Organismul uman nu poate supraviețui fără prezența vitaminelor. Așadar, atunci când apar carențe de vitamine, corpul începe să transmită semnale și este esențial să le acordăm atenție acestora. Așadar, citește mai departe și află care sunt simptomele dar și soluțiile pentru carența de vitamine.
Care sunt simptomele unor carențe de vitamine
De exemplu, dacă ți s-a întâmplat să simți o stare neplăcută la nivel epiletal, mâncărimi bruște pe mâini, picioare, amorțire a mâinilor și a picioarelor, sau dacă cumva ai făcut sport sau aerobic înainte, este posibil să te confrunți cu o carență de vitaminele: B9 (acid folic) și B12 (Cianocobalamină). De asemenea, dacă aceste vitamine nu se regăsesc în raportul care trebuie respectat în organism, ele duc la stări de depresie, de anxietate, oboseală, dar și unele dereglări hormonale.
Poate puține persoane cunosc faptul că vitamina B9 are un rol foarte important în realizarea globulelor roșii, metabolizarea proteinelor, are un rol important pentru sintetizarea adecvată a ADN-ului, ARN-ului și mai mult decât atât, cercetătorii au hotărât că această vitamină scade riscul de malformații congenitale și previne nașterea prematură. Femeia care își administrează un supliment de 0,4 mg/zi cu cel puțin un an înainte de a rămâne însărcinată, va avea un risc cu 70% mai redus de a naște prematur.
De asemenea, vitamina B9 scade drastic formarea cancerului de col uterin. S-a demonstrat faptul că, administrarea zilnică previne și înlătură riscul de displazie cervicală, o fază ce conduce la cancerul de col uterin.
Cobalamină sau cianocobalamina, sau vitamina B12 reprezintă un compus coordinativ, ce conține cobaltul. Aceasta se numără printre vitaminele din grupa B și reprezintă un rol de coenzimă în ceea ce privește unele procese metabolice.
Aceasta este o vitamină hidrosolubilă implicată în metabolismul oricărei celule din corpul uman. Vitamina B12 are un rol esențial în metabolismul acizilor grași și al aminoacizilor.
Cu alte cuvinte, este esențial să acordăm atenție simptomelor și să ne acordăm doza zilnică recomandată de vitamine. O alimentație echilibrată și sănătoasă ne poate ajuta în această direcție.
Sursa – Glow Magazin.