Daft Punk anunță despărțirea formației după 28 de ani

0

Daft Punk, care au fost responsabili pentru unele dintre cele mai influente piese dance din toate timpurile, și-au anunțat retragerea după aproape 30 de ani.

Duo-ul a dat vestea într-un videoclip tipic enigmatic, intitulat Epilogue. În clip, muzicienii Thomas Bangalter și Guy-Manuel de Homem-Christo, îmbrăcați în costumele lor iconice de robot, își iau rămas bun în deșert, înainte ca unul dintre ei să se autodistrugă.

Publicistul de lungă durată al trupei a confirmat divizarea către BBC. Format la Paris în 1993, grupul a adus scena house franceză underground în topuri cu hit-uri precum One More Time, Da Funk și Around The World.

Albumul lor de debut, Homework, este considerat un reper în muzica de dans; în timp ce au obținut un succes mondial în 2013 cu single-ul retro-disco Get Lucky, cu Pharrell Williams și Nile Rodgers.

Piesa a fost preluată din cel mai recent album al lor, Random Access Memories, care a câștigat Grammy pentru albumul anului în 2014. De atunci, formația a păstrat un profil relativ scăzut – deși a colaborat cu starul R&B The Weeknd pe două piese, Starboy și I Feel It Coming, în 2016.

Faimoși, timizi pentru publicitate, muzicienii erau rar văzuți în public fără coifurile robotului și foloseau voci procesate, computerizate, în aproape toate cele mai mari hituri ale lor.

„Nu suntem interpreți, nu suntem modele – nu ar fi plăcut ca omenirea să ne vadă caracteristicile”, a spus odată de Homem-Christo pentru revista Rolling Stone, „dar roboții sunt interesanți pentru oameni”.

Pe măsură ce își petreceau timpul în carieră, zeci de artiști au recunoscut impactul lui Daft Punk asupra muzicii de dans. „Veșnic recunoscător”, au scris Christine și Reginele pe Twitter.

„Mulțumesc Daft Punk pentru tot! Ne va fi dor de tine!” a adăugat DJ-ul suedez Alesso. „Mulțumit să fii parte din călătorie”, a spus The Weeknd pe Instagram Story.

Sursa – Glow Magazin.

Citește și