Actualitate

Cu noroiul până în curte! Locuitorii unei străzi din Lugojel nu mai pot ieși din case

Cu noroiul până în curte! Locuitorii unei străzi din Lugojel nu mai pot ieși din case

Autoliv

Locuitorii unei străzi din Lugojel și-au pierdut răbdarea din cauza stării jalnice în care a ajuns drumul, în urma lucrărilor de introducere a canalizării și cer socoteală primăriei și constructorului. Oamenii susțin că nu mai pot ieși din gospodării să meargă la serviciu din cauza noroiului.

„Drumul nu a fost în situația asta până nu a venit ploaia. După ce au terminat de astupat, au venit cu lama și tot pământul rămas l-au împrăștiat pe mijlocul drumului. Dacă nu făceau asta și îl duceau undeva, nu era atâta noroi pe drum. Pe alte străzi nu e chiar așa, că au adus tasator. La noi nu au mai apucat să taseze. De parcă asta nu era suficient, au astupat și șanțurile. Și înainte când ploua se mai strângea apă pe stradă, dar nu în halul acesta. Acum este dezastru. Trebuie să merg la lucru cu cizmele și mă întorc cu cizmele după mine. În curte nu mai pot să intru cu mașina, am toate șansele să rămân acolo și să nu mă mai scoată nimeni până nu se oprește ploaia. Nu-i posibil așa ceva, un adevărat dezastru”, a declarat Cosmin Balint.

Strada este impracticabilă atât pentru oameni, cât și pentru mașini. Dis-de-dimineață, o localnică a rămas împotmolită în noroi, de unde a putut fi scoasă doar cu tractorul.

„De câteva zile ne confruntăm cu o situație fără precedent. Dimineață când am plecat cu fetița la lucru, respectiv la grădiniță, am rămas împotmolită. A trebuit să vină vecinul cu tractorul să mă scoată. Nu putem să circulăm, nu putem să intrăm în casă, pe strada asta trebuie să circulăm cu cizme de gumă. Este o situație foarte urâtă și văd că domnul primar nu ia nicio măsură”, povestește Simona Gherga.

Oamenii îi cer primarului să rezolve situația. Aceștia spun că l-au contactat telefonic, acesta le-a spus că vine să stea de vorbă cu ei și să vadă ce este de făcut, însă la un moment dat nu a mai răspuns la telefon.

„Ieri am luat legătura cu domnul primar să remedieze situația și mi-a spus că astăzi la prima oră trimite mașinile să ia și să aducă piatră. Până la ora asta nu a venit nimeni”, a mai spus Simona Gherga.

„Să trimită oamenii să rezolve problema, nu trebuie să vină el personal. Noi nu avem nimic cu el, poate nici el nu a știut ce au făcut ei aici, dar să vină cineva să remedieze problema”, a adăugat Cosmin Balint.

Primarul comuniei Găvojdia, de care aparține localitatea Lugojel, Dănuț Stoica, susține că este adevărat că unele străzi pe care s-au efectuat lucrări de canalizare arată jalnic, mai ales când plouă, dar că a vorbit cu cele două firme care se ocupă de lucrări pentru a remedia situația în care se află oamenii.

„Deocamdată se lucrează la rețelele de canalizare și la modernizare la rețeaua de apă. În timpul lucrărilor ne-a prins ploaia. Am înțeles că mâine nu mai plouă și putem să intervenim și să reparăm drumurile, care se pot repara destul de repede, dar este necesar să nu plouă. Am fost și am vorbit și cu constructorii, am două firme care lucrează la apă și canalizare, și împreună vor rezolva problema. Se întâmplă când se lucrează la apă și canal și astfel de situații, însă oamenii trebuie să înțeleagă că pentru a avea canalizare și apă trebuie să aibă răbdare și să îndure disconfortul creat”, a precizat Dănuț Stoica.

Acesta a mai precizat că, dacă totul decurge conform planurilor, în primăvară vor fi accesate fonduri europene pentru asfaltarea străzilor.

Vezi comentarii (1)

1 Comment

  1. Atos

    5 octombrie 2015 at 8:32

    Bun venit in Europa

Lasă un răspuns

Actualitate

Mai multe în Actualitate

Lugojenii pot zbura spre Palma de Mallorca, Antalya, Santorini şi Constanta în vacanţa de vară! Doua noi curse spre Bucureşti

Daniel Groza29 mai 2017

Lugojul, pe un butoi cu pulbere. Locuitorii sunt indignaţi de ultimul scandal provocat de ţigani. Unii vor “război interetnic”

Cetateanul29 mai 2017

Cea mai aşteptată premieră a lunii ajunge şi la Cinema Bela Lugosi. Piraţii din Caraibe 5 se poate vedea 3D

Cetateanul29 mai 2017

Lugojean, evadat din Spania, prins la Timişoara! Individul, extrem de periculos, avea de executat 15 ani de închisoare

Daniel Groza26 mai 2017

Invitaţie la plimbare pe bicicletă, pe un traseu de 30 de kilometri în zona Lugojului

Cetateanul26 mai 2017

Puteţi să ajutaţi spitalul lugojean dacă mergeţi la un spectacol folcloric

Daniel Groza26 mai 2017

Tânărul bătut de ţigani: “Au sunat-o pe mătuşa mea, să-mi retrag plângerea, că ne omoară”

Cetateanul26 mai 2017

Un nou conflict provocat de romi. Au snopit în bătaie un tânăr care se plimba pe stradă cu prietena sa

Cetateanul25 mai 2017

FOTO – Un primar de lângă Lugoj s-a pozat dezbrăcat, iar fotografiile au ajuns pe facebook:”Mi-au fost furate din telefon”

Cetateanul24 mai 2017

S-a urcat la volan fără permis de conducere. Acum are dosar penal

Cetateanul24 mai 2017

Lucrările la Colonada de la Buziaş se apropie de final. Aleea pe care s-a plimbat împărăteasa Sisi îşi recapătă strălucirea

Cetateanul24 mai 2017

Unde găseşti un loc de muncă în zona Lugojului. Care sunt firmele care fac angajări în această săptămână

Cetateanul23 mai 2017
%d blogeri au apreciat: