Actualitate

Cum îşi explică decizia judecătorii care au obligat Poliţia să îl păzească pe liderul unui clan de romi din Lugoj

Cum îşi explică decizia judecătorii care au obligat Poliţia să îl păzească pe liderul unui clan de romi din Lugoj

Autoliv

Motivele pentru care judecătorii Curţii de Apel Timişoara au dispus protejarea lui Ioan Mihai, liderul unui clan de romi din Lugoj, nu pot fi făcute cunoscute publicului larg. Potrivit legii, astfel de decizii se iau în condiţii de confidenţialitate, iar judecătorii au explicat că nu pot să facă publice motivele pentru care au dispus protecţia lui Ioan Mihai.

Poliţiştii lugojeni s-au confruntat cu o situaţie fără precedent după ce au fost obligaţi să îl păzească pe liderul unui clan de romi din Lugoj, inclus într-un program de protecţie. Astfel, judecătorii Curţii de Apel Timişoara au dispus ca poliţiştii să îl păzească şi să îl supravegheze pe Mihai pentru a-i asigura protecţia.

La solicitarea formulată de ziarul „Cetăţeanul” în baza legii 544/2001, privind liberul acces la informaţii, de comunicare a motivării deciziei prin care s-a dispus protecţia lui Ioan Mihai, Curtea de Apel a emis un răspuns în care arată că informaţiile nu pot fi făcute publice, potrivit legii astfel de decizii luându-se în condiţii de confidenţialitate.

„Urmare a solicitării dumneavoastră , înregistrată la Curtea de Apel Timişoara vă comunicăm că nu putem da curs celor solicitate întrucât obiectul dosarului în care s-a pronunţat încheierea solicitată a fost protecţie parte vătămată, iar conform art. 128 alin. 7 din Codul de procedură penală, încheierea prin care se dispune măsura de protecţie se păstrează în condiţii de confidenţialitate”, se arată într-un răspuns al Curţii de Apel Timişoara comunicat ziarului “Cetăţeanul”.

Chiar dacă judecătorii nu pot comunica motivele pentru care au dispus protecţia lui Ioan Mihai, din datele publice de pe portalul instanţelor de judecată reiese că decizia are legătură cu conflictul dintre Ioan Mihai, pe de o parte, şi Boţ Iulian Senior şi fiul său, Boţ Iulian Junior, zis Viscol, pe de altă parte. Pe rolul Curţii de Apel Timişoara există un proces în care cei doi membri ai familiei Boţ sunt judecaţi pentru un scandal cu pistoale petrecut în urmă cu doi ani. Procesul se reia în septembrie.

Vezi comentarii (1)

1 Comment

 1. victor L

  20 august 2015 at 19:06

  Politistii lugojeni nu au fost „obligati”, ci au ca sarcina de serviciu pazirea lui Ioan Mihai.
  Sigur ca „are legătură cu conflictul dintre Ioan Mihai, pe de o parte, şi Boţ Iulian Senior şi fiul său, Boţ Iulian Junior, zis Viscol, pe de altă parte”.
  Dar nu numai.
  Sigur ca Ioan Mihai a ciripit foarte multe despre ceilalti, iar Justitia a acceptat sa fie protejati; se practica si la case mai mari.
  NB,
  poza masinii este mai veche si masina e in miscare, ca doar nu sta masina „pîrcu-n drum” 😛 O sa vina cei de la circulatie sa le dea amenda.

Lasă un răspuns

Mai multe în Actualitate

Lugojean, evadat din Spania, prins la Timişoara! Individul, extrem de periculos, avea de executat 15 ani de închisoare

Daniel Groza26 mai 2017

Invitaţie la plimbare pe bicicletă, pe un traseu de 30 de kilometri în zona Lugojului

Cetateanul26 mai 2017

Puteţi să ajutaţi spitalul lugojean dacă mergeţi la un spectacol folcloric

Daniel Groza26 mai 2017

Tânărul bătut de ţigani: “Au sunat-o pe mătuşa mea, să-mi retrag plângerea, că ne omoară”

Cetateanul26 mai 2017

Un nou conflict provocat de romi. Au snopit în bătaie un tânăr care se plimba pe stradă cu prietena sa

Cetateanul25 mai 2017

FOTO – Un primar de lângă Lugoj s-a pozat dezbrăcat, iar fotografiile au ajuns pe facebook:”Mi-au fost furate din telefon”

Cetateanul24 mai 2017

S-a urcat la volan fără permis de conducere. Acum are dosar penal

Cetateanul24 mai 2017

Lucrările la Colonada de la Buziaş se apropie de final. Aleea pe care s-a plimbat împărăteasa Sisi îşi recapătă strălucirea

Cetateanul24 mai 2017

Unde găseşti un loc de muncă în zona Lugojului. Care sunt firmele care fac angajări în această săptămână

Cetateanul23 mai 2017

VIDEO – Accident grav pe Autostrada Timişoara – Lugoj. Şapte persoane, printre care şi un copil printre pasagerii microbuzului implicat în coliziune

Cetateanul23 mai 2017

Încă un avion a „aterizat” în parcul de la Buziaş. A costat 3.000 de euro

Cetateanul23 mai 2017

Meridian 22 opreşte apa în tot Lugojul, pentru a trece pe noua reţea

Cetateanul22 mai 2017
%d blogeri au apreciat: