Cum poți integra așa cum trebuie electrocasnicele în bucătăria ta?

0

Urmează să te muți în curând în noua ta casă sau în noul apartament și nu știi ce să faci pentru a integra așa cum trebuie cele mai bune modele de electrocasnice la tine în bucătărie? Iată câteva idei sau sfaturi de care să ții cont pentru a reuși.

Gândește-te la aspectul general al bucătăriei. Prima întrebare la care trebuie să răspunzi- ce stil îți place cel mai mult atunci când vine vorba despre electrocasnice? Îți plac mai multe cele cromate sau cele în nuanțe de alb? Preferi electrocasnicele care se pot încorpora mai discrete sau cele care ocupă mai mult loc precum modelele de hote pentru insulițe?

Respectă regula triunghiului de activitate. Un alt element sau lucru primordial de care să ții cont- triunghiul de activitate. Este cel care poate fluidiza circulația prin bucătărie. Astfel că ai nevoie de frigidere, de cuptoare și de plite în același loc unde este și chiuveta la o distanță rezonabilă pentru a  evita deplasările inutile.

Pentru a obține o bucătărie cât mai funcțională trebuie ca acest triunghi de activitate să fie redus cât mai mult cu putință. În mod ideal, plita și cuptorul ar trebui să fie puse între frigider și chiuvetă. Dacă ai o bucătărie cu o amenajare paralelă, plita trebuie să fie pusă vizavi de frigider și de chiuvetă.

Trebuie să încerci să facilitezi accesul la frigider. Cel mai bine ar fi să fie în capătul bucătăriei, dar nu în colț pentru a nu jena accesul la acesta sau la unele dulapuri din bucătărie. Zona rece nu trebuie să fie departe de cuptor sau de plită.

Ține cont și de nevoile tale zilnice. Înainte de a alege electrocasnicele pentru bucătărie, trebuie să ții cont și de nevoile tale zilnice. Țin cont, bineînțeles, de mărimea casei tale, dar și de obiceiurile tale. De exemplu, nu vei alege un cuptor sau un frigider foarte mare dacă nu ai o familie numeroasă.

Adaptează-te spațiului disponibil. După ce ai făcut lista cu electrocasnicele de care ai neapărată  nevoie, trebuie să vezi și cum vor fi acestea aranjate pentru a vedea care este spațiul de care dispui. Nu vrei să supraîncarci spațiul cu aparate prea impozante sau cu aparate cărora nu le vei găsi până la urmă utilitatea.

Este foarte important și să organizezi spațiul. Obiectele sau aparatele mai mici de care nu ai nevoie pot să fie puse în dulapuri sau sus pe mobilă.

Citește și