Consiliul Danone îl demite pe Faber în funcția de președinte și CEO după presiunea activistului

0

Consiliul de administrație al grupului alimentar francez Danone a declarat luni că Emmanuel Faber va demisiona din funcția de președinte și CEO, în timp ce grupul încearcă să traseze o linie în contextul unei crize de management și a presiunii crescânde a acționarilor.

Faber, care a declarat recent că va renunța la rolul său de CEO, dar va rămâne în funcția de președinte pentru a încerca să calmeze criticii, va fi înlocuit imediat de directorul recent numit Gilles Schnepp în locul președintelui neexecutiv.

„Prioritatea imediată a noului președinte, împreună cu consiliul de administrație, va fi să conducă tranziția, inclusiv căutarea unui nou CEO. Danone a numit o agenție internațională de căutare pentru a sprijini procesul ”, a declarat grupul într-un comunicat.

Danone a fost supus presiunilor în ultimele luni de la mai mulți acționari, inclusiv fondul de investiții Artisan Partners și activistul investitor Bluebell Capital, care au cerut ca Faber să plece și ca grupul să îmbunătățească rentabilitatea.

De asemenea, îl susținuseră pe Schnepp, care conducea firma Legrand și a fost numit în consiliul de administrație al Danone în decembrie, ca un candidat dorit în funcția de președinte.

Scuturarea bruscă îl lasă acum pe Danone sub presiune pentru a găsi rapid un nou CEO.

„Bineînțeles că„ slujba ”începe acum cu Consiliul, urmând să numească un CEO de top”, a declarat Bluebell într-o declarație duminică târziu, adăugând că este mulțumită de rezultatul de până acum.

„Suntem încrezători că sub conducerea domnului Schnepp, va fi restabilită o traiectorie de creștere profitabilă la Danone whist, păstrând, de asemenea, accentul pe durabilitate.”

Investitorii au subliniat performanța lentă a pieței bursiere a Danone și creșterea mai slabă a vânzărilor decât unii colegi în ultimul an și au criticat unele decizii strategice și nivelul scăzut de investiții al Danone în domenii precum marketingul.

Problemele la cel mai mare producător de iaurt din lume, care produce și apă îmbuteliată Evian, au fost exacerbate de pandemia COVID-19, care a afectat vânzările spre sectorul restaurantelor, de exemplu.

Sursa: News24.ro.

Citește și