ALDE

Cetateanul

Actualitate

Consiliul Local Lugoj, obligat să vândă un teren din centrul orașului cu 8,9 euro/mp

Consiliul Local Lugoj, obligat să vândă un teren din centrul orașului cu 8,9 euro/mp

Cetateanul Lugoj

PMP

O lugojeancă a dat în judecată Consiliul Local al Municipiului Lugoj, solicitând instanței să oblige municipalitatea la vânzarea unui teren de 518 metri pătrați, aferent unui apartament de pe strada Odeanu. Prin cererea de chemare în judecată, femeia a cerut instanței inclusiv ca vânzarea să se facă la un anumit preț. În final, judecătorii au dispus obligarea Consiliului Local la emiterea unei hotărâri de vânzare a terenului la prețul de 8,9 euro/mp. Sentința finală urmează să fie pronunțată în 22 septembrie, la Tribunalul Timiș.

Totul a început după ce lugojeanca a cumpărat un apartament în baza legii 112/1995, care le permite chiriașilor din casele naționalizate să cumpere locuințele pe care le-au închiriat în condiții foarte avantajoase. Intrată în posesia apartamentului cumpărat în baza legii 112, lugojeanca a făcut cerere și pentru cumpărarea terenului aferent apartamentului, teren pe care l-a închiriat de la primărie.

Executivul primăriei a întocmit un proiect de hotărâre pentru vânzarea terenului, dar proiectul a fost „trântit”„ întrucât o parte din membrii consiliului local au apreciat că preţul stabilit prin negociere ar fi prea mic faţă de cel de piaţă pentru terenuri similare, votând astfel împotrivă, motiv pentru care nu s-a aprobat proiectul de hotărâre”.

Lugojeanca a mers în instanță, iar magistrații Judecătoriei Lugoj au decis, în primă instanță, obligarea Consiliului Local la emiterea unei hotărâri de vânzare a terenului la prețul de 8,9 euro/mp. „Din interpretarea logică sistematică a acestor dispoziţii legale reiese că dreptul de proprietate ce poarta asupra terenurilor aferente locuinţelor, care nu se restituie foştilor proprietari în natură, se dobândeşte de către chiriaşii titulari de contract de închiriere în urma vânzării, ca şi construcţia, cu plata integrală sau în rate a preţului, adică în aceleaşi condiţii în care se dobândeşte şi dreptul de proprietate asupra locuinţei, titularul dreptului de folosinţă asupra terenului având opţiunea cumpărării acestuia, fără ca proprietarul terenului să poată refuza vânzarea din considerente de oportunitate sau din alte motive”, se arată în sentința Judecătoriei Lugoj potrivit căreia refuzul Consiliului Local de a vinde terenul este un abuz.

„Cum refuzul pârâţilor de a aproba cererea reclamantei privind vânzarea-cumpărarea terenului aferent construcţiei proprietatea sa, dobândită în baza Legii nr. 112/1995, nu a fost exercitat în condiţiile dispoziţiilor legale sus amintite, instanţa apreciază că pârâtul şi-a exercitat în mod abuziv dreptul său referitor la aprobarea cererii reclamantei, neputându-i fi impuse reclamantei alte condiţii decât cele prevăzute de dispoziţiile legale, condiţii care au fost îndeplinite de aceasta, astfel cum rezultă din cuprinsul proiectului de hotărâre întocmit în vederea vânzării către reclamantă a terenului aferent construcţiei dobândite prin cumpărare în temeiul Legii nr. 112/1995”, se mai arată în sentința care a fost atacată la Tribunalul Timiș, unde urmează a fi emisă în 22 septembrie sentința finală.

Clic pentru a adăuga un comentariu

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe în Actualitate

delapidare

Lugojean acuzat că s-a „înfruptat” din banii firmei pe care o administra

Daniel Dancea6 decembrie 2016
15282067_10207718419865125_200969401_n-768x818

Lavinia Milosovici: “Voi merge să-l votez pe Claudiu Buciu si PNL, să transforme România în cea pe care ne-o dorim cu toții!” (P)

Daniel Groza6 decembrie 2016
cantina-sociala-lugoj-1

Cuptor performant, donat Lugojului din partea fraţilor de la Jena

Gabriel Iosa5 decembrie 2016
boboci-ued-universitatea-dragan-lugoj-foto-cetateanul-9

[FOTO] Ei sunt bobocii de la Universitatea “Drăgan” din Lugoj! Ruby închide ultimul bal din 2016

Gabriel Iosa5 decembrie 2016
????????????????????????????????????

Campanie electorală în biserici. Candidat PSD: “La final, ne-am salutat și m-a rugat preotul să le spun câteva cuvinte”

Daniel Groza5 decembrie 2016
bete-de-mos-nicolae-mondial-bocsei-interact-lugoj-9

[FOTO] Tinerii din Mondial au învăţat să facă beţe de Moş Nicolae, cu ajutorul voluntarilor Clubului Interact Lugoj

Gabriel Iosa5 decembrie 2016
lugojul-pedleaza-hellla-20

Angajată a fabricii Hella din Lugoj, trimisă în judecată pentru furt. Este acuzată că a plecat acasă cu zeci de becuri halogen

Daniel Dancea5 decembrie 2016
13240058_788693761231920_3771470732138420915_n

Restaurantul J’adore din Lugoj vă așteaptă să petreceți un Revelion de vis!

Iasmina Olariu4 decembrie 2016
bijuterie-spargere-lugoj-4

Bijuterie spartă de hoţi în miez de noapte la Lugoj

Cetateanul3 decembrie 2016
ziua-nationala-1-decembrie-2016-lugoj-foto-cetateanul-3

[VIDEO&FOTO] La mulţi ani, România! Lugojenii au participat la evenimentul dedicat Zilei Naţionale

Gabriel Iosa1 decembrie 2016
ninsoare zapada omat lugoj ianuarie 2016 foto cetateanul (3)

AVERTIZARE! Cod Galben de polei la Lugoj şi în zona de est a judeţului

Gabriel Iosa30 noiembrie 2016
accident-patron-rieker-lugoj-curier-foto-lugojinfo-1

Managerul de la Rieker, implicat într-un grav accident de circulaţie la intrarea în Lugoj

Gabriel Iosa29 noiembrie 2016