Actualitate

Cu noroiul până în curte! Locuitorii unei străzi din Lugojel nu mai pot ieși din case

Cu noroiul până în curte! Locuitorii unei străzi din Lugojel nu mai pot ieși din case

Cetateanul Lugoj

Locuitorii unei străzi din Lugojel și-au pierdut răbdarea din cauza stării jalnice în care a ajuns drumul, în urma lucrărilor de introducere a canalizării și cer socoteală primăriei și constructorului. Oamenii susțin că nu mai pot ieși din gospodării să meargă la serviciu din cauza noroiului.

„Drumul nu a fost în situația asta până nu a venit ploaia. După ce au terminat de astupat, au venit cu lama și tot pământul rămas l-au împrăștiat pe mijlocul drumului. Dacă nu făceau asta și îl duceau undeva, nu era atâta noroi pe drum. Pe alte străzi nu e chiar așa, că au adus tasator. La noi nu au mai apucat să taseze. De parcă asta nu era suficient, au astupat și șanțurile. Și înainte când ploua se mai strângea apă pe stradă, dar nu în halul acesta. Acum este dezastru. Trebuie să merg la lucru cu cizmele și mă întorc cu cizmele după mine. În curte nu mai pot să intru cu mașina, am toate șansele să rămân acolo și să nu mă mai scoată nimeni până nu se oprește ploaia. Nu-i posibil așa ceva, un adevărat dezastru”, a declarat Cosmin Balint.

Strada este impracticabilă atât pentru oameni, cât și pentru mașini. Dis-de-dimineață, o localnică a rămas împotmolită în noroi, de unde a putut fi scoasă doar cu tractorul.

„De câteva zile ne confruntăm cu o situație fără precedent. Dimineață când am plecat cu fetița la lucru, respectiv la grădiniță, am rămas împotmolită. A trebuit să vină vecinul cu tractorul să mă scoată. Nu putem să circulăm, nu putem să intrăm în casă, pe strada asta trebuie să circulăm cu cizme de gumă. Este o situație foarte urâtă și văd că domnul primar nu ia nicio măsură”, povestește Simona Gherga.

Oamenii îi cer primarului să rezolve situația. Aceștia spun că l-au contactat telefonic, acesta le-a spus că vine să stea de vorbă cu ei și să vadă ce este de făcut, însă la un moment dat nu a mai răspuns la telefon.

„Ieri am luat legătura cu domnul primar să remedieze situația și mi-a spus că astăzi la prima oră trimite mașinile să ia și să aducă piatră. Până la ora asta nu a venit nimeni”, a mai spus Simona Gherga.

„Să trimită oamenii să rezolve problema, nu trebuie să vină el personal. Noi nu avem nimic cu el, poate nici el nu a știut ce au făcut ei aici, dar să vină cineva să remedieze problema”, a adăugat Cosmin Balint.

Primarul comuniei Găvojdia, de care aparține localitatea Lugojel, Dănuț Stoica, susține că este adevărat că unele străzi pe care s-au efectuat lucrări de canalizare arată jalnic, mai ales când plouă, dar că a vorbit cu cele două firme care se ocupă de lucrări pentru a remedia situația în care se află oamenii.

„Deocamdată se lucrează la rețelele de canalizare și la modernizare la rețeaua de apă. În timpul lucrărilor ne-a prins ploaia. Am înțeles că mâine nu mai plouă și putem să intervenim și să reparăm drumurile, care se pot repara destul de repede, dar este necesar să nu plouă. Am fost și am vorbit și cu constructorii, am două firme care lucrează la apă și canalizare, și împreună vor rezolva problema. Se întâmplă când se lucrează la apă și canal și astfel de situații, însă oamenii trebuie să înțeleagă că pentru a avea canalizare și apă trebuie să aibă răbdare și să îndure disconfortul creat”, a precizat Dănuț Stoica.

Acesta a mai precizat că, dacă totul decurge conform planurilor, în primăvară vor fi accesate fonduri europene pentru asfaltarea străzilor.

Vezi comentarii (1)

1 Comment

  1. Atos

    5 octombrie 2015 at 8:32

    Bun venit in Europa

Lasă un răspuns

Actualitate

Mai multe în Actualitate

Trei zile grele pentru șoferii care circulă pe ruta Lugoj – Deva

Daniel Dancea17 ianuarie 2017

Formula 1 pe autostrada Lugoj-Timişoara! Viteză record înregistrată de aparatul radar

Gabriel Iosa17 ianuarie 2017

“Split”, filmul săptămânii la Cinema Bela Lugosi

Gabriel Iosa17 ianuarie 2017

Ivan Guidea face senzaţie în Germania. Luptătorul de la CSM a învins un rus în finala din Bundesliga

Alina Damian16 ianuarie 2017

Bestie cu chip de om! Bărbat dintr-un sat de lângă Lugoj, încarcerat după ce şi-a supus nepoata minoră la perversiuni sexuale

Gabriel Iosa16 ianuarie 2017

Beat şi fără permis, a plecat la plimbare pe străzile din Lugoj

Gabriel Iosa16 ianuarie 2017

[FOTO] O maşină a ars în miez de noapte la Coşteiu! Pagubele se ridică la mii de euro

Gabriel Iosa16 ianuarie 2017

Valutist din piaţa din Lugoj, lăsat fără o sumă uriaşă de bani de către jandarmi după o razie

Gabriel Iosa14 ianuarie 2017

Nouă dată de deschidere pentru cei 15 kilometri de autostradă Lugoj-Deva! Anunţul a fost făcut de ministrul Cuc

Gabriel Iosa13 ianuarie 2017

Bătrân de lângă Lugoj, arestat pentru că a agresat două persoane pe care le-a ameninţat cu arma

Gabriel Iosa13 ianuarie 2017

DOSAR Scuza de tot râsul găsită de o lugojeancă prinsă cu mașina burdușită de țigări. Ce pedeapsă a primit femeia

Daniel Dancea12 ianuarie 2017

Autorităţile lugojene, în alertă de mai bine de 48 de ore din cauza zăpezii! Vineri dimineaţa se aşteaptă polei

Gabriel Iosa12 ianuarie 2017
%d blogeri au apreciat: