Cum se curăță corect avocado

0

Nu avem mereu norocul să găsim un avocado bine copt atunci când mergem la cumpărături, însă ni-l dorim foarte mult, așa că îl lăsăm la copt pe masa din bucătărie timp de 2-3 zile. Pentru că este foarte gustos. Și pentru că avocado este un fruct benefic din toate punctele de vedere. Cu toate acestea, este foarte important să știm cum să îl curățăm pentru a ne bucura din plin de pulpa sa foarte aromată și bogată în vitamine. Este foarte simplu. Uite ce trebuie să faci:

1. Taie fructul de avocado pe jumătate, pe lung, astfel încât sâmburele să rămână întreg într-una dintre cele două părți.

2. Înfige lama cuțitului în sâmburele de avocado până la jumătate pentru a-l putea trage și scoate. Nu este nevoie să te grăbești.

3. În funcție de gradul său de coacere, dar și de cum vrei să folosești acest fruct, pulpa de avocado se poate curăța în mai multe feluri.

Dacă fructul nu este îndeajuns de copt, este indicat să tai fiecare jumătate în mai multe feliuțe și abia după să îi cureți coaja. Mai apoi, dacă vrei să îl utilizezi în salată, poți tăia miezul în felii și mai subțiri sau în cuburi.

Dacă pulpa fructului este deja moale, foarte coaptă adică, o poți scoate rapid din jumătățile tăiate cu ajutorul unei linguri. Această metodă este indicată și dacă vrei să folosești avocado pentru piure sau dressing.

Sursa – Glow Magazin.

Citește și