Cultura cadourilor în diferite colțuri ale lumii și 5 motive pentru care gift card-urile sunt cea mai bună alegere

0

Există culturi, ca de exemplu cea japoneză în care un cadou care rămâne este considerat de prost gust. Astfel, pentru niponi, decât să oferi o piesă vestimentară care nu știi sigur dacă va face plăcere sau nu, ori un bibelou care probabil cu greu își va găsi loc în casa celui care îl primește, este mult mai bine să oferi un dar consumabil. În Rusia pe de altă parte, nu se apreciază cadourile foarte scumpe. Ele sunt de multe ori privite ca o formă de mită și de aceea, eticheta acestei țări recomandă evitarea lor atât la zilele de naștere, cât și la alte ocazii speciale de peste an.

În Franța nu sunt văzute cu ochi buni crizantemele. Aceste flori atât de de banale și totuși atât de controversate sunt folosite de obicei pentru înmormântări. Tot la capitolul daruri inacceptabile, se încadrează și alcoolul pentru persoanele de religie musulmană. Dacă nu știi cu certitudine că destinatarul darului tău bea alcool, este bine să-l eviți pe cât posibil atunci când faci un cadou unei persoane de această religie. Iar lista poate continua la infinit.

Oriunde pe glob, există exemple de cadouri care deși pari inofensive într-o cultură, sunt de fapt jignitoare în alta și de aceea trebuie evitate cât mai mult cu putință. Astfel, mai ales atunci când oferi un cadou cuiva ale cărui gusturi și obiceiuri nu le cunoști foarte bine, este de preferat să mergi pe o variantă neutră, ca de exemplu un gift card, care știi sigur că va face plăcere.

5 Motive pentru a oferi în dar un gift card

#1 Este mai practic

Mai ales când locuiești în aceeași casă cu persoana căreia vrei să-i faci un cadou, nu este chiar foarte simplu să păstrezi secretul până la ocazia potrivită. Astfel, ai tendința să amâni achiziția cadoului până în ultimul moment și dintr-un motiv de reală bucurie, întregul proces se transformă într-o experiență stresantă. Dar poți evita cu succes această situație oferind cel mai simplu și mai practic cadou din lume: un gift card.

#2 Este mai convenabil

Lăsând la o parte prețul obiectului dăruit, la costul unui cadou se adaugă de fapt și drumurile către și de la magazine, asta în cazul cel mai fericit în care toată operațiunea se încheie într-o singură ieșire. De aceea, cu toate că destinatarul nu primește decât un bun de o anumită valoare, valoarea reală a cadoului este în realitate mult mai mare pentru cel care dăruiește. Prin urmare, nu mai consuma timp și bani pentru o goană după cadouri care nu aduce nimănui niciun beneficiu și dăruiește întotdeauna exact cât investești optând în schimb pentru un gift card!

#3 Este elegant

Reale sau virtuale, gift card-urile le poți împacheta în diferite moduri care mai de care mai elegante, astfel încât să-l surprinzi pe destinatarul lor. În cazul în care optezi pentru un gift card fizic, de la plicuri colorate și până la hârtie origami, ai o mulțime de posibilități în care să-ți înfrumusețezi cadoul. Iar dacă optezi pentru un gift card virtual, pe care să-l trimiți pe mail, variantele sunt pur și simplu infinite.

#4 Este incitant

Să spunem de exemplu că dăruiești unei femei un gift card la un centru spa renumită. Are acolo o gamă largă de servicii de înfrumusețare și relaxare pe care nu le-a încercat niciodată, iar perspectiva de a le testa o încântă. De la tratamente intensive de detox și rejuvenare și până la masaje exotice efectuate de specialiste cu experiență, un astfel de cadou îi poate oferi sărbătoritei șansa de a încerca pe pielea ei o lume nouă și incitantă care s-ar putea să-i placă atât de mult încât să-și dorească să revină cu prima ocazie.

#5 Mergi la sigur

Nu poți să dai greș cu un gift card. Este pur și simplu imposibil. Chiar dacă este vorba de un serviciu sau un produs nou și inedit, un gift card aduce bucurie și oferă celui care îl primește ocazia să experimenteze ceva nou. În plus, în cazul în care destinatarul dorește să suplimenteze bugetul respectivului cadou, are posibilitatea să mai adauge în plus la valoarea gift card-ului și să-și cumpere exact lucrul de care are nevoie.

Sursa – Glow Magazin.

Citește și