Cum să îți administrezi banii corect în 5 pași

0

Capabilitatea de a administra banii personali, reprezintă una dintre cele mai esențiale aspecte din viața noastră, însă, nu foarte multe persoane o dețin. Ce-i drept, un lucru trist este și faptul că, în școală nu ne învață nimeni cum este cel mai indicat să ne administrăm banii corect și eficient sau să îți cheltui banii pe care reușești să îi câștigi.

5 Pași care te vor ajuta să îți administrezi mai ușor banii personali

  1. Determină-ți potențialul financiar

Înainte de toate, primul lucru pe care trebuie să îl faci până să îți realizezi un plan care să te ajute să îți administrezi banii personali, este să ne identificăm imaginea și potențialul financiar pe care îl deținem și pe care ni l-am dori.

În această direcție, am pregătit o serie de întrebări la care suntem nevoiți să răspundem cât se poate de sincer:

  1. Care este situația mea financiară?
  2. Cât venit obțin în fiecare lună?
  3. Câți bani de rămân la fiecare sfârșit de lună?
  4. De avem această situație?
  5. Cum putem îmbunătăți această situație?

Această modalitate este extrem de importantă, deoarece este pasul care ne va ajuta să le ducem la bun sfârșit și pe următoarele.

  1. Utilizează un buget personal

Este destul de important pentru noi ca persoane să știm care sunt cheltuielile noastre, care ne sunt planurile, listele de cumpărături necesare, sau din ce locuri de vor veni banii în casă. Este esențial să deținem un buget pentru că ne va arăta reflexia cheltuielilor și a câștigurilor noastre și de asemenea, ne va arăta unde se duc cheltuielile neprevăzute pe care le facem și pe care ar trebui să le oprim.

  1. Salvează și iar salvează

De acum înainte este momentul să începi să strângi bani. Încearcă să te ții cât mai tare de bugetul personal pe care îl ai și încearcă de asemenea să salvezi în fiecare lună o sumă de bani pentru acele „zile negre”, pentru acele cheltuieli neprevăzute importante sau pentru a face o investiție mult dorită.

Având în vedere faptul că tentația de a cheltui imediat banii pe care îi aveți este foarte mare, cel mai bine puneți-vă banii rămași într-un cont bancar pentru că așa veți fi determinați să vă gândiți de mai multe ori înainte de a-i retrage din cont.

  1. Utilizați tehnica EARN – SAVE – SPEND

Sunt foarte mulți oameni care imediat cum își câștigă banii, încep să îi cheltuiască. Tehnica pe care am menționat-o nu are la bază salvarea banilor, ci cheltuirea lor fără un scop anume, după care, la final de lună, să te gândești să îți pui deoparte câțiva din banii rămasi. Câștigă – Cheltuie – Salvează.

  1. Folosește un card personal în care să îți poți ține banii

Este indicat să folosiți mereu un card pe care să vă intre salariul, în care să vă depuneți economiile sau alți bani pe care îi mai aveți. Vă va fi de mare ajutor pentru a economisi, doar din faptul că banca este destul de departe de locuința dvs., iar pentru a încerca să scoateți niște bani va trebui să plătiți un comision. Acest lucru vă va face să vă gândiți de mai multe ori înainte de a face această mișcare.

Sursa: Financiarul.ro.

Citește și