Actualitate

Criminalişti din Spania, aşteptaţi la Lugoj! Maşina lui Morate, cheia anchetei, în curtea poliţiei din oraş

Criminalişti din Spania, aşteptaţi la Lugoj! Maşina lui Morate, cheia anchetei, în curtea poliţiei din oraş

Autoliv

Doi specialişti din cadrul poliţiei spaniole, Serviciul pentru Investigaţii Criminale sunt aşteptaţi să sosească la Lugoj joi dimineaţa, acolo unde vor cerceta una dintre cele mai importante dovezi ale crimei care a şocat Spania.

După ce a ucis două tinere într-un oraş din provincia Cuenca din centrul ţării, Sergio Morate, spaniolul de 30 de ani a urcat la bordul unei maşini Seat Ibiza şi a plecat spre România. Maşina, despre care poliţiştii spun că ar putea fi chiar cea cu care Morate a trasnsportat cadavrele celor două victime până la un râu, unde s-a debarasat de ele, este în curtea poliţiei din Lugoj.

„La o săptămână după arestarea lui Sergio Morate pentru uciderea Marinei Okarynska și a Laurei del Hoyo, am localizat vehiculul cu care a fugit presupusul criminal. Maşina, care nu are plăcuţe de înmatriculare, urmează să fie analizată de poliția spaniolă, care se va deplasa în România pentru a ajuta poliția română în cadrul anchetei”, scriu jurnaliştii de la Telecinco.

Conform presei spaniole, poliţiştii români au primit directive clare să nu intervină în niciun fel în cazul maşinii, aceasta fiind una dintre cele mai importante piese ale anchetei, putând scoate la iveală dovezi importante pentru derularea cazului.

În timp ce maşina cu care Morate şi amicul lui, lugojeanul Istvan Horvath au ajuns la Lugoj, aşteaptă investigaţia specialiştilor spanioli, spaniolul se află în continuare în arestul poliţiei timişorene, unde aşteaptă decizia de extrădare.

Între timp, lugojeanul care l-a găzduit pe Sergio Morate pentru câteva zile continuă să susţină că nu are nicio legătură cu crima pe care cel care avea să-i devină naş a comis-o în Peninsula Iberică.

Sergio Morate, de 30 de ani, este acuzat că le-a ucis pe Marina Okarynska, 24, și Laura del Hoyo Chamón, 26 de ani. Corpurile tinerelor au fost găsite miercurea trecută în râul Huécar din provincia Cuenca, din centrul Spaniei.

Una din ele era fosta iubită a asasinului. Împreună cu prietena ei, dispăruseră fără urmă pe 6 august, în aceeași zi cu bărbatul, după ce fosta iubită a venit însoțită de prietena sa la locuința acestuia să-și ia lucrurile rămase la el după despărțire. După ce le-a ucis, bărbatul le-a ars corpurile cu var, pentru a le face greu de recunoscut.

Din datele deținute de poliție, bărbatul a fugit în România cu mașina. Aici a beneficiat de sprijinul unui prieten din Lugoj care i-a închiriat o garsonieră.masina morate lugoj 3

Clic pentru a adăuga un comentariu

Lasă un răspuns

Mai multe în Actualitate

Unde găseşti un loc de muncă în zona Lugojului. Care sunt firmele care fac angajări în această săptămână

Cetateanul23 mai 2017

VIDEO – Accident grav pe Autostrada Timişoara – Lugoj. Şapte persoane, printre care şi un copil printre pasagerii microbuzului implicat în coleziune

Cetateanul23 mai 2017

Încă un avion a „aterizat” în parcul de la Buziaş. A costat 3.000 de euro

Cetateanul23 mai 2017

Meridian 22 opreşte apa în tot Lugojul, pentru a trece pe noua reţea

Cetateanul22 mai 2017

Poliţiştii de la Rutieră au reţinut 35 de permise de conducere. Cele mai multe pentru viteză excesivă

Cetateanul22 mai 2017

Trei bărbaţi au cerut unei minore să facă sex cu unul dintre ei, ca să nu distribuie pe Facebook fotografii în care apărea dezbrăcată

Cetateanul22 mai 2017

Poliţiştii de la Rutieră au aplicat 1.000 de sancţiuni în patru zile. Cele mai multe pentru viteză

Cetateanul19 mai 2017

Săptămâna viitoare vor fi multe întreruperi de curent. Enel are programate lucrări în zona Lugoj-Făget-Buziaş

Cetateanul18 mai 2017

Programul „Primul salariu” va garanta absolvenţilor de facultate un salariu de 2.500 lei pe lună, timp de 3 ani

Cetateanul18 mai 2017

Judecătoria Lugoj a autorizat 121 de interceptări telefonice, în ultimii cinci ani. În Timiş au fost aproape 3.000

Cetateanul17 mai 2017

Tinerii din Timiş, care vor să devină poliţişti, aşteptaţi la IPJ să-şi depună dosarele

Cetateanul17 mai 2017

Orăviţan clarifică situaţia retragerii sculpturii de la Lugoj: “Nu acolo era locul ei. Nu s-au ţinut de cuvânt”

Cetateanul17 mai 2017
%d blogeri au apreciat: