Actualitate

Cum au stabilit judecătorii cine este vinovat pentru producerea unui accident după o „triplare” pe drumul Lugoj-Făget

Cum au stabilit judecătorii cine este vinovat pentru producerea unui accident după o „triplare” pe drumul Lugoj-Făget

Autoliv

Magistrații Judecătoriei Lugoj și ai Tribunalului Timiș au finalizat judecata într-un dosar destul de complicat în care se cerea stabilirea vinovatului pentru un accident produs în urmă cu un an și jumătate pe drumul Lugoj-Făget. E vorba de un accident produs după o „triplare” pe șosea în urma căruia nu au rezultat victime, ci doar daune materiale.

Șoferul unui Mercedes a fost penalizat cu șase puncte amendă și reținerea permisului de conducere după un accident petrecut în 3 august 2014 pe drumul Lugoj-Făget. În incidentul rutier au fost implicare trei mașini: o Dacie, un Opel și un Mercedes. După producerea accidentului, polițiștii au considerat că vinovat de producerea accidentului este șoferul Mercedesului care a provocat o „triplare” după ce a încercat să depășească Opel-ul aflat deja în depășirea Daciei.

Șoferul Mercedesului a contestat în instanță procesul verbal întocmit de Poliție, iar prima fază a procesului s-a judecat la Judecătoria Lugoj. Magistrații de aici au dispus și efectuarea unei expertize din care a rezultat că vinovat de producerea accidentului a fost șoferul Opel-ului, care a intrat în depășire după ce Mercedesul era deja angajat în depășirea Opel-ului și a Daciei.

„Declaraţia martorului PSA se coroborează atât cu planşele foto, din care rezultă avariile, cât şi cu raportul de expertiză administrat în cauză. Astfel, din coroborarea acestor probe instanţa reţine că autoturismul Opel s-a angajat în depăşirea autoturismului Dacia, în momentul în care autoturismul Mercedes era deja în depăşire şi aproape paralel cu autoturismul marca Opel. Mai mult, coliziunea dintre autoturismule Opel şi Dacia confirmă faptul că autoturismul Opel era angajat în depăşire, doar cu un moment înainte producerii accidentului (având în vedere avariile celor doua autoturisme)”, au arătat magistrații Judecătoriei Lugoj în sentința în care au arătat că vinovat de producerea accidentului este șoferul autoturismului Opel.

Sentința Judecătoriei Lugoj a fost atacată în instanță, iar magistrații Tribunalului Timiș au respins apelul ca fiind formulat cu întârziere. Totuși, pe fond, judecătorii Tribunalului Timiș au reținut că sentința Judecătoriei Lugoj este corectă. „Tribunalul apreciază că în mod corect şi-a întemeiat prima instanţă soluţia şi pe concluziile expertului, concluzii care prin cele trei variante posibile ale dinamicii producerii accidentului confirmă dubiul care se interpretează în favoarea petentului. De altfel, expertul a opinat că varianta cea mai apropiată de realitate este varianta a treia conform căreia autoturismul Opel s-a angajat în depăşirea autoturismului Dacia, în momentul în care autoturismul Mercedes era deja în depăşire şi aproape paralel cu autoturismul marca Opel (fiind foarte greu de crezut că un conducător auto, în mod conştient, se angajează într-o depăşire a unui autovehicul care se afla deja în depăşire, pe un sector de drum ce nu permite acest lucru), cel mai probabil fără a observa autoturismul Mercedes, variantă susţinută şi de declaraţia martorului PSA şi planşele foto, din care rezultă avariile”, se arată în sentința Tribunalului Timiș. Șoferul Opel-ului a fost obligat să achite și 2.000 de lei costul expertizei și al cheltuielilor de judecată.

Sursa foto: www.scoalarutiera.ro

Clic pentru a adăuga un comentariu

Lasă un răspuns

Mai multe în Actualitate

Cea mai aşteptată premieră a lunii ajunge şi la Cinema Bela Lugosi. Piraţii din Caraibe 5 se poate vedea 3D

Cetateanul29 mai 2017

După nouă ani, se reiau lucrările la blocul MApN. Va fi transformat într-un imobil de locuinţe sociale

Daniel Groza29 mai 2017

Lugojean, evadat din Spania, prins la Timişoara! Individul, extrem de periculos, avea de executat 15 ani de închisoare

Daniel Groza26 mai 2017

Invitaţie la plimbare pe bicicletă, pe un traseu de 30 de kilometri în zona Lugojului

Cetateanul26 mai 2017

Puteţi să ajutaţi spitalul lugojean dacă mergeţi la un spectacol folcloric

Daniel Groza26 mai 2017

Tânărul bătut de ţigani: “Au sunat-o pe mătuşa mea, să-mi retrag plângerea, că ne omoară”

Cetateanul26 mai 2017

Un nou conflict provocat de romi. Au snopit în bătaie un tânăr care se plimba pe stradă cu prietena sa

Cetateanul25 mai 2017

FOTO – Un primar de lângă Lugoj s-a pozat dezbrăcat, iar fotografiile au ajuns pe facebook:”Mi-au fost furate din telefon”

Cetateanul24 mai 2017

S-a urcat la volan fără permis de conducere. Acum are dosar penal

Cetateanul24 mai 2017

Lucrările la Colonada de la Buziaş se apropie de final. Aleea pe care s-a plimbat împărăteasa Sisi îşi recapătă strălucirea

Cetateanul24 mai 2017

Unde găseşti un loc de muncă în zona Lugojului. Care sunt firmele care fac angajări în această săptămână

Cetateanul23 mai 2017

VIDEO – Accident grav pe Autostrada Timişoara – Lugoj. Şapte persoane, printre care şi un copil printre pasagerii microbuzului implicat în coliziune

Cetateanul23 mai 2017
%d blogeri au apreciat: