Actualitate

Consiliul Local Lugoj, obligat să vândă un teren din centrul orașului cu 8,9 euro/mp

Consiliul Local Lugoj, obligat să vândă un teren din centrul orașului cu 8,9 euro/mp

Autoliv

O lugojeancă a dat în judecată Consiliul Local al Municipiului Lugoj, solicitând instanței să oblige municipalitatea la vânzarea unui teren de 518 metri pătrați, aferent unui apartament de pe strada Odeanu. Prin cererea de chemare în judecată, femeia a cerut instanței inclusiv ca vânzarea să se facă la un anumit preț. În final, judecătorii au dispus obligarea Consiliului Local la emiterea unei hotărâri de vânzare a terenului la prețul de 8,9 euro/mp. Sentința finală urmează să fie pronunțată în 22 septembrie, la Tribunalul Timiș.

Totul a început după ce lugojeanca a cumpărat un apartament în baza legii 112/1995, care le permite chiriașilor din casele naționalizate să cumpere locuințele pe care le-au închiriat în condiții foarte avantajoase. Intrată în posesia apartamentului cumpărat în baza legii 112, lugojeanca a făcut cerere și pentru cumpărarea terenului aferent apartamentului, teren pe care l-a închiriat de la primărie.

Executivul primăriei a întocmit un proiect de hotărâre pentru vânzarea terenului, dar proiectul a fost „trântit”„ întrucât o parte din membrii consiliului local au apreciat că preţul stabilit prin negociere ar fi prea mic faţă de cel de piaţă pentru terenuri similare, votând astfel împotrivă, motiv pentru care nu s-a aprobat proiectul de hotărâre”.

Lugojeanca a mers în instanță, iar magistrații Judecătoriei Lugoj au decis, în primă instanță, obligarea Consiliului Local la emiterea unei hotărâri de vânzare a terenului la prețul de 8,9 euro/mp. „Din interpretarea logică sistematică a acestor dispoziţii legale reiese că dreptul de proprietate ce poarta asupra terenurilor aferente locuinţelor, care nu se restituie foştilor proprietari în natură, se dobândeşte de către chiriaşii titulari de contract de închiriere în urma vânzării, ca şi construcţia, cu plata integrală sau în rate a preţului, adică în aceleaşi condiţii în care se dobândeşte şi dreptul de proprietate asupra locuinţei, titularul dreptului de folosinţă asupra terenului având opţiunea cumpărării acestuia, fără ca proprietarul terenului să poată refuza vânzarea din considerente de oportunitate sau din alte motive”, se arată în sentința Judecătoriei Lugoj potrivit căreia refuzul Consiliului Local de a vinde terenul este un abuz.

„Cum refuzul pârâţilor de a aproba cererea reclamantei privind vânzarea-cumpărarea terenului aferent construcţiei proprietatea sa, dobândită în baza Legii nr. 112/1995, nu a fost exercitat în condiţiile dispoziţiilor legale sus amintite, instanţa apreciază că pârâtul şi-a exercitat în mod abuziv dreptul său referitor la aprobarea cererii reclamantei, neputându-i fi impuse reclamantei alte condiţii decât cele prevăzute de dispoziţiile legale, condiţii care au fost îndeplinite de aceasta, astfel cum rezultă din cuprinsul proiectului de hotărâre întocmit în vederea vânzării către reclamantă a terenului aferent construcţiei dobândite prin cumpărare în temeiul Legii nr. 112/1995”, se mai arată în sentința care a fost atacată la Tribunalul Timiș, unde urmează a fi emisă în 22 septembrie sentința finală.

Clic pentru a adăuga un comentariu

Lasă un răspuns

Mai multe în Actualitate

O lugojeancă, pasagera cu numărul 100.000 pe ruta Timişoara – Bucureşti a celor de la Ryanair

Gabriel Iosa27 aprilie 2017

Un făgeţean a ajuns la închisoare pentru că a condus beat pe străzile oraşului

Cetateanul27 aprilie 2017

Un bătrân a fost jefuit de doi indivizi care conduceau o maşină cu numere de Franţa

Cetateanul26 aprilie 2017

O lugojeancă îmbracă cu flori Fântâna cu Peşti din centrul Timişoarei, în cadrul Festivalului TimFloralis

Daniel Groza25 aprilie 2017

Un bebeluş, de cinci luni, din Lugoj a murit din cauza rujeolei

Cetateanul24 aprilie 2017

Viteză record pe drumul Lugoj-Buziaş. Poliţiştii l-au amendat pe vitezoman cu aproape 3.000 de lei

Cetateanul24 aprilie 2017

Noi descinderi la contrabandişti! Poliţiştii lugojeni au ajuns la Racoviţa

Daniel Groza21 aprilie 2017

Şef nou la Poliţia Timiş

Gabriel Iosa20 aprilie 2017

VIDEO – UPDATE Descinderi în Lugoj. Ce au găsit mascații în locațiile percheziționate

Daniel Groza20 aprilie 2017

VIDEO – Doi poliţişti din Timiş s-au îmbătat şi s-au bătut la birtul din sat

Cetateanul19 aprilie 2017

Atitudinea care face diferența

Cetateanul19 aprilie 2017

VIDEO – “Fast & furious 8” ajunge și la Cinema “Bela Lugosi”. Ce alte filme mai puteți vedea la cinematograful lugojean

Cetateanul18 aprilie 2017
%d blogeri au apreciat: