Cum construiesc singur casa: de la proiect, până la alegerea ușilor de interior

0

Decizia de a-ți construi o casă este una cât se poate de dificilă, având în vedere că dincolo de planificările minuțioase, se află o investiție uriașă. Nimic nu se compară însă cu sentimentul de confort și siguranță pe care o locuință ni-l oferă fiecăruia dintre noi. De la proiect la realizare, construcția unei case este un proces amplu, ce necesită părerile unor experți, chiar dacă iei decizia de a construi cea mai mare parte a casei pe cont propriu. O casă trebuie privită ca o investiție făcută pe termen lung sau chiar pe viață, de aceea este imperios necesar ca investițiile pe care le faci să se îndrepte încă de la început în direcția corectă, de aceea este recomandat ca toate deciziile pe care le iei, sa fie rezultatul unor îndelungi cugetări.

Construcția unei case începe desigur cu schițarea unui plan foarte bine pus la punct și pentru care vei avea nevoie desigur de sprijinul unui arhitect. Este important însă să știi cu exactitate ce anume îți dorești de la viitoarea locuință, ținând desigur cont și de spațiul (teren) disponibil. Iată așadar câțiva pași peste care este important să nu sari!

Proiectul casei

Într-o prima etapă, este foarte important să alcătuiești proiectul casei, astfel că vei avea nevoie de un arhitect în acest sens. Orice construcție care nu dispune de un astfel de proiect, este construită în mod ilegal, de aceea este considerat un pas important, peste care nu vei putea sări. Proiectul casei reprezintă practic schița locuinței tale, de aceea este foarte important să te asiguri că știi cu exactitate care îți sunt exigentele în ceea ce privește locuința.

Cumpărăturile numeroase de materiale

Pentru a da startul construcției, vei avea nevoie de o multitudine de materiale de construcție, care astăzi se regăsesc cu mare ușurință, chiar și la un click distanță. Este important ca aceste achiziții să fie făcute din timp, astfel încât să le poți avea mereu la îndemână. Indiferent că este vorba despre ciment, utilele echipamente de protecție sau diferite scule și unelte, este recomandat să te asiguri că dispui de toate cele necesare încă de la debutul construcției.

Alege cu atenție finisajele și întreg stilul casei

Un alt aspect asupra căruia este indicat să îi acorzi atenție încă de la început are legătură cu finisajele și întreg stilul de amenajare al casei. De ce? Pentru că în funcție de acest aspect, vei ști cu precizie ce uși de exterior să alegi, ce materiale, culori și forme. Toate aceste detalii sunt absolut esențiale în crearea unei identități pentru locuința ta.

Nu fă niciodată rabat de la calitate

Chiar dacă calitatea presupune costuri de construcție mai ridicate, trebuie să ții mereu cont de faptul că o casă este o investiție făcută pe termen lung sau chiar pe viață în marea majoritate a cazurilor. Calitatea înseamnă estetica și durabilitate mai presus de orice altceva, iar atunci când vine vorba despre confortul și siguranța întregii familii, cu certitudine niciun cost nu este prea mare.

Evită să construiești mai mult decât este necesar

Cu toții visăm la locuințe mari și spațioase, însă acest lucru presupune adesea costuri foarte ridicate și de cele mai multe ori inutile. Este de prisos să ai o locuință cu 5 camere dacă tu vei reuși să ocupi doar 2 dintre acestea.

Citește și