Costurile medicamentelor pentru pacienții cu COVID-19 s-au redus la spitalele din SUA, dar pot crește

0

Costurile medicamentelor pentru pacienții cu COVID-19 internați în Statele Unite au scăzut brusc începând cu luna mai, reflectând progresele în tratament, șederile mai scurte și utilizarea de medicamente generice mai ieftine.

Dar costurile pot crește din nou, deoarece spitalele încep să plătească pentru remdesivirul Gilead Sciences Inc.

Cercetările realizate de firma de date de sănătate IllumiCare și împărtășite exclusiv cu Reuters au descoperit că spitalele au cheltuit 1.090 USD pentru fiecare pacient COVID-19 pentru medicamente în iulie. Aceasta a fost în scădere de la 3.011 dolari în mai, printre mai mult de 50 de spitale din 10 state care au fost analizate. Câțiva factori au scăzut numărul. Durata medie de ședere pentru pacienții cu COVID-19 a scăzut cu aproape 30%, de la 9,6 zile din aprilie la 6,8 zile din iulie, arată datele spitalului.

Și numărul de medicamente utilizate a scăzut cu 22%, de la aproape 20 de medicamente individuale în aprilie la 15,4 medicamente în iulie.

Farmaciștii spun că o parte din scăderea medicamentelor poate rezulta din utilizarea redusă a ventilatoarelor, care necesită calmante pentru sedare.

„ Aveam mari bătăi de cap în ceea ce privește tratarea acestor pacienți și acum spitalele sunt din ce în ce mai bune în tratarea acestor infecții”, a spus G.T. LaBorde, directorul executiv al IllumiCare, o firmă din Birmingham, Alabama, care lucrează cu spitale și analizează fișele lor medicale electronice.

Remdesivir, care a ajutat la accelerarea recuperării pacienților într-un proces din SUA, a obținut autorizația de utilizare de urgență în mai, de la autoritățile de reglementare din SUA.

Gilead a donat doze precoce, dar a început să se reaprovizioneze. Acesta a spus ca pretul pentru pacientii asigurati comercial este de 3.120 dolari pentru fiecare curs de tratament si 2.340 dolari pentru pacientii cu Medicare.

Michael Ganio, director principal al practicii și calității farmaciilor la American Society of Health-System Pharmacists, a declarat că multe dintre medicamentele utilizate la pacienții cu COVID-19 nu sunt „vampiri de bugete”, iar lipsa de medicamente a fost adesea o problemă mai mare decât costul.

Dar Ganio a spus că, costurile farmaciei ar putea crește semnificativ în lunile următoare din cauza remdesivir.

În general, multe spitale din SUA continuă să se confrunte cu presiuni financiare semnificative din cauza pandemiei, deoarece noile infecții rămân ridicate în mare parte a țării, inclusiv în California, Florida și Texas.

Și oficialii din domeniul sănătății au avertizat că viitorul sezon al gripei ar putea stresa și mai mult sistemul de sănătate.

Sursa: News24.ro.

Citește și