Cum își câștigă existența Prințul Harry și Meghan Markle?

0

Prințul Harry spune că familia sa a întrerupt susținerea financiară după ce el și soția sa, Meghan, s-au „retras” din viața monarhală și s-au mutat în California.

Deci, din ce își câștigă banii?

Prințul Harry și Meghan primesc bani de la Familia Regală?

Ducele și ducesa de Sussex au anunțat în ianuarie 2020 că vor să nu mai fie membri lucrători ai familiei regale și că vor „lucra pentru” a fi independenți din punct de vedere financiar.

S-a înțeles că, cuplul va continua să primească bani pentru o vreme de la tatăl lui Harry în temeiul noului acord, deși nu este clar dacă acest lucru va proveni din Ducatul Cornwall – un vast portofoliu de investiții imobiliare și financiare – averea sa personală sau combinație a celor două.

Conturile prințului Charles sugerează că s-au cheltuit aproximativ 5,6 milioane de lire sterline pentru finanțarea activităților atât ale cuplului, cât și ale ducelui și ducesei de Cambridge, până în martie 2020.

Însă prințul Harry i-a spus lui Oprah Winfrey că Familia Regală „m-a întrerupt literalmente financiar” după acel moment.

Nu este clar dacă se referea la banii pe care cuplul îi primise anterior din veniturile prințului Charles de la Ducatul Cornwall, subvenția suverană finanțată de contribuabili sau ambele.

Detaliile din conturile prințului Charles pentru această perioadă nu au fost încă publicate, iar biroul său privat a refuzat să comenteze.

Sunt ducele și ducesa de Sussex bogați?

Atât ducele, cât și ducesa au o bogăție personală considerabilă.

Prințul William și prințul Harry au primit cea mai mare parte din averea de 13 milioane de lire sterline lăsată de mama lor, prințesa Diana.

Vorbind despre mutarea lor în SUA, el i-a spus lui Oprah că „am ceea ce mi-a lăsat mama și fără asta nu am fi putut face acest lucru”.

Se crede că prințul Harry i-au fost lăsate milioane de lire sterline de la străbunica sa, regina mamă, spune corespondentul regal al BBC, Nick Witchell.

În timpul carierei sale de actorie, ducesa de Sussex a câștigat o plată raportată de 50.000 de dolari (38.300 de lire sterline) pe episod pentru drama legală Suits. De asemenea, a condus un blog de stil de viață și și-a proiectat propria linie de modă pentru un brand canadian.

Ce alte venituri mai au?

Întrucât nu mai sunt „membri ai familiei regale”, Harry și Meghan sunt liberi să-și facă propriile venituri.

Cuplul nu a fost plătit pentru interviul cu Oprah, dar de când s-au mutat în SUA au încheiat oferte cu serviciile de streaming Netflix și Spotify. S-au speculat că aceste oferte valorează milioane.

Cine plătește pentru securitatea lor?

Când cuplul locuia în Marea Britanie, li s-a dat un detaliu de securitate oferit de Poliția Metropolitană. Nu se știe cât a costat acest lucru.

După ce guvernul canadian a anunțat că va înceta să asigure securitatea familiei, Harry și Meghan au decis să se mute în SUA.

Acolo, miliardarul american și magnatul media Tyler Perry le-a oferit cuplului o casă în care să stea și securitate în primele luni de blocare, a dezvăluit cuplul.

Întrebat de Oprah cum va reacționa cuplul la acuzațiile de „captare a banilor”, prințul Harry a spus că tranzacțiile cu Netflix și Spotify „nu au făcut niciodată parte din plan”, ci sunt necesare.

„Din perspectiva mea, tot ce aveam nevoie erau suficienți bani pentru a putea plăti securitatea, pentru a-mi păstra familia în siguranță”, a spus el.

Cine a finanțat cuplul când lucra la familia regală?

Înainte de a decide să se retragă de la îndatoririle lor regale, 95% din veniturile cuplului provin din veniturile prințului Charles din Ducatul Cornwall.

Banii de la Ducat – cu puțin peste 5 milioane de lire sterline în total în 2018-19 – acopereau atribuțiile publice ale prințului Harry și Meghan, precum și ale ducelui și ducesei de Cambridge, precum și o parte din costurile lor private.

Subvenția suverană finanțată de contribuabili a reprezentat celelalte 5% din veniturile lor.
Această subvenție este plătită de la guvern către Familia Regală pentru a acoperi cheltuielile pentru îndatoririle oficiale și îngrijirea palatelor regale. Acest exercițiu valorează în total 85,9 milioane GBP și este finanțat din profiturile din Crown Estate – proprietăți comerciale deținute de Crown.

Ducele și ducesa au anunțat în septembrie că au rambursat costul de 2,4 milioane de lire sterline pentru renovarea locuinței lor, Frogmore Cottage din Windsor, o factură plătită inițial de contribuabilul britanic.

Sursa: Financiarul.ro

Citește și