Cum îți poți regenera părul în profunzime

0

Dacă ai început să vezi că pierzi cantități mari din părul tău, încă nu îți îndrepta atenția către tratamentele foarte scumpe. Ai putea să încerci câteva remedii naturale care acționează delicat și eficient.

Odată cu trecerea anilor, este posibil să observi cum părul tău începe să se rărească tot mai tare. De asemenea, experții aproximează că mai bine de 60% din persoanele cu vârste de peste 20 de ani încep să aibă probleme cu pierderea părului. Un lucru bun este că există anumite preparate realizate din plante sau ingrediente naturale ce vor fortifica și hidrata firul de păr, va îndepărta mătreața și îi va conferi părului un aspect sănătos și strălucitor.

Șampon de urzică, realizat în casă

Urzica se numără printre cele mai renumite remedii contra pierderii părului. Și acest lucru grație proprietăților sale astringente, tonice și antiinflamatorii. Poți utiliza această plantă sub forma unui șampon. Mixează două linguri de decoct de urzică (patru linguri de plantă se vor fierbe în 300 ml apă, preț de 10 minute), cu 10 gălbenușuri de ouă de prepeliță și trei lingurițe de ulei de măsline extravirgin. Folosește acest șampon pentru a te spăla pe păr de trei ori pe săptămână, pentru o perioadă de cel puțin șase luni, timp în care este recomandat să nu utilizezi alte tipuri de șampon sau produse de înfrmusețare.

Masaj capilar cu ulei de măsline pentru 10 seri la rând

O altă idee de remediu natural ce ajută la refacerea părului de la rădăcină dar care totodată îi va oferi strălucire, este uleiul de măsline. Astfel, în fiecare seară, timp de 10 zile consecutive, masează-ți pielea capului cu acest ulei, iar pe timpul nopții ține capul învelit.

Regenerează-ți și nuanțează-ți părul cu frunze de nuc

Poți obține un păr mult mai rezistent și îi poți da de asemenea reflexii brunete dacă vei face de două ori pe săptămână, perioadă de o lună, băi cu infuzie din frunze de nuc. Adaugă patru linguri de frunze într-un litru de apă clocotită și lasă să se infuzeze timp de 15 minute. Mai apoi, strecoară și utilizează lichidul obținut pentru clătirea părului după spălare.

Sursa: clickpentrufemei.ro

Sursa foto: pixabay.com

Sursa – Glow Magazin.

Citește și