Cum sa te imbraci la o cunuie civila

0

Cununia prietenei tale se apropie cu pași repezi? Începi să-ți faci tot mai multe griji că încă nu știi cu ce te vei îmbrăca? Ai aruncat câteva priviri rapide în dressing, dar ți se pare că nicio rochie nu se ridică la înălțimea evenimentului? Oprește-te pentru câteva clipe. Trage adânc aer în piept și ascultă: lucrurile nu sunt atât de complicate precum par. Într-adevăr, este vorba despre un eveniment elegant și, mai ales, despre una dintre cele mai importante zile din viața prietenei tale. Din punct de vedere vestimentar, însă, pretențiile nu sunt atât de ridicate ca în cazul unei nunți sau al unei gale, spre exemplu. Pe de altă parte, outfitul casual este exclus din start. Care este, așadar, cheia succesului unei ținute perfecte pentru cununia civilă? Echilibrul.

Elegantă, simplă și decentă – iată cele trei calități esențiale pe care le îndeplinește ținuta impecabilă pentru cununia civilă

După cum ai aflat deja, cununia civilă nu este un eveniment sofisticat, care impune purtarea rochiilor lungi, potrivite mai degrabă pentru evenimentele de seară. Astfel, recomandarea noastră este să optezi fie pentru o rochie scurtă, fie pentru o rochie midi. De asemenea, nu uita că, fiind vorba despre un eveniment formal, de zi, decența și discreția sunt esențiale. Prin urmare, evită decolteurile prea adânci, șlițurile prea sexy și, bineînțeles, rochiile mult prea scurte.

 

–   Evenimentele de zi permit, în general, mai multă flexibilitate în privința alegerilor vestimentare: dacă la o gală este esențial să porți rochie, acest lucru nu este obligatoriu și în cazul unei cununii civile. Așadar, dacă ai tot purtat rochii la toate evenimentele formale unde ai fost invitată în ultima vreme, iar acum simți nevoia de o schimbare, vestea bună este că poți înlocui rochia cocktail cu o salopetă lungă elegantă sau, de ce nu, cu un costum de inspirație masculină, alcătuit din sacou și pantaloni.

–  Burgundy, mov prună, negru – iată câteva dintre opțiunile cromatice spectaculoase care le fac în general cu ochiul doamnelor și domnișoarelor, dar care, trebuie să recunoaștem, sunt asociate mai degrabă evenimentelor de seară. Cea mai indicată paletă pentru o cununie civilă cuprinde culori calde, deschise, pastelate, mai ales dacă evenimentul are loc în plin sezon cald. Așadar, recomandarea noastră este să te îndrepți către nuanțe de bleu, roz, lila. În ceea ce privește accesoriile și încălțămintea – ei bine, culorile aprinse, cu ajutorul cărora creezi contrast, sunt binevenite de această dată. De exemplu, dacă alegi să porți o rochie nude midi, o poți evidenția cu o pereche de pantofi stiletto roșii sau cu un plic ușor îndrăzneț.

Regula de aur pe care să nu o uiți niciodată? La astfel de evenimente, evită albul.

-Poate că îți place machiajul de tip smokey eyes și adori să încerci, în general, combinații curajoase și jucăușe, însă acestea nu sunt nicidecum potrivite pentru o cununie civilă, oricât de bine ai ști să te machiezi singură sau oricât de priceput ar fi make-up artistul tău. În schimb, cu un machiaj discret, în nuanțe neutre, nu ai cum să dai greș. Iar dacă simți nevoia de o pată de culoare, amintește-ți ce ți-am spus la început: echilibrul este cheia! Astfel, pe lângă fardul de pleoape într-o nuanță discretă și pe lângă blush-ul natural, un ruj roșu este mai mult decât suficient.

Principiul simplității este valabil și în ceea ce privește coafura. Optează cu încredere pentru bucle lejere sau, dacă ai părul lung, pentru un coc de asemenea cât mai lejer. Important e să creezi o imagine care să nu dea impresia privitorilor că te-ai chinuit exagerat de mult.

 

 

Elegantă, simplă și decentă – iată cele trei calități esențiale pe care le îndeplinește ținuta impecabilă pentru cununia civilă.

Sursa: News24.ro.

Citește și