Autoliv Lugoj

Actualitate

Consilierii independenți au două proiecte cu care să aducă bani pentru Lugoj de la Ministerul Mediului

Consilierii independenți au două proiecte cu care să aducă bani pentru Lugoj de la Ministerul Mediului

Business Strategist

Grupul consilierilor independenți din Lugoj a anunțat, vineri, 19 august, că a depus la secretariatul municipiului două proiecte de hotărâre pentru atragerea de fonduri în vederea eficientizării energetice a mai multor obiective din oraș.

“Așa cum am anunțat suntem preocupați să găsim pentru investițiile din Lugoj și alte surse de finanțare în afara bugetului local și a împrumuturilor contractate de Primărie”, a declarat Marius Martinescu, care spune că proiectele depuse ar putea aduce Lugojului 2,5 milioane lei.

Ministerul Mediului a publicat pe site patru ghiduri de finanțare și fiecare din aceste ghiduri vorbește despre finanțări nerambursabile. Ele se împart în două mari programe, Casa Verde și Casa Verde Plus, mai spune Martinescu. Două dintre ghiduri se adresează persoanelor fizice, iar celelalte două persoanelor juridice.

“Noi, grupul consilierilor independenți, am predat astăzi două proiecte de hotărâre care doresc să acceseze aceste fonduri de la Ministerul Mediului și care se adresează persoanelor juridice, adică unităților administrativ teritoriale, instituțiilor publice și organizațiilor neguvernamentale. Aici mă refer la ceea ce apare în ghid cu titlul Programul de lucrări pentru eficiența energetică a clădirilor pentru persoane juridice. Vorbim despre izolarea imobilelor aparținând acestor entități, iar imobile eligibile pentru acest program sunt cele din învățământ, sănătate, centre sociale etc. Valoarea finanțării ajunge până la 50 de mii de lei ca și cheltuieli eligibile. Doar 90 la sută din cheltuieli se finanțează, diferența trebuie pusă de unitatea administrativă”, spune Martinescu, care susține că Lugojul are clădiri care pot beneficia de această finanțare, cum ar fi Centrul de zi pentru bătrâni și grădinița din Balta Lată, însă spune că Primăria va fi cea care urmează a stabili care sunt aceste clădiri.

Cel de-al doilea proiect se referă la o participare a municipiului Lugoj la programul privind instalarea sistemelor de încălzire cu energie regenerabilă și care este mult mai generos ca finanțare. Primăria poate obține până la 2 milioane de lei.

“Aici ne gândim la deblocarea unei investiții care de trei ani are lucrările suspendate. E vorba de bazinul acoperit și dacă tot ne dorim să folosim energia geotermică putem accesa acest proiect și realiza un foraj”, susține consilierul local Marius Martinescu.

Consilierii independenți susțin că au cerut ca cele două proiecte să fie introduse pe ordinea de zi a următoarei ședințe a Consiliului Local, care va avea loc în 30 august.

Pentru proiectele care se adresează persoanelor fizice fostul primar al Lugojului spune că este dispus să acorde consultanță gratuită oricui îi va cere sprijinul să întocmească dosarul și cererea de finanțare. În cadrul acelorași programe, persoanele fizice pot beneficia de finanțări de 40.000 de lei pentru lucrări privind eficiența termică a clădirilor și până în 6.000 de lei pentru instalarea sistemelor de încălzire cu energie regenerabilă.

Clic pentru a adăuga un comentariu

Lasă un răspuns

Mai multe în Actualitate

UPDATE FOTO: Ce au ridicat poliţiştii de la tânărul din Coşteiu care vindea tutun pe internet

Gabriel Iosa22 martie 2017

EXCLUSIV „Făbricuță” de tutun în casa unui tânăr de lângă Lugoj. L-a dat de gol anunțul la mica publicitate

Daniel Dancea22 martie 2017

60 de minute de beznă la Lugoj în weekend, cu ocazia evenimentului “Ora Pământului”

Gabriel Iosa21 martie 2017

Zeci de lugojeni amendaţi pentru centura de siguranţă! Un şofer, prins în timp ce vorbea la telefon

Gabriel Iosa21 martie 2017

“Kong: Insula Craniilor”, filmul săptămânii la Cinema Bela Lugosi

Gabriel Iosa20 martie 2017

Un primar de lângă Lugoj îşi pierde funcţia. A fost găsit în conflict de interese de Agenţia Naţională de Integritate

Daniel Groza20 martie 2017

Radar Fantomă, în curând pe autostrada Timişoara-Lugoj-Deva

Gabriel Iosa17 martie 2017

[VIDEO] Accient între Lugoj şi Buziaş! Una dintre victime venea de la spital

Gabriel Iosa16 martie 2017

Bătrân de 84 de ani din Lugoj, furat de 17.000 de lei de către trei tâlhari! Bărbaţii au fost prinşi în timpul faptei

Gabriel Iosa16 martie 2017

DIICOT şi mascaţii au descins la Lugoj, la un tânăr care distribuia materiale pornografice cu minori pe internet

Gabriel Iosa16 martie 2017

Poliţia Lugoj rămâne fără comandant de la 1 aprilie

Gabriel Iosa15 martie 2017

Doctorița Rămneanțu de la Casa de Pensii Lugoj, condamnată cu executare. Suma uriașă confiscată de la medic

Daniel Dancea14 martie 2017
%d blogeri au apreciat: