Cum îți ajuți inima mâncând ciocolată neagră

0

Densă, amăruie și satisfăcătoare, majoritatea dintre noi cu greu rezistăm în fața ei. Probabil că deja ți-ai dat seama, este vorba despre ciocolata neagră, bineînțeles. Și nu doar că acesta este cel mai adorat desert de pe întreaga planetă, dar vine însoțită și de foarte multe beneficii asupra sănătăți, printre care se numără și beneficiile pentru inimă. Asta dacă bineînțeles, o vom consuma cu moderație.

Întâi de toate, ciocolata neagră conține o cantitate foarte mică de zahăr, comparativ cu cea albă sau cea cu lapte. Și un alt aspect și mai important, are o masă foarte mare de cacao, produs plin de antioxidanți și flavonoizi, substanțe care ajută la păstrarea unei inimi sănătoase.

De ce este benefic să consumăm ciocolată neagră

Flavonoizii reprezintă o moleculă ce se regăsește în semințele de cacao, dar și în alte plante precum: mere, citrice, afine sau ceai verde sau negru. Mai multe cercetări din ultimii ani au evidențiat faptul că aceștia pot scădea tensiunea în cazul persoanelor care se luptă cu hipertensiunea. De altfel, antioxidanții au proprietăți asemănătoare. Și aceștia reprezintă un tip de molecule ce repară celule deteriorate din organism și scad riscul bolilor cardiovasculare.

De asemenea, ciocolata neagră facilitează fluxul de sânge și ajută la prevenirea formării de cheaguri de sânge. Consumul de ciocolată neagră poate înlătura rigidizarea arterelor sau arterioscleroza.

Ca să te poți bucura de efectele ciocolatei, aceasta trebuie să aibă un procentaj cât mai mare de cacao și unul cât mai scăzut de lapte și unt de cacao. Așadar, alege ciocolata ce conține peste 70% cacao. De altfel, ciocolata înrăutățește sănătatea decât o îmbunătățește dacă nu este consumată cu moderație. Dacă este o ciocolată de calitate, 100 de grame de ciocolată neagră cu 70-85% cacao conține: 11 grame fibre, 67% din necesarul zilnic de fier, 58% din necesarul zilnic de magneziu, 89% din necesarul zilnic de cupru și 98% din necesarul zilnic de mangan. În plus, conține foarte mult potasiu, fosfor, zinc și seleniu.

Nu mânca necontrolat

Bineînțeles, 100 de grame înseamnă o cantitate destul de mare și nu ar trebui consumată în fiecare zi. Toate aceste substanțe nutritive vin la pachet cu un aport de 600 de calorii și o cantitate medie de zahăr. Oricât ai vrea, nu poți mânca atât de multă ciocolată pentru a-ți scădea hipertensiunea fără însă să îți crești totodată și glicemia, greutatea corporală și să îți cauzezi alte boli, precum diabetul. De altfel, poți suplimenta cantitatea de flavonoizi și antioxidanți din alte surse, precum: migdale, fructe de pădure, citrice, spanac sau ceai verde sau negru.

Sursa: clickpentrufemei.ro

Sursa – Glow Magazin.

Citește și