogeri au apreciat: