Actualitate

Cum au stabilit judecătorii cine este vinovat pentru producerea unui accident după o „triplare” pe drumul Lugoj-Făget

Cum au stabilit judecătorii cine este vinovat pentru producerea unui accident după o „triplare” pe drumul Lugoj-Făget

Cetateanul Lugoj

Magistrații Judecătoriei Lugoj și ai Tribunalului Timiș au finalizat judecata într-un dosar destul de complicat în care se cerea stabilirea vinovatului pentru un accident produs în urmă cu un an și jumătate pe drumul Lugoj-Făget. E vorba de un accident produs după o „triplare” pe șosea în urma căruia nu au rezultat victime, ci doar daune materiale.

Șoferul unui Mercedes a fost penalizat cu șase puncte amendă și reținerea permisului de conducere după un accident petrecut în 3 august 2014 pe drumul Lugoj-Făget. În incidentul rutier au fost implicare trei mașini: o Dacie, un Opel și un Mercedes. După producerea accidentului, polițiștii au considerat că vinovat de producerea accidentului este șoferul Mercedesului care a provocat o „triplare” după ce a încercat să depășească Opel-ul aflat deja în depășirea Daciei.

Șoferul Mercedesului a contestat în instanță procesul verbal întocmit de Poliție, iar prima fază a procesului s-a judecat la Judecătoria Lugoj. Magistrații de aici au dispus și efectuarea unei expertize din care a rezultat că vinovat de producerea accidentului a fost șoferul Opel-ului, care a intrat în depășire după ce Mercedesul era deja angajat în depășirea Opel-ului și a Daciei.

„Declaraţia martorului PSA se coroborează atât cu planşele foto, din care rezultă avariile, cât şi cu raportul de expertiză administrat în cauză. Astfel, din coroborarea acestor probe instanţa reţine că autoturismul Opel s-a angajat în depăşirea autoturismului Dacia, în momentul în care autoturismul Mercedes era deja în depăşire şi aproape paralel cu autoturismul marca Opel. Mai mult, coliziunea dintre autoturismule Opel şi Dacia confirmă faptul că autoturismul Opel era angajat în depăşire, doar cu un moment înainte producerii accidentului (având în vedere avariile celor doua autoturisme)”, au arătat magistrații Judecătoriei Lugoj în sentința în care au arătat că vinovat de producerea accidentului este șoferul autoturismului Opel.

Sentința Judecătoriei Lugoj a fost atacată în instanță, iar magistrații Tribunalului Timiș au respins apelul ca fiind formulat cu întârziere. Totuși, pe fond, judecătorii Tribunalului Timiș au reținut că sentința Judecătoriei Lugoj este corectă. „Tribunalul apreciază că în mod corect şi-a întemeiat prima instanţă soluţia şi pe concluziile expertului, concluzii care prin cele trei variante posibile ale dinamicii producerii accidentului confirmă dubiul care se interpretează în favoarea petentului. De altfel, expertul a opinat că varianta cea mai apropiată de realitate este varianta a treia conform căreia autoturismul Opel s-a angajat în depăşirea autoturismului Dacia, în momentul în care autoturismul Mercedes era deja în depăşire şi aproape paralel cu autoturismul marca Opel (fiind foarte greu de crezut că un conducător auto, în mod conştient, se angajează într-o depăşire a unui autovehicul care se afla deja în depăşire, pe un sector de drum ce nu permite acest lucru), cel mai probabil fără a observa autoturismul Mercedes, variantă susţinută şi de declaraţia martorului PSA şi planşele foto, din care rezultă avariile”, se arată în sentința Tribunalului Timiș. Șoferul Opel-ului a fost obligat să achite și 2.000 de lei costul expertizei și al cheltuielilor de judecată.

Sursa foto: www.scoalarutiera.ro

Clic pentru a adăuga un comentariu

Lasă un răspuns

Mai multe în Actualitate

[FOTO] Armata, cadre didactice şi elevi din Lugoj, la un simpozion dedicat Micii Uniri

Gabriel Iosa19 ianuarie 2017
accedent tren lugoj

O persoană a murit călcată de tren la ieşirea din Lugoj spre Caransebeş

Gabriel Iosa19 ianuarie 2017

Călin Dobra convocă Autoritatea Teritorială de Ordine Publică a judeţului, după incidentul armat de la Timişoara

Cetateanul19 ianuarie 2017

Un lugojean a mers în SUA pentru ceremonia de învestire a lui Donald Trump

Daniel Dancea19 ianuarie 2017

Primăria Lugoj pregătește inventarul clădirilor pentru care trebuie să crească impozitele până la cinci ori

Daniel Dancea18 ianuarie 2017

UPDATE! Mascaţii au găsit bunurile furate de lugojeanul de 17 ani internat la centrul de la Buziaş

Gabriel Iosa18 ianuarie 2017

Mascaţii au descins la Lugoj în această dimineaţă! Ce caută lucrătorii Serviciului de Acţiuni Speciale

Gabriel Iosa18 ianuarie 2017

Trei zile grele pentru șoferii care circulă pe ruta Lugoj – Deva

Daniel Dancea17 ianuarie 2017

Formula 1 pe autostrada Lugoj-Timişoara! Viteză record înregistrată de aparatul radar

Gabriel Iosa17 ianuarie 2017

“Split”, filmul săptămânii la Cinema Bela Lugosi

Gabriel Iosa17 ianuarie 2017

Ivan Guidea face senzaţie în Germania. Luptătorul de la CSM a învins un rus în finala din Bundesliga

Alina Damian16 ianuarie 2017

Bestie cu chip de om! Bărbat dintr-un sat de lângă Lugoj, încarcerat după ce şi-a supus nepoata minoră la perversiuni sexuale

Gabriel Iosa16 ianuarie 2017
%d blogeri au apreciat: