Autoliv Lugoj

Actualitate

Cum au stabilit judecătorii cine este vinovat pentru producerea unui accident după o „triplare” pe drumul Lugoj-Făget

Cum au stabilit judecătorii cine este vinovat pentru producerea unui accident după o „triplare” pe drumul Lugoj-Făget

Business Strategist

Magistrații Judecătoriei Lugoj și ai Tribunalului Timiș au finalizat judecata într-un dosar destul de complicat în care se cerea stabilirea vinovatului pentru un accident produs în urmă cu un an și jumătate pe drumul Lugoj-Făget. E vorba de un accident produs după o „triplare” pe șosea în urma căruia nu au rezultat victime, ci doar daune materiale.

Șoferul unui Mercedes a fost penalizat cu șase puncte amendă și reținerea permisului de conducere după un accident petrecut în 3 august 2014 pe drumul Lugoj-Făget. În incidentul rutier au fost implicare trei mașini: o Dacie, un Opel și un Mercedes. După producerea accidentului, polițiștii au considerat că vinovat de producerea accidentului este șoferul Mercedesului care a provocat o „triplare” după ce a încercat să depășească Opel-ul aflat deja în depășirea Daciei.

Șoferul Mercedesului a contestat în instanță procesul verbal întocmit de Poliție, iar prima fază a procesului s-a judecat la Judecătoria Lugoj. Magistrații de aici au dispus și efectuarea unei expertize din care a rezultat că vinovat de producerea accidentului a fost șoferul Opel-ului, care a intrat în depășire după ce Mercedesul era deja angajat în depășirea Opel-ului și a Daciei.

„Declaraţia martorului PSA se coroborează atât cu planşele foto, din care rezultă avariile, cât şi cu raportul de expertiză administrat în cauză. Astfel, din coroborarea acestor probe instanţa reţine că autoturismul Opel s-a angajat în depăşirea autoturismului Dacia, în momentul în care autoturismul Mercedes era deja în depăşire şi aproape paralel cu autoturismul marca Opel. Mai mult, coliziunea dintre autoturismule Opel şi Dacia confirmă faptul că autoturismul Opel era angajat în depăşire, doar cu un moment înainte producerii accidentului (având în vedere avariile celor doua autoturisme)”, au arătat magistrații Judecătoriei Lugoj în sentința în care au arătat că vinovat de producerea accidentului este șoferul autoturismului Opel.

Sentința Judecătoriei Lugoj a fost atacată în instanță, iar magistrații Tribunalului Timiș au respins apelul ca fiind formulat cu întârziere. Totuși, pe fond, judecătorii Tribunalului Timiș au reținut că sentința Judecătoriei Lugoj este corectă. „Tribunalul apreciază că în mod corect şi-a întemeiat prima instanţă soluţia şi pe concluziile expertului, concluzii care prin cele trei variante posibile ale dinamicii producerii accidentului confirmă dubiul care se interpretează în favoarea petentului. De altfel, expertul a opinat că varianta cea mai apropiată de realitate este varianta a treia conform căreia autoturismul Opel s-a angajat în depăşirea autoturismului Dacia, în momentul în care autoturismul Mercedes era deja în depăşire şi aproape paralel cu autoturismul marca Opel (fiind foarte greu de crezut că un conducător auto, în mod conştient, se angajează într-o depăşire a unui autovehicul care se afla deja în depăşire, pe un sector de drum ce nu permite acest lucru), cel mai probabil fără a observa autoturismul Mercedes, variantă susţinută şi de declaraţia martorului PSA şi planşele foto, din care rezultă avariile”, se arată în sentința Tribunalului Timiș. Șoferul Opel-ului a fost obligat să achite și 2.000 de lei costul expertizei și al cheltuielilor de judecată.

Sursa foto: www.scoalarutiera.ro

Clic pentru a adăuga un comentariu

Lasă un răspuns

Mai multe în Actualitate

Garda Lugojeană, mesaj dur pentru edilii oraşului! Cimitirul Eroilor a ajuns o groapă de gunoi

Daniel Groza23 martie 2017

UPDATE FOTO: Ce au ridicat poliţiştii de la tânărul din Coşteiu care vindea tutun pe internet

Gabriel Iosa22 martie 2017

EXCLUSIV „Făbricuță” de tutun în casa unui tânăr de lângă Lugoj. L-a dat de gol anunțul la mica publicitate

Daniel Dancea22 martie 2017

60 de minute de beznă la Lugoj în weekend, cu ocazia evenimentului “Ora Pământului”

Gabriel Iosa21 martie 2017

Zeci de lugojeni amendaţi pentru centura de siguranţă! Un şofer, prins în timp ce vorbea la telefon

Gabriel Iosa21 martie 2017

“Kong: Insula Craniilor”, filmul săptămânii la Cinema Bela Lugosi

Gabriel Iosa20 martie 2017

Un primar de lângă Lugoj îşi pierde funcţia. A fost găsit în conflict de interese de Agenţia Naţională de Integritate

Daniel Groza20 martie 2017

Radar Fantomă, în curând pe autostrada Timişoara-Lugoj-Deva

Gabriel Iosa17 martie 2017

[VIDEO] Accient între Lugoj şi Buziaş! Una dintre victime venea de la spital

Gabriel Iosa16 martie 2017

Bătrân de 84 de ani din Lugoj, furat de 17.000 de lei de către trei tâlhari! Bărbaţii au fost prinşi în timpul faptei

Gabriel Iosa16 martie 2017

DIICOT şi mascaţii au descins la Lugoj, la un tânăr care distribuia materiale pornografice cu minori pe internet

Gabriel Iosa16 martie 2017

Poliţia Lugoj rămâne fără comandant de la 1 aprilie

Gabriel Iosa15 martie 2017
%d blogeri au apreciat: