Administrație

Consiliul Local Lugoj se întruneşte de urgenţă miercuri! Un singur punct pe ordinea de zi: concursul pentru directorii de şcoli

Consiliul Local Lugoj se întruneşte de urgenţă miercuri! Un singur punct pe ordinea de zi: concursul pentru directorii de şcoli

Cetateanul Lugoj

Consiliul local al Lugojului se întruneşte de urgenţă miercuri, 21 septembrie, cu începere de la orele 14. Printr-un comunicat emis de Primăria Lugoj, administraţia locală anunţă că va avea loc o şedinţă extraordinară a Consiliului Local Municipal Lugoj, având pe ordinea de zi „Proiectul de hotărâre privind desemnarea reprezentanţilor autorității administrației publice locale în Comisiile de concurs pentru ocuparea funcției de director/director adjunct din unitățile de învățământ preuniversitar din municipiul Lugoj”.

Deşi legea care reglementează examenul pe care directorii îl vor da pe 12 octombrie este combătută în parlament, din cauza unor nereguli semnalate de comisii şi care o priveşte pe Ecaterina Andronescu, ministerul se pregăteşte de concurs, aşteptând într-un timp cât mai scurt formarea comisiilor de evaluare.

Potrivit Ordinului pentru aprobarea metodologiei privind organizarea și desfășurarea concursului pentru ocuparea funcțiilor de director și director adjunct din unitățile de învățământ preuniversitar, la articolul 12 este reglementat modul formării comisiei de concurs.

„Art. 12. — (1) Comisia de concurs pentru ocuparea funcției de director/director adjunct la unitățile de învățământ de stat prevăzute la art. 1 alin. (2) lit. a), cu excepția centrelor de excelență, se constituie, prin decizie a inspectorului școlar general, în următoarea componență: a) coordonator — un reprezentant al inspectoratului școlar; b) 4 membri propuși de consiliul de administrație al unității de învățământ pentru care se organizează concurs: 2 cadre didactice titulare care au cel puțin gradul didactic II, de regulă membre ale corpului național de experți în management educațional, și 2 reprezentanți ai autorităților publice locale care au cel puțin același nivel de studii cu al candidaților, în funcție de modul de finanțare a unității; c) secretar — un inspector școlar/cadru didactic desemnat de inspectoratul școlar”

Cetăţeanul a stat de vorbă cu mai mulţi directori de şcoli, grădiniţe şi licee din Lugoj, unii dintre ei exprimându-şi dificultatea de a lua o decizie în a concura sau nu la concursul de luna viitoare.

Clic pentru a adăuga un comentariu

Lasă un răspuns

Administrație

Mai multe în Administrație

Francisc Boldea vrea ca Primăria Lugoj să devină chiriaş într-o clădire care necesită reparaţii de sute de mii de lei

Daniel Groza23 ianuarie 2017

Surpriză de proporții în dosarul în care Curtea de Conturi îl vrea pe Boldea la DNA. Dosarul pleacă la Curtea Supremă

Daniel Dancea20 ianuarie 2017

Un nou proiect “megaloman” al primarului Francisc Boldea stârneşte controverse

Daniel Groza20 ianuarie 2017

Lugojeanul Călin Dobra este noul preşedinte al Consiliului Judeţean Timiş

Daniel Groza14 ianuarie 2017

Pierderile şi cheltuielile necontrolate ale Meridian duc la majorarea tarifelor, acuză consilierii independenţi

Daniel Groza13 ianuarie 2017

Program slab de investiţii pentru Lugoj. Lista cuprinde doar nerealizările anilor trecuţi, fără nicun proiect nou!

Daniel Groza12 ianuarie 2017

Sâmbătă se decide dacă lugojeanul Dobra va conduce Consiliul Judeţean Timiş: “Nu am nicio emoţie”

Daniel Groza10 ianuarie 2017

Primarul Lugojului află, astăzi, dacă va fi sau nu cercetat de DNA, în dosarul ELBA

Daniel Groza6 ianuarie 2017

Boldea „Gură de Aur” așteaptă recunoștința lui Grindeanu: ”L-am pus președinte PSD, președinte CJT și l-am făcut prim-ministru”

Daniel Groza4 ianuarie 2017

Lugojenii își pot spune părerea în legătură cu majorarea prețului pentru apă și canalizare

Daniel Groza4 ianuarie 2017

Troleibuz la Lugoj? Ideea aparţine unui consilier local şi nu e pe placul primarului

Gabriel Iosa29 decembrie 2016

PSD nu a votat micşorarea taxelor şi impozitelor, ignorând amendamentele PNL-ului, în ultima şedinţă de consiliu din 2016

Gabriel Iosa28 decembrie 2016
%d blogeri au apreciat: