Cum sa obtii fisa medicala auto in timp record si la pret redus?

0

Fisa medicala auto este un document obligatoriu pentru toti cei care doresc sa obtina permisul de conducere sau pentru cei care doresc sa il reinnoiasca. Daca testele necesare obtinerii fisei sunt facute intr-o clinica autorizata, intregul proces este o simpla formalitate care poate sa fie dusa la bun sfarsit in doar cateva ore.

Cum obtii fisa medicala auto in timp record si la pret redus?

Pentru a putea obtine rapid fisa medicala auto tot ceea ce trebuie sa faci este sa gasesti o clinica de incredere si sa pregatesti toate actele necesare. Toate clinicile medicale vor solicita urmatoarele documente:

  • Cartea de identitate sau buletinul;
  • In cazul in care in care doresti sa sustii examenul auto, fisa de scolarizare;
  • O adeverinta de la medicul de familie din care sa rezulte ca nu suferi de nicio boala cronica;
  • O scrisoare de la medicul diabetolog, daca este cazul.

De asemenea, daca porti ochelari de vedere, trebuie sa te prezinti cu ei la clinica, deoarece unul dintre cele mai importante teste medicale pentru obtinerea unei fise medicale auto este cel vizual.

Costul obtinerii fisei medicale este destul de mic (de regula, intre 100 si 200 de lei), iar timpul necesar este de maximum 24 de ore. Unele clinici medicale elibereaza fisa medicala pe loc, asa cum este si Standard Med.

Ce afectiuni pot pune probleme la obtinerea fisei medicale?

Scopul pe care il are fisa medicala auto este acela de a evita evenimentele neplacute din trafic. Pentru asta, toti cei care conduc vehicule trebuie sa fie apti in acest scop, atat din punct de vedere medical, cat si din punct de vedere psihologic.

fisa medicala auto

Afectiunile care pot pune probleme pentru obtinerea fisei medicale sunt urmatoarele:

  1. Afectiuni oftalmologice. Soferii trebuie sa aiba o acuitate vizuala buna. Acest lucru inseamna ca trebuie sa aiba un camp vizual corect, sa poata vedea in conditii de iluminate redusa si sa nu aiba diplopie sau sensibilitate la lumina puternica.
  2. Afectiuni ORL. Este obligatoriu ca fiecare sofer sa auda bine, in asa fel incat sa poata evita pericolele care apar alaturi de zgomote puternice;
  3. Afectiuni ale aparatului locomotor. Soferii care sufera de afectiuni ale aparatului locomotor pot pune in pericol siguranta in trafic. Tocmai de aceea, este esential ca acestia sa nu aiba astfel de probleme de sanatate;
  4. Afectiuni cardiovasculare sau diabet zaharat. Printre problemele medicale urmarite de medicii care completeaza fisa medicala se numara si afectiunile cardiovasculare sau diabetul zaharat. Acestea pot genera crize care duc la incapacitatea de a conduce si la un pericol real in trafic.
  5. Afectiuni de natura neurologica sau psihologica. Nu in ultimul rand, sunt vizate afectiunile de natura neurologica si psihologica. Tulburarile mintale congenitale sau tulburarile obtinute in urma unor traume pot pune in pericol toti participantii la trafic.

Pentru majoritatea oamenilor, fisa medicala auto este o simpla formalitate. Daca vei alege o clinica de incredere, acreditata de Ministerul Sanatatii si daca vei pregati cu atentie toate actele necesare, acesta ar trebui sa fie cel mai usor pas in vederea obtinerii permisului de conducere.

Citește și