Cetateanul Lugoj

Administrație

Consiliul Local Lugoj se întruneşte de urgenţă miercuri! Un singur punct pe ordinea de zi: concursul pentru directorii de şcoli

Consiliul Local Lugoj se întruneşte de urgenţă miercuri! Un singur punct pe ordinea de zi: concursul pentru directorii de şcoli

Cetateanul Lugoj

Consiliul local al Lugojului se întruneşte de urgenţă miercuri, 21 septembrie, cu începere de la orele 14. Printr-un comunicat emis de Primăria Lugoj, administraţia locală anunţă că va avea loc o şedinţă extraordinară a Consiliului Local Municipal Lugoj, având pe ordinea de zi „Proiectul de hotărâre privind desemnarea reprezentanţilor autorității administrației publice locale în Comisiile de concurs pentru ocuparea funcției de director/director adjunct din unitățile de învățământ preuniversitar din municipiul Lugoj”.

Deşi legea care reglementează examenul pe care directorii îl vor da pe 12 octombrie este combătută în parlament, din cauza unor nereguli semnalate de comisii şi care o priveşte pe Ecaterina Andronescu, ministerul se pregăteşte de concurs, aşteptând într-un timp cât mai scurt formarea comisiilor de evaluare.

Potrivit Ordinului pentru aprobarea metodologiei privind organizarea și desfășurarea concursului pentru ocuparea funcțiilor de director și director adjunct din unitățile de învățământ preuniversitar, la articolul 12 este reglementat modul formării comisiei de concurs.

„Art. 12. — (1) Comisia de concurs pentru ocuparea funcției de director/director adjunct la unitățile de învățământ de stat prevăzute la art. 1 alin. (2) lit. a), cu excepția centrelor de excelență, se constituie, prin decizie a inspectorului școlar general, în următoarea componență: a) coordonator — un reprezentant al inspectoratului școlar; b) 4 membri propuși de consiliul de administrație al unității de învățământ pentru care se organizează concurs: 2 cadre didactice titulare care au cel puțin gradul didactic II, de regulă membre ale corpului național de experți în management educațional, și 2 reprezentanți ai autorităților publice locale care au cel puțin același nivel de studii cu al candidaților, în funcție de modul de finanțare a unității; c) secretar — un inspector școlar/cadru didactic desemnat de inspectoratul școlar”

Cetăţeanul a stat de vorbă cu mai mulţi directori de şcoli, grădiniţe şi licee din Lugoj, unii dintre ei exprimându-şi dificultatea de a lua o decizie în a concura sau nu la concursul de luna viitoare.

Clic pentru a adăuga un comentariu

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Administrație

Mai multe în Administrație

independenti

Consilierii independenți susțin că taxa pentru apa de ploaie e încasată ilegal și cer suspendarea ei

Daniel Groza21 octombrie 2016
constandana-darova

Consilierul războinic dintr-un sat de lângă Lugoj, găsit în conflict de interese de către ANI

Gabriel Iosa19 octombrie 2016
loc-de-joaca-copii-murdar-lugoj

Războiul contra ciorilor continuă! Primăria a instalat o “armă” modernă pentru a le face să plece

Daniel Groza18 octombrie 2016
primaria lugoj

Elba a dat în judecată Primăria pentru facturi neplătite în contractul în care Curtea de Conturi a găsit prejudiciu de peste 600.000 de euro

Daniel Groza17 octombrie 2016
gunoaie-centru

Centrul Lugojului, acoperit cu tone de gunoaie după Serbările Toamnei

Gabriel Iosa17 octombrie 2016
pml masina primarie boldea foto cetateanul lugoj (2)

Primarul Francisc Boldea, obligat să apară miercuri în faţa judecătorilor în Dosarul Elba. Va fi sau nu trimis în judecată?

Daniel Groza11 octombrie 2016
Primaria

Primăria Lugoj nu are căldură și din oră în oră rămâne și fără curent

Daniel Groza10 octombrie 2016
14536931_1093849147330960_1443902261_o

Semafoare inteligente și sens giratoriu în “intersecția morții” de pe centura Lugojului

Daniel Groza4 octombrie 2016
independenti

Consilierii independenți îi cer explicații primarului Boldea. Vor să știe cine este vinovat de eșecul lucrărilor la ștrand

Daniel Groza3 octombrie 2016
patinoar

Lugojul poate rămâne fără patinoar la iarnă! De vină este noua lege a achiziţiilor publice

Gabriel Iosa30 septembrie 2016
dscf3678-1170x600-c-center

Discuții aprinse în Consiliul Local din cauza cumpărării casei artistului Silviu Orăvitzan. Tranzacția a fost blocată!

Daniel Groza30 septembrie 2016
bloc

Primăria Lugoj, pași mari spre un eșec în accesarea fondurilor europene pentru izolarea blocurilor

Daniel Groza29 septembrie 2016