Autoliv Lugoj

Actualitate

Consiliul Local Lugoj, obligat să vândă un teren din centrul orașului cu 8,9 euro/mp

Consiliul Local Lugoj, obligat să vândă un teren din centrul orașului cu 8,9 euro/mp

Cetateanul Lugoj

O lugojeancă a dat în judecată Consiliul Local al Municipiului Lugoj, solicitând instanței să oblige municipalitatea la vânzarea unui teren de 518 metri pătrați, aferent unui apartament de pe strada Odeanu. Prin cererea de chemare în judecată, femeia a cerut instanței inclusiv ca vânzarea să se facă la un anumit preț. În final, judecătorii au dispus obligarea Consiliului Local la emiterea unei hotărâri de vânzare a terenului la prețul de 8,9 euro/mp. Sentința finală urmează să fie pronunțată în 22 septembrie, la Tribunalul Timiș.

Totul a început după ce lugojeanca a cumpărat un apartament în baza legii 112/1995, care le permite chiriașilor din casele naționalizate să cumpere locuințele pe care le-au închiriat în condiții foarte avantajoase. Intrată în posesia apartamentului cumpărat în baza legii 112, lugojeanca a făcut cerere și pentru cumpărarea terenului aferent apartamentului, teren pe care l-a închiriat de la primărie.

Executivul primăriei a întocmit un proiect de hotărâre pentru vânzarea terenului, dar proiectul a fost „trântit”„ întrucât o parte din membrii consiliului local au apreciat că preţul stabilit prin negociere ar fi prea mic faţă de cel de piaţă pentru terenuri similare, votând astfel împotrivă, motiv pentru care nu s-a aprobat proiectul de hotărâre”.

Lugojeanca a mers în instanță, iar magistrații Judecătoriei Lugoj au decis, în primă instanță, obligarea Consiliului Local la emiterea unei hotărâri de vânzare a terenului la prețul de 8,9 euro/mp. „Din interpretarea logică sistematică a acestor dispoziţii legale reiese că dreptul de proprietate ce poarta asupra terenurilor aferente locuinţelor, care nu se restituie foştilor proprietari în natură, se dobândeşte de către chiriaşii titulari de contract de închiriere în urma vânzării, ca şi construcţia, cu plata integrală sau în rate a preţului, adică în aceleaşi condiţii în care se dobândeşte şi dreptul de proprietate asupra locuinţei, titularul dreptului de folosinţă asupra terenului având opţiunea cumpărării acestuia, fără ca proprietarul terenului să poată refuza vânzarea din considerente de oportunitate sau din alte motive”, se arată în sentința Judecătoriei Lugoj potrivit căreia refuzul Consiliului Local de a vinde terenul este un abuz.

„Cum refuzul pârâţilor de a aproba cererea reclamantei privind vânzarea-cumpărarea terenului aferent construcţiei proprietatea sa, dobândită în baza Legii nr. 112/1995, nu a fost exercitat în condiţiile dispoziţiilor legale sus amintite, instanţa apreciază că pârâtul şi-a exercitat în mod abuziv dreptul său referitor la aprobarea cererii reclamantei, neputându-i fi impuse reclamantei alte condiţii decât cele prevăzute de dispoziţiile legale, condiţii care au fost îndeplinite de aceasta, astfel cum rezultă din cuprinsul proiectului de hotărâre întocmit în vederea vânzării către reclamantă a terenului aferent construcţiei dobândite prin cumpărare în temeiul Legii nr. 112/1995”, se mai arată în sentința care a fost atacată la Tribunalul Timiș, unde urmează a fi emisă în 22 septembrie sentința finală.

Clic pentru a adăuga un comentariu

Lasă un răspuns

Mai multe în Actualitate

[VIDEO] Romul din Lugoj care s-a crezut de la SPP, sancţionat de poliţişti! Ce s-a întâmplat cu „dotările” BMW-ului

Gabriel Iosa27 februarie 2017

Şoferi “puşcaţi” de poliţişti cu radarul de ultimă generaţie! Câţi au fost amendaţi la Lugoj în weekend

Gabriel Iosa27 februarie 2017

Filmele 3D revin la Lugoj! Vezi programul la Cinema Bela Lugosi

Gabriel Iosa27 februarie 2017

Ucisă cu bestialitate de Dragobete! O femeie dintr-un sat de lângă Lugoj şi-a găsit sfârşitul departe de casă, în mâinile iubitului

Gabriel Iosa27 februarie 2017

VIDEO Cozi infernale la Kaufland-ul deschis recent: „Mai bine dau 50 de lei pe motorină și mă duc la Timișoara decât să stau aici două ore la coadă”

Daniel Dancea25 februarie 2017

[FOTO] Accident grav la intrare în Lugoj! Un bărbat, în stare gravă la spital după ce s-a răsturnat cu maşina

Gabriel Iosa24 februarie 2017

Bilanț negru, în Timiș. În 2016 s-a înregistrat cel mai mare număr de morți în accidente de muncă din ultimii cinci ani

Daniel Dancea24 februarie 2017

Culmea hoţiei la Lugoj! Un tânăr a jefuit un boschetar

Gabriel Iosa24 februarie 2017

„Când ţi se înfige cuţitul în spate, ce să mai faci?” Managerul spitalului din Lugoj îşi pierde postul de la 1 martie

Gabriel Iosa24 februarie 2017

Hipermarketul Kaufland duce lugojenii gratuit la cumpărături! Vezi programul microbuzului care face turul oraşului

Gabriel Iosa23 februarie 2017

[VIDEO] Cum sunt implicaţi poliţiştii în scandalul de la centrul de plasament din Lugoj

Gabriel Iosa22 februarie 2017

Nicu Bădina, nemulțumit de cafeaua primită la Consiliul Județean: „Vă rog să oferiți și lapte”

Daniel Dancea22 februarie 2017
%d blogeri au apreciat: