Creditorii Greensill, conduși de Softbank, obțin creanțe în valoare de 1,4 miliarde de dolari

0

Treizeci și patru de creditori ai Greensill Capital Pty, tutorele australian al finanțatorului britanic al lanțului de aprovizionare prăbușit, au înaintat companiei peste 1,35 miliarde de dolari, au declarat vineri administratorii.

Aproximativ 1,15 miliarde de dolari au fost obținute de Softbank Group din Japonia, a declarat pentru Reuters o sursă familiarizată cu situația.

Sursa a refuzat să fie identificată deoarece persoana nu avea voie să vorbească public.

Reprezentanții Softbank nu au revenit imediat cu o declarație. Grant Thornton, administrator al societății-mamă australiene și al companiilor sale operaționale din Regatul Unit, a mai spus că tutorele a cerut pretenții de sub 800 de milioane de dolari împotriva Greensill UK.

Tutorele australian al Greensill a oferit asistență administrației și sediului central grupului din Londra, care s-a prăbușit la începutul acestei luni după pierderea acoperirii de asigurare pentru afacerea sa de reachitare a datoriilor, dar funcționează „doar cu capacitate limitată”, au spus ei.

De asemenea, Asociația băncilor germane i-a anunțat despre o datorie contingentă de aproape 2 miliarde de euro (2,38 miliarde de dolari) față de tutorele australian, a declarat Grant Thornton într-un comunicat trimis prin e-mail.

„Această afirmație nu apare în conturile companiei și nu a fost verificată formal de administratori”, se menționează în declarație.

Un tribunal german a deschis marți proceduri de insolvență pentru Greensill Bank, deținută de Greensill Capital, care a fost finanțată în mare parte de deponenți, ale căror depozite sunt protejate de calitatea de membru al băncii în fondul de protecție a depozitelor al Asociației Federale a Băncilor Germane.

Autoritatea de reglementare financiară germană BaFin l-a blocat pe neînțelesul creditor din Bremen, din cauza îngrijorării datoriei sale care ar deveni imposibil de gestionat și, de asemenea, a pus la îndoială unele dintre conturile sale.

Înapoi în Australia, Grant Thornton a declarat că revendicările depuse până acum nu au fost încă verificate și a exclus revendicările angajaților companiei australiene, dintre care 35 au fost concediați.

Vineri a fost numit un comitet al creditorilor, care include reprezentanți ai SoftBank, Credit Suisse, un alt creditor nenumit și un reprezentant al angajaților.

SoftBank este un creditor „semnificativ” al societății-mamă, iar Credit Suisse deține garanții asupra unora dintre activele sale, potrivit unui document de reglementare din 11 martie. 

Sursa: News24.ro.

Citește și