Administrație

Consiliul Local Lugoj se întruneşte de urgenţă miercuri! Un singur punct pe ordinea de zi: concursul pentru directorii de şcoli

Consiliul Local Lugoj se întruneşte de urgenţă miercuri! Un singur punct pe ordinea de zi: concursul pentru directorii de şcoli

Autoliv

Consiliul local al Lugojului se întruneşte de urgenţă miercuri, 21 septembrie, cu începere de la orele 14. Printr-un comunicat emis de Primăria Lugoj, administraţia locală anunţă că va avea loc o şedinţă extraordinară a Consiliului Local Municipal Lugoj, având pe ordinea de zi „Proiectul de hotărâre privind desemnarea reprezentanţilor autorității administrației publice locale în Comisiile de concurs pentru ocuparea funcției de director/director adjunct din unitățile de învățământ preuniversitar din municipiul Lugoj”.

Deşi legea care reglementează examenul pe care directorii îl vor da pe 12 octombrie este combătută în parlament, din cauza unor nereguli semnalate de comisii şi care o priveşte pe Ecaterina Andronescu, ministerul se pregăteşte de concurs, aşteptând într-un timp cât mai scurt formarea comisiilor de evaluare.

Potrivit Ordinului pentru aprobarea metodologiei privind organizarea și desfășurarea concursului pentru ocuparea funcțiilor de director și director adjunct din unitățile de învățământ preuniversitar, la articolul 12 este reglementat modul formării comisiei de concurs.

„Art. 12. — (1) Comisia de concurs pentru ocuparea funcției de director/director adjunct la unitățile de învățământ de stat prevăzute la art. 1 alin. (2) lit. a), cu excepția centrelor de excelență, se constituie, prin decizie a inspectorului școlar general, în următoarea componență: a) coordonator — un reprezentant al inspectoratului școlar; b) 4 membri propuși de consiliul de administrație al unității de învățământ pentru care se organizează concurs: 2 cadre didactice titulare care au cel puțin gradul didactic II, de regulă membre ale corpului național de experți în management educațional, și 2 reprezentanți ai autorităților publice locale care au cel puțin același nivel de studii cu al candidaților, în funcție de modul de finanțare a unității; c) secretar — un inspector școlar/cadru didactic desemnat de inspectoratul școlar”

Cetăţeanul a stat de vorbă cu mai mulţi directori de şcoli, grădiniţe şi licee din Lugoj, unii dintre ei exprimându-şi dificultatea de a lua o decizie în a concura sau nu la concursul de luna viitoare.

Clic pentru a adăuga un comentariu

Lasă un răspuns

Administrație

Mai multe în Administrație

Rachetele antigrindină se vor lansa de la Lugoj. Două baterii vor fi instalate lângă fostul hipodrom

Cetateanul24 mai 2017

Funcţionarii din administraţia locală au trecut la fapte: joi – grevă japoneză, săptămâna viitoare – protest la Bucureşti

Cetateanul23 mai 2017

Funcţionarii din primăriile Timişoarei şi Lugojului ameninţă că vor bloca activitatea în administraţia locală

Cetateanul22 mai 2017

Consilierii lugojeni se întâlnesc pentru aprobarea unor proiecte şi a unei deplasări oficiale în străinătate

Cetateanul22 mai 2017

Omul care a aprobat plata contractelor pentru sindrofiile PSD a fost reangajat la Casa de Cultură, deşi s-a pensionat

Cetateanul12 mai 2017

“Va fi cel mai frumos cartier din Lugoj. O să se bată toţi pe un loc de casă”

Cetateanul12 mai 2017

FOTO – Bazarul din Lugoj va fi reabilitat. Administraţia locală are pregătită o sumă mare pentru lucrări

Cetateanul11 mai 2017

GALERIE FOTO – Expertiză de 140.000 de lei pentru a afla care sunt problemele Podului de Fier din Lugoj

Cetateanul10 mai 2017

Începe verificarea terenurilor din Lugoj. Impozitele vor fi mai mari cu 500% pentru cele neîngrijite

Cetateanul8 mai 2017

Clădire confiscată de la un falsificator, transformată în centru de relaţii internaţionale

Cetateanul5 mai 2017

Şcoala de Arte din Lugoj are nume nou, director nou şi va fi reabilitată

Cetateanul5 mai 2017

Francisc Boldea promite că Lugojul nu va mai fi oraşul bălăriilor. Cele mai multe spaţiile verzi sunt încă neîngrijite!

Cetateanul4 mai 2017
%d blogeri au apreciat: