Sport

CSM Lugoj nu va mai primi niciun ban în acest an de la Consiliul Judeţean

CSM Lugoj nu va mai primi niciun ban în acest an de la Consiliul Judeţean

Cetateanul Lugoj

Clubul Sportiv Municipal Lugoj spera măcar la o parte din suma de 800 de mii de lei pe care Consiliul Judeţean trebuia să o aloce în acest an sportului de performanţă din municipiul de pe Timiş, pentru a putea ieşi din impasul financiar în care se află.

Gheorghe Bologa, directorul CSM-ului, a afirmat însă că lucrurile sunt clare pentru acest an şi CSM Lugoj nu mai are nicio şansă să primească vreun ban în 2016 de la CJT. S-a ajuns în această situaţie deoarece, conform spuselor conducătorului clubului, a fost elaborat greşit în 2015 un ghid care priveşte finanţările nerambursabile.

“Nu vom primi niciun fel de finanţare pentru că în 2015, atunci când a fost eliberat ghidul privind finanţările nerambursabile, a fost omisă legea 69 care reglementează că beneficiază de finanţări nerambursabile şi cluburile de drept public. Când au întocmit acest ghid au trecut doar ordinul 130 care face referire doar la cluburile de drept privat. Deşi am depus două proiecte, în luna martie şi în luna mai, am fost consideraţi de către comisia de selecţie a proiectelor ca neeligibili”, a afirmat Gheorghe Bologa, directorul CSM Lugoj.

Aproape un milion de lei acordat cluburilor timişorene

Frustrarea şefului clubului lugojean provine din faptul că de curând CJT a acordat o finanţare de aproape un milion de lei doar pentru cluburi din Timişoara, iar unele dintre ele nici măcar nu se află în prima ligă.

“S-au dat în jur de un milion de lei în total. De aceşti bani au beneficiat cluburi din Timişoara, unele dintre ele aflându-se chiar în Liga a II-a. Este vorba despre Agroland, care a primit 186 de mii de lei. A mai primit ASU Politehnica Timişoara 530 de mii de lei. Toate cluburile care au beneficiat de finanţare sunt din Timişoara: Agroland Timşoara, Club Sportiv Floretă Timişoara, Club Sportiv Warriors Timişoara, Club Sportiv Timba Timişoara, Auto Club Rally Timişoara şi altele. Noi nu am primit nimic pentru că cineva din greşeală, ca să nu spun din alte motive, a întocmit un ghid ca să fim eliminaţi. Eu în Liga I cu o echipă de volei mă bat cu o echipă din Liga a II-a pentru obţinere de fonduri, dar care are anumite avantaje. Ea primeşte bani de la Consiliul Judeţean, pe când eu nu. Eu trebuie să mă mulţumesc cu puţinul pe care îl primesc de la Consiliul Local”, a declarat Gheorghe Bologa.

Conform spuselor directorului, singura soluţie care îi rămâne Clubului Sportiv Municipal Lugoj este să găsescă nişte sponsori puternici care să ajute sportul lugojean, iar în completare să vină Consiliul Local.

“Trebuie salvat sportul şi toate disciplinele, indiferent că obţin performanţe mai mari sau mai mici. Trebuie să le păstrăm pentru că sunt ale noastre, ale lugojenilor”, a încheiat Bologa.

Vezi comentarii (3)

3 Comments

 1. Petru

  20 octombrie 2016 at 19:15

  Domnul Bologa, ca fost consilier judetean, ar trebui sa se intereseze macar la federatiile de profil inainte da a face afirmatii publice ce pot afecta imaginea unei entitati sau institutii. Agroland este finantat pe sportul de performanta pe volei la juniori, avand de la federatia de profil adeverinta ca este la cel mai inalt nivel competitional, iar Poli este pe sportul pentru toti unde nu exista o conditie de performanta, astfel incat nu exista termen de comparatie. Mai mult, in declaratie ar fi trebuit sa spuna ca CSM Lugoj este o entitate de drept public si nu de drept privat cum se prevede in legislatie (ordinul 130). Incearca oare domnul Bologa sa faca trafic de influenta pentru a fi finantat?

 2. Borosteanu Cristian Stefan

  20 octombrie 2016 at 23:13

  Am avut dreptate. S-a văzut capacitatea limitată a celor ce conduc CSM Lugoj. Am un sfat pentru sportivi. Căutați-vă din timp alte cluburi sportive.

 3. Andrei

  21 octombrie 2016 at 9:43

  Pana sa căutam trebuie sa își onoreze datoriile fata de sportivii ,pentru ca ei au muncit Și au ieșit campioni naționali !!!

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe în Sport

Foto! Şcoala Gimnazială Ştiuca va reprezenta zona Lugoj la faza judeţeană a Olimpiadei Sportului Şcolar, la fotbal

Alina Damian9 decembrie 2016

Boxerii lugojeni vor participa la “Cupa Revoluţiei”, o gală cu participare internaţională

Alina Damian8 decembrie 2016

Sportivii de la Moto Extrem Lugoj, premiaţi în cadrul unei gale la Arad pentru rezultatele obţinute în acest an

Alina Damian7 decembrie 2016

Gimnastica lugojeană a obţinut douăzeci şi trei de medalii în Serbia

Alina Damian6 decembrie 2016

Locul şase la finalul turului pentru voleibalistele de la CSM Lugoj după o victorie în Moldova

Alina Damian4 decembrie 2016

Foto! Peste cincizeci de biciclişti au participat la ultima tură “Lugojul Pedalează” din acest an

Alina Damian4 decembrie 2016

Foto! Voleibalistele junioare de la CSŞ Lugoj au început cu dreptul returul Campionatului Naţional

Alina Damian4 decembrie 2016

Victorie la scor pentru echipa de fotbal CSM Lugoj II, care o plasează pe podium la finalul turului în Liga a IV-a Timiş

Alina Damian3 decembrie 2016

“Lugojul Pedalează” pentru ultima dată în acest an

Alina Damian3 decembrie 2016

Foto! Trei puncte pe teren propriu contra Medicinei Târgu Mureş pentru voleibalistele de la CSM Lugoj

Alina Damian1 decembrie 2016

Boxerii lugojeni au pierdut la puncte în Gala Internaţională de la Timişoara

Alina Damian29 noiembrie 2016

CSM Lugoj II nu a ajuns la Periam, pentru meciul din ultima etapă a Ligii a IV-a Timiş, din cauză că s-a defectat microbuzul

Alina Damian28 noiembrie 2016