Politică

Dacă vrem normalitate, instituția familiei autentice este foarte importantă(P)

Dacă vrem normalitate, instituția familiei autentice este foarte importantă(P)

Autoliv

Alături de colegii mei din ALDE, am semnat zilele trecute iniţiativa „Coaliţiei pentru familie” care presupune modificarea constituției pentru a defini căsătoria ca uniune între bărbat şi femeie.

Chiar dacă sunt trecut de prima tinerețe, mă pot considera o persoană flexibilă, adaptată la nou și cu disponibilitate în fața opiniilor susținute de argumente clare.

Curtea Constituţională a României a avizat, cu unanimitate de voturi, iniţiativa constituţională care defineşte căsătoria ca uniunea dintre un bărbat şi o femeie.

Cum descrie codul civil instituția familiei

Conform noului cod civil familia este privită ca o entitate biologică şi social juridică, alcătuită din două persoane de sex diferit – soţi, uniţi între ei prin căsătorie.

Este adevărat că suntem într-o continuă schimbare, reorganizare și adaptare, pe tot parcursul vieții însă sunt lucruri de care dacă ne atingem și încercăm să le schimbăm, putem risca să ne pierdem reperele după care funcționăm.

Psihologii și studiile de până astăzi atestă că…

Un copil, pentru a se dezvolta armonios, are nevoie să se nască într-o familie biparentală, compusă dintr-o mamă (de sex feminin) și un tată (de sex masculin). Această nevoie este și pentru ca acel copil să aibă în fața lui atât un model masculin, o figură paternă de reper cât și unul feminin (figura maternă), altfel acesta riscă să dezvolte multiple probleme sau tulburări psihologice pe parcursul vieții.

Conform unui studiu recent, publicat în Social Science Research şi realizat de către profesorul Mark Regnerus de la Universitatea din Texas, „acei copii care se nasc şi cresc în familii de homosexuali sau de lesbiene au dificultăţi mari de adaptare socială, comparativ cu copiii născuţi şi crescuţi în familii heterosexuale”.

Statisticile întreprinse în vederea elaborării studiului au scos în evidenţă faptul că aceşti copii au şanse mai mari să devină şomeri şi şanse mai puţine să aibă o relaţie sănătoasă şi stabilă cu cineva.

Impactul asupra copiilor din familiile homosexuale

Cum se simt acești copii când sunt întrebați la școală care este numele mamei și care este numele tatălui, sau și mai profund, cum se dezvoltă personalitatea acestor copii?!

Homosexualitatea reprezintă o anumită categorie de devianţă psihologică şi socială.  Cercetătorii dezbat încă asupra cauzelor medicale, genetice, erditare, psihologice sau culturale ale homosexualităţii.

Cercetările asupra familiilor de homosexuali şi a celor de lesbiene sunt limitate şi cele mai multe dintre acestea au fost realizate pe homosexualii cu copii din căsătorii anterioare, căsătorii heterosexuale.

Așadar, până în prezent este evident faptul că normalitatea din punct de vedere a familiei este cea în care ea este constituită din mama (persoană de sex feminin), tată (persoană de sex masculin) şi copiii acestora. În afara acestui principiu, nu avem nimic cu aceste cupluri de homosexuali.

În prezent, definirea conceptului de familie, în Constituția României, nu presupune limitarea sau excluderea unor raporturi sociale între persoane de același sex.

Vezi comentarii (1)

1 Comment

 1. Stefan

  18 noiembrie 2016 at 15:18

  Una din tehnicile de manipulare consta in devierea de la subiectul principal, adica exact ce face acest individ. In loc sa ne vorbeasca despre activitatea colegilor din ALDE, cum ar fi despre atacul impotiva justitiei, impotiva DNA, despre comportamentul nerusinat pe care il are Tariceanu, el ce face? Ne vorbeste despre institutia familiei.
  In ziua de azi nu ni se mai spune despre binefacerile bolsevismului, deoarece nu mai prinde, dar infractorii tarii ne spun ca am ajuns colonie, cu toate ca ne aflam in cel mai sigur sistem de siguranta, prin NATO, si in cel mai prosper sistem de prosperitate, prin UE, in care am fost vreodata. La fel, ni se spune ca occidentul doreste sa avem casatorii intre homosexuali si, astfel, ni se ataca valorile crestine, valori ortodoxe care, de fapt, sunt comandate din Rusia.
  Intr-o democratie, majoritatea nu are dreptul sa ia masuri impotriva minoritatii. Incalcarea drepturilor minoritatilor, indiferent care ar fi acestea, nu numai in cazul homosexualilor, reprezinta o incalcare a drepturilor omului incompatibila cu principiile tarilor democrate.
  Incalcarea drepturilor omului se va face printr-un referendum si va reprezenta un subiect de discutat atunci, nu acum cum doreste acest Petru Ehegartner. Acest subiect l-a abordat deoarece nu are nimic sa ne prezinte.
  Destramarea Europei se poate face prin atacul valorilor dupa care se guverneaza aceasta, atac ce prinde foarte bine la oamenii superficiali si fara educatie. Sa vedem cine este acest individ:
  http://www.senat.ro/FisaSenator.aspx?ParlamentarID=fecbcc7a-fe69-423e-a2e9-d2830ae1287f
  Se observa ca face parte din grupurile parlamentare prietene cu Rusia si China. Sa ne miram atunci ca ataca valorile europene?
  Trebuie sa ne hotaram, mai vrem in Europa s-au plecam?

Lasă un răspuns

Politică

Mai multe în Politică

Acuzaţii grave la adresa primarului Boldea: “poartă făcută de Microroyal, casă la Surduc şi apartament lângă primărie”

Daniel Groza21 aprilie 2017

Lugojul, bun doar pentru cules voturi. De patru luni, niciun parlamentar nu a mai călcat în municipiul de pe Timiş

Daniel Groza20 aprilie 2017

Ce spune Francisc Boldea despre o nouă candidatură pentru funcţia de primar al Lugojului

Daniel Groza10 aprilie 2017

Claudiu Buciu este noul preşedinte ales al PNL. Prima decizie: ”Îi retrag sprijinul politic domnului Ambruş”

Daniel Groza8 aprilie 2017

Ambruş a vrut să se înscrie în cursa pentru funcţia de preşedinte al PNL după trecerea termenului de depunere a candidaturilor

Daniel Groza6 aprilie 2017

Claudiu Buciu e singurul candidat pentru funcţia de preşedinte al organizaţiei lugojene a PNL

Daniel Groza5 aprilie 2017

Plângere împotriva Primăriei Lugoj! Este reclamată finanţarea balurilor PSD cu bani de la bugetul local

Daniel Groza3 martie 2017

Casa de Cultură a Municipiului Lugoj finanţează balurile PSD-ului

Daniel Groza21 februarie 2017

Consilier lugojean, la un pas să-şi piardă mandatul. Partidul îi retrage sprijinul politic

Daniel Groza8 februarie 2017

Consilierul local „amenințat cu moartea” de colegii de partid și-a retras plângerea

Daniel Groza7 februarie 2017

Bătaie mare pentru cele două mandate de consilier ale PMP. Partidul îi susţine în continuare pe Maşniţa şi Cornean

Daniel Groza1 februarie 2017

Cornel Lera nu vrea consilier judeţean: “Lăsăm tinerii să se implice”

Daniel Groza10 ianuarie 2017
%d blogeri au apreciat: