Cum să cureți încălțămintea din piele întoarsă acasă

0

Tindem să credem că nu există femeie care nu aibă sau care să nu fi avut cel puțin o dată o pereche de pantofi din piele întoarsă, sau o geantă, o haină, ori o fustă, motiv pentru care ne-am gândit că ar fi momentul să vă oferim câteva sfaturi pentru îngrijirea corespunzătoare a acestora.

Pielea întoarsă reprezintă un material mai delicat și mai capricios decât pielea normală, nu se poate da cu cremă de ghete sau cu ceară, dar există totuși câteva produse de curățat care sunt adaptate nevoilor acestui tip de piele și care nu lasă urme sau pete. Pentru ștergerea pantofilor din piele întoarsă puteți utiliza o cârpă moale, uscată sau umedă, ori un burete foarte fin și moale.

Dacă s-a murdărit, încălțămintea din piele întoarsă trebuie inițial uscată la temperatura camerei. După aceea, se va curăța cu o perie specială pentru a îndepărta murdăria sau praful și se utilizează produse speciale pentru acest tip de material, care se regăsesc în magazine, supermarketuri, chiar și în buticurile de pantofi.

Nu frecați intens suprafața încălțămintei, pentru că puteți strica fibrele, iar materialul poate să își piardă din aspect, calitate și culoare. Dacă după curățare folosiți anumite spray-uri speciale, veți putea păstra culoarea de bază a cizmelor sau pantofilor pentru mai multă vreme.

Dacă doriți să vă curățați pantofii sau gențile din piele întoarsă la domiciliu, trebuie să veți lângă voi următoarele produse:

  • gumă de șters de calitate (obișnuită, pentru creioane);
  • perie specială pentru pielea întoarsă (are firele foarte tari);
  • cârpă umedă;
  • oțet de vin alb.

Înainte de toate, utilizați guma pentru a înlătura petele cu atenție și pentru a nu deteriora materialul. Periați pielea cu peria specială pe care o puteți cumpăra din magazinele de încălțăminte sau de haine din piele. Puneți puțin oțet pe cârpa umezită și frecați petele cu această cârpă, după care lăsați să se usuce. Este posibil ca mirosul de oțet să rămână câteva zile după curățare.

Dacă pielea întoarsă are o pată de ulei, încercați să utilizați o pudră de talc pentru a absorbi uleiul. Puneți pudra la suprafață, peste pată, și lăsați peste noapte să acționeze, după care curățați cu peria specială.

O altă modalitate de curățare este de a ține pantoful pătat deasupra unui vas în care fierbe apă. Aburul va face pata să se înmoaie și va hidrata pielea, pe care o puteți curăța mai apoi cu ajutorul periei speciale pentru pielea întoarsă.

Sursa – Glow Magazin.

Citește și