Cum se prepară plăcinta dobrogeană

0

Ai poftă de o plăcintă proaspăt scoasă din cuptor după o rețetă tradițională dobrogeană, care se prepară rapid și nici nu solicită multe ingrediente? Acest deliciu este nemaipomenit de savurat între mese, la cină, sau ca desert cu zahăr pudră deasupra.

De ce ingrediente vei avea nevoie pentru plăcinta dobrogeană

  • 4 ouă
  • 500 g smântână
  • 300 g unt
  • 1 pachet de foi de plăcintă
  • 500 g brânză telemea

Cum se prepară plăcinta dobrogeană

Se vor decongela foile de plăcintă, lăsate la temperatura camerei. Între timp, brânza se va da prin răzătoare. Topim untul și îl lăsăm să se răcească, după care se ia câteva o foaie de plăcintă, se întinde pe masa de gătit și se unge cu unt. Peste ea mai adăugați o foaie, se unge și aceasta cu unt, apoi peste cele două puneți un strat subțire de smântână și încă un strat gros de brânză, conform wowbiz.ro

Foaia se va rula până ce obțineți un sul, apoi îndesați sulul, ca și cum ar fi un acordeon desfăcut. Repeteați această procedură cu toate foile din pachet, apoi puneți-le într-o tavă unsă cu ulei. Sulurile se pun în tavă, așezate unul lângă altul. Untul topit care a mai rămas trebuie utilizat pentru ungerea întregii plăcinte din suluri compacte.

Într-un castron se bat cele patru ouă, după care se vor împrăștia proporțional cu ajutorul unei pensule. Aveți grijă să nu fie vreun loc neacoperit de ou. Înțepați rulourile cu o furculiță. Tava se va pune în cuptorul preîncălzit la temperatura de 200 de grade, timp de circa 30-40 minute.

Sursa – Glow Magazin.

Citește și