Cetateanul Lugoj

Actualitate

Cum au stabilit judecătorii cine este vinovat pentru producerea unui accident după o „triplare” pe drumul Lugoj-Făget

Cum au stabilit judecătorii cine este vinovat pentru producerea unui accident după o „triplare” pe drumul Lugoj-Făget

Cetateanul Lugoj

Magistrații Judecătoriei Lugoj și ai Tribunalului Timiș au finalizat judecata într-un dosar destul de complicat în care se cerea stabilirea vinovatului pentru un accident produs în urmă cu un an și jumătate pe drumul Lugoj-Făget. E vorba de un accident produs după o „triplare” pe șosea în urma căruia nu au rezultat victime, ci doar daune materiale.

Șoferul unui Mercedes a fost penalizat cu șase puncte amendă și reținerea permisului de conducere după un accident petrecut în 3 august 2014 pe drumul Lugoj-Făget. În incidentul rutier au fost implicare trei mașini: o Dacie, un Opel și un Mercedes. După producerea accidentului, polițiștii au considerat că vinovat de producerea accidentului este șoferul Mercedesului care a provocat o „triplare” după ce a încercat să depășească Opel-ul aflat deja în depășirea Daciei.

Șoferul Mercedesului a contestat în instanță procesul verbal întocmit de Poliție, iar prima fază a procesului s-a judecat la Judecătoria Lugoj. Magistrații de aici au dispus și efectuarea unei expertize din care a rezultat că vinovat de producerea accidentului a fost șoferul Opel-ului, care a intrat în depășire după ce Mercedesul era deja angajat în depășirea Opel-ului și a Daciei.

„Declaraţia martorului PSA se coroborează atât cu planşele foto, din care rezultă avariile, cât şi cu raportul de expertiză administrat în cauză. Astfel, din coroborarea acestor probe instanţa reţine că autoturismul Opel s-a angajat în depăşirea autoturismului Dacia, în momentul în care autoturismul Mercedes era deja în depăşire şi aproape paralel cu autoturismul marca Opel. Mai mult, coliziunea dintre autoturismule Opel şi Dacia confirmă faptul că autoturismul Opel era angajat în depăşire, doar cu un moment înainte producerii accidentului (având în vedere avariile celor doua autoturisme)”, au arătat magistrații Judecătoriei Lugoj în sentința în care au arătat că vinovat de producerea accidentului este șoferul autoturismului Opel.

Sentința Judecătoriei Lugoj a fost atacată în instanță, iar magistrații Tribunalului Timiș au respins apelul ca fiind formulat cu întârziere. Totuși, pe fond, judecătorii Tribunalului Timiș au reținut că sentința Judecătoriei Lugoj este corectă. „Tribunalul apreciază că în mod corect şi-a întemeiat prima instanţă soluţia şi pe concluziile expertului, concluzii care prin cele trei variante posibile ale dinamicii producerii accidentului confirmă dubiul care se interpretează în favoarea petentului. De altfel, expertul a opinat că varianta cea mai apropiată de realitate este varianta a treia conform căreia autoturismul Opel s-a angajat în depăşirea autoturismului Dacia, în momentul în care autoturismul Mercedes era deja în depăşire şi aproape paralel cu autoturismul marca Opel (fiind foarte greu de crezut că un conducător auto, în mod conştient, se angajează într-o depăşire a unui autovehicul care se afla deja în depăşire, pe un sector de drum ce nu permite acest lucru), cel mai probabil fără a observa autoturismul Mercedes, variantă susţinută şi de declaraţia martorului PSA şi planşele foto, din care rezultă avariile”, se arată în sentința Tribunalului Timiș. Șoferul Opel-ului a fost obligat să achite și 2.000 de lei costul expertizei și al cheltuielilor de judecată.

Sursa foto: www.scoalarutiera.ro

Clic pentru a adăuga un comentariu

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe în Actualitate

13754533_1213409505365602_8546908652392531992_n

Un lugojean, singurul candidat pentru postul de city manager al Timișoarei. Contracandidatul a fost scos din joc

Daniel Dancea25 octombrie 2016
elicopter-mai

Trei elicoptere, peste 60 de pompieri, poliţişti, jandarmi, voluntari şi câini de urmă au cătutat o bătrânică pierdută într-o pădure din Timiş

Gabriel Iosa25 octombrie 2016
discutii-centura-lugojului-drumul-tapiei-intersectie-foto-cetateanul-5

Noul șef al poliției Lugoj, cu ochii pe accidentele de pe centură. „Vom face notificări pentru un sens giratoriu”

Gabriel Iosa25 octombrie 2016
ora-de-iarna

Atenție: se schimbă ora. Când trecem la ora de iarnă

Iasmina Olariu25 octombrie 2016
1-leu

Doi lugojeni s-au judecat doi ani pentru un leu. Gălăgia făcută de o fetiță, sămânța scandalului

Daniel Dancea25 octombrie 2016
ziua-armatei-romane-lugoj-foto-cetateanul-8

[FOTO] Ziua Armatei Române, sărbătorită la Lugoj cu defilare şi depuneri de coroane

Gabriel Iosa25 octombrie 2016
grand-corso

Patronii din Lugoj investesc în terase încălzite pentru la iarnă, dedicate fumătorilor şi celor care vor să bea o cafea printre nămeţi

Gabriel Iosa24 octombrie 2016
politia noaptea foto lugojinfo

Rupt de beat, la plimbare cu maşina pe străzile din Lugoj! Cât a băut un lugojean înainte de a se urca la volan

Gabriel Iosa24 octombrie 2016
casa-de-pensii-timis

Haos la Casele de Pensii Lugoj şi Timişoara, din cauza unui server căzut! Cozile dau pe afară din sedii, pensionarii sunt revoltaţi

Gabriel Iosa24 octombrie 2016
concurs-dovleci-lugoj

La Lugoj se caută cel mai frumos dovleac! Cum participi la prima ediţie Miss Dovleac Lugoj

Gabriel Iosa24 octombrie 2016
petrica-miulescu-irimica-si-nicoleta-sarbu

Rugi de Sf. Dumitru în două localități din zona Lugoj-Făget

Iasmina Olariu21 octombrie 2016
traian-tataru-politia-lugoj

EXCLUSIV! Noul şef al Poliţiei Lugoj crede că legea e singura soluție pentru problemele create de romi

Gabriel Iosa21 octombrie 2016