Cum iti poti alege corect cardurile de memorie

0

Atunci cand vrei sa extinzi memoria dispozitivelor tale, ai nevoie de cele mai bune carduri de memorie care sa te ajute in acest sens. Uneori, se poate intampla ca memoria de la telefon, de la camera de fotografiat sau de la alte dispozitive sa nu fie suficient de mare si sa ai nevoie de mai mult spatiu in care sa iti stochezi informatiile si documentele. In aceasta situatie, cea mai buna solutie este aceea de a apela la carduri de memorie cu ajutorul carora sa extinzi memoria dispozitivelor tale.

Tipul de capacitate a cardului de memorie se gaseste adesea in nume. Iata o defalcare a diferentelor dintre SD, SDHC, SDXC si SDUC.

  • SD : Acestea au fost primele carduri SecureDigital (SD) si au o capacitate de pana la 2 GB. Este posibil sa le mai gasesti denumite si SDSC.
  • SDHC: Urmatoarea generatie de carduri SD, SDHC (High Capacity), capacitate crescuta de pana la 32 GB .
  • SDXC: a treia versiune de carduri SD, SD Capacitate Extra, a crescut foarte mult spatiul de stocare de pana la 2TB , sau 2,048GB.
  • SDUC: Cea mai recenta generatie de carduri SD anuntata in vara anului 2018, SDUC (Ultra Capacity) va avea o capacitate maxima de 128 TB.

In functie de modul in care vei monta aceste carduri vei avea nevoie si de adaptoare SD pentru carduri care sa te ajute sa montezi cardul in dispozitiv.

Viteza magistralei cardului de memorie

Diferite carduri microSD au, de asemenea, viteze de transfer cu date diferite, iar acest lucru este important de remarcat pe baza tipului de suport pe care inregistrati. De asemenea, va afecta cat de repede puteti prelua datele in postproductie.

Iata o explicatie a vitezei magistralei UHS-I, UHS-II si UHS-III a cardului de memorie.

UHS-I are o viteza teoretica a magistralei de 104 MB / s, dar viteza reala de transfer poate varia intre 50-95 MB / s, in functie de dispozitivul pe care il ai si de producatorul cardului. Viteza maxima a magistralei UHS-II este de 312 MB / s. Viteza reala de transfer va depasi cel mai probabil in jur de 299-300 MB / s,  in functie de producatorul cardului si de dispozitivul utilizat. De aceea este important ca atunci cand cumperi carduri de memorie pentru telefoane sa tii cont de producator. Exista o diferenta intre viteza magistralei cardului de memorie si clasa de viteza .

„Speed ​​Class” este numarul din „C” mare si va fi fie 2, 4, 6 sau 10. Aceste numere corespund numarului minim de viteze de scriere secventiale MB / s. Nu necesita UHS-I, II sau III. „Clasa de viteza UHS” defineste viteza minima de scriere secventiala pe magistrala Ultra High Speed. Este numarul din „U” si este fie 1, fie 3. U1 are o viteza de scriere secventiala de 10 MB / s, in timp ce U3 are o viteza de scriere secventiala de 30 MB / s. Acest lucru necesita o magistrala de transfer de date UHS-I, II sau III.  UHS clasa 3 NU este UHS-III .

„Clasa de viteza video” este o clasa de viteza mai noua conceputa pentru inregistrarea video cu rezolutie mai mare. Este numarul de langa „V” pe cardurile care au astfel de optiuni. Numarul de langa V va fi fie 6, 10, 30, 60 sau 90 si specifica viteza minima de scriere secventiala MB / s.

In magazinul online iUni poti gasi mai multe tipuri de carduri pe care sa le utilizezi pentru dispozitivele tale si pe care le poti alege tinand cont de modul in care vor fi folosite si de capacitatea de care ai nevoie.

Citește și