Cum să ameliorezi durerile de stomac din timpul sarcinii. Ce medicamente ai voie să iei

0

Ce medicament putem să luăm atunci când ne doare stomacul în timpul sarcinii? Este o întrebare des adresată de către femeile însărcinate care se confruntă cu o astfel de problemă.

Ținând cont de faptul că, în perioada sarcinii nu este recomandată administrarea medicamentelor fără indicația medicului, o primă încercare de a trata durerea abdominală în perioada sarcinii poate reprezenta un simplu Paracetamol. Dacă durerile se mențin însă, va fi necesar un consult medical în persoană, singura modalitate sigură de a diagnostica durerea sau de a exclude cauzele importante.

Cum să ameliorezi durerile de stomac fără administrarea de medicamente?

Asemeni și altor afecțiuni, crampele abdominale din perioada sarcinii pot fi ameliorate cu ajutorul unor mici modificări legate de alimentație sau stil de viață. În cazul unor astfel de afecțiuni trebuie să:

  • Iei mese mici, dar dese. Atunci când stomacul este gol, acizii stomacali nu pot digera altceva în afară de proprii pereți, lucru ce poate duce la unele crampe abdominale. Din acest motiv, este indicat să ai mereu ceva de mâncat la îndemână.
  • Fă exerciții fizice în mod frecvent, dar moderat. Efortul fizic realizat în mod moderat ajută la o cirulație mai eficientă a sângelui și la păstrarea elasticității ligamentelor.
  • Adoptă o alimentație bogată în fibre. O alimentație bogată în nutrienți ce include legume și fructe păstrează bunăstarea organismului și facilitează metabolismul.
  • Bea apă cât mai multă. O hidratare permanentă nu este doar succesul frumuseții, ci și a sănătății optime, mai ales atunci când trebuie să te hidratezi cât pentru două persoane. Dacă apa simplă nu pare îndeajuns de bună pentru tine, poți să consumi ceaiuri sau sucuri naturale din fructe proaspete.
  • Du-te la baie ori de câte ori ai nevoie. Având în vedere că uterul este într-o continuă creștere și pune presiune pe vezică, vei resimți mai des nevoia de a merge la toaletă. Astfel, este important să duci această funcție fizică până la capăt, pentru a elimina presiunea abdominală și astfel și disconfortul resimțit la nivelul abdomenului.
  • Odihnește-te cât de mult poți. În cele din urmă, cel mai eficient tonic este somnul. În timp ce dormim, corpul nostru își va reface energia necesară, înlăturând așadar în mod natural senzația de disconfort.

Sursa – Glow Magazin.

Citește și