Chiar dacă multe persoane se feresc să cosume fasole pentru că balonează, acest aliment este super gustos și ar trebui consumat periodic, mai ales că, dacă vei ține cont de câteva aspecte simple, vei obține un preparat delicios.
Iată care este cea mai ușoară cale de a pregăti fasolea:
În primul rând, alege foarte bine fasolea. Chiar dacă arată ireproșabil, cu toate că este ambalată, fasolea trebuie aleasă pentru că pot fi strecurate impurități iar unele boabe pot fi stricate.
Lasă fasolea să stea la înmuiat pentru câteva ore, sau mai bine din seara de dinaintea zilei în care ai vrea să o gătești. În acest fel, fasolea uscată se va hidrata și se va putea fierbe ușor, dar va și elibera substanțele ce provoacă indigestie, balonare și flatulență.
Atunci când te pregătești să gătești fasolea, schimbă apa în care a stat peste noapte și nu o fierbe în aceeași apă.
Schimbă apa în care fierbi fasolea de minimum 3 ori, de fiecare dată schimbând apa cu una de aceeași temperatură. Dacă nu vei face asta, fierberea se va opri, iar boabele rămân nefierte.
Dacă ai în plan să faci mâncare de fasole și ești pe cale să adaugi roșii sau bulion, nu le adăuga decât la final, pentru că roșiile cât și derivatele sale opresc fierberea, și iar riscăm să ne alegem cu o fasole nefiartă, conform rețetepractice.ro
Ai grijă ce vei alătura mâncării de fasole. Cu toate că bunicii noștri o mâncau în perioadele de post, adică fără carne, acum majoritatea oamenilor nu pot concepe fasolea fără afumătură, cârnați sau alte derivate din carne. Acest obicei este însă greșit, deoarece această combinație hiperproteică creează indigestie. Mănâncă mâncarea de fasole simplă, alături de o salată sau murături iar stomacul tău îți va mulțumi.
Sursa – Glow Magazin.