Coronavirus: Regiunile spaniole interzic fumatul ca risc de Covid-19

0

Regiunea spaniolă a Galiției a interzis efectiv fumatul în locuri publice, din cauza faptului că, crește riscul de transmitere a Covid-19. A emis o interdicție generală de fumat în stradă și în locuri publice, cum ar fi restaurante și baruri, dacă distanța socială nu este posibilă.

Regiunea de nord-vest este prima care a introdus o astfel de măsură, dar Insulele Canare au urmat de atunci. Aceasta vine din moment ce Spania se confruntă cu cea mai gravă rată de infecție din vestul Europei.

Cazurile zilnice au crescut de la mai puțin de 150 în iunie la mai mult de 1.500 pe tot parcursul lunii august. S-au înregistrat 1.690 de cazuri noi în ultimul număr zilnic de miercuri, ducând totalul țării la aproape 330.000.

Interzicerea fumatului din Galicia a fost anunțată miercuri într-o conferință de presă, după ce experții au recomandat guvernului regional această măsură.

Mișcarea este susținută de cercetarea ministerului sănătății, publicată luna trecută, care a evidențiat legătura dintre fumat și răspândirea crescută a coronavirusului.

Acesta a spus că riscul a crescut, deoarece oamenii proiectează picături – și potențial Covid-19 – când expiră fumul. De asemenea, acesta a spus că fumătorii riscau să se infecteze în alte moduri, cum ar fi atingându-și țigara înainte de a o aduce la gură și de a manipula măști de față atunci când le-au luat și au plecat. Cercetarea a subliniat, de asemenea, efectele negative mai largi asupra fumatului asupra sănătății.

„S-a dovedit că consumul de tutun, în oricare dintre formele sale, agravează cursul bolilor respiratorii”, a spus acesta. „Dovezile actuale indică faptul că fumatul este asociat cu … un risc mai mare de a dezvolta o formă severă de simptome”, a adăugat acesta.

„Fumatul fără limite … cu oameni apropiați și fără nicio distanță socială [prezintă] un risc ridicat de infecție”, a declarat președintele regional, Alberto Núñez Feijóo, în conferința de presă.

„Știm că aceasta este o măsură nepopulară pentru fumători”, a adăugat Alberto Fernández Villar, membru al comitetului clinic care a consiliat guvernul, potrivit ziarului El País.

„Dar cred că ne aflăm într-o situație excepțională”.

Sursa – Glow Magazin.

Citește și